4ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2017, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ – Ε.HJORTMARKER KAI Γ.ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ

Του Νίκου Καμπούρη

Για τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μotocross σειρά είχε η πίστα της Πτολεμαΐδας και το αθλητικό σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (Α.Μ.Ο.Ε. <ΦΙΛΙΠΠΟΣ>) σε συνεργασία με το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Οι καιρικές συνθήκες για άλλη μια φορά ήταν πολύ καλές κάνοντας την προσέλευση των θεατών ευκολότερη με ένα αρκετά ικανοποιητικό αριθμό. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100 με αθλητές από την γειτονική Βουλγαρία και από την Σουηδία που ανέβασαν τον συναγωνισμό και το επίπεδο των αγώνων του διημέρου δίνοντας όμορφες μάχες με τους Έλληνες αθλητές με τελικούς νικητές στην κατηγορία ΜΧ1 τον Εddie  Hjortmarker, στην ΜΧ2 τον Γιάννη Τουρατζίδη, στην ΜΧ2Τ τον Ανδρέα Ανδρέου, στην ΜΧOPEN τον Βασίλη Πακαταρίδη, στην ΜΧ85 τον Αντώνη Σάγμαλη και στην ΜΧ65 τον Νικόλαο Κανελλόπουλο, στην QUAD τον Κωνσταντίνο Ντούζο και στην QUAD B τον Βασίλη Τριανταφύλλου.

Το επίπεδο της διοργάνωσης του αγώνα στην όμορφη πίστα της Πτολεμαΐδας δεν ήταν το αναμενόμενο με αυτό που μας έχει συνηθίσει. Η εξέλιξη που έχει όλα αυτά τα χρόνια προσθέτοντας από αγώνα σε αγώνα ένα λιθαράκι προόδου δυστυχώς έκανε ένα βήμα πίσω με μία μέτριου επιπέδου διοργάνωση. Όλα αυτά δεν δείχνουν σεβασμό στις προσπάθειες των αθλητών και των εταιρειών που επενδύουν χρήματα και χρόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μotocross.

Στην Πτολεμαϊδα έχουμε συνηθίσει την εμφάνιση των Σουηδών. Αυτή τη φορά ήρθαν πιο οργανωμένοι με τον E.Hjortmarker να κερδίζει στην ΜΧ1.

 ΜΧ1
Το σερί νικών την φετινή χρονιά του πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή(2-2) έσπασε ο πολύ εντυπωσιακός Σουηδός Hjortmarker Εddie(1-1) κερδίζοντας τα χρονομετρημένα αλλά και τα δύο σκέλη του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό ήταν στην πρώτη θέση με τον Κουζή να φτάνει στην δεύτερη πίσω του μετά από την όχι και τόσο καλή εκκίνηση, χωρίς όμως να μπορεί να μαζέψει την μεταξύ τους διαφορά. Στο Β σκέλος πρώτος έστριψε ο Κούζης με δεύτερο τον Hjortmarker όπου μετά από μερικούς γύρους διαβάζοντας τις γραμμές του Έλληνα πρωταθλητή πραγματοποίησε μία εκπληκτική προσπέραση κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Η τρίτη θέση ήταν υπόθεση του αθλητή από την Κω Ανάργυρου Τσαρνά(4-3) που από αγώνα σε αγώνα γίνεται όλο  και πιο σταθερός αφήνοντας στην τέταρτη θέση του συνόλου τον Δημήτρη Κοντολέτα(3-5) που τον ταλαιπώρησε ένας τραυματισμός στο πόδι. Στο πρώτο σκέλος τα βλέμματα τράβηξαν οι μονομαχίες του Γιώργου Ηλιόπουλου(5-4) και του Κυριάκου Κόττη(6-6) που πήγαιναν ρόδα ρόδα μέχρι ο Κόττης να μην αντέξει το γρήγορο ρυθμό του Ηλιόπουλου τερματίζοντας τελικά οι δύο αθλητές πέμπτος και έκτος αντίστοιχα στο σκέλος αλλά και στο σύνολο του αγώνα.

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση του Γ.Τουρατζίδη στην Πτολεμαϊδα. Κέρδισε άνετα την ΜΧ2.

ΜΧ2
Ο Γιάννης Τουρατζίδης(1-1) για άλλο ένα αγώνα ήταν άπιαστος οδηγώντας ταχύτατα και αλάνθαστα βάζοντας πλώρη για τον φετινό τίτλο της κατηγορίας κερδίζοντας εύκολα και τα δύο σκέλη του αγώνα. Τον εαυτό του έχει αρχίσει να βρίσκει ο  Παναγιώτης Παπίλας(2-2) μην μπορώντας όμως να ακολουθήσει τον ρυθμό του Τουρατζίδη τερματίζοντας τελικά δεύτερος αφήνοντας τρίτο τον εντυπωσιακό Alex Dimitrov(3-3) με σταθερούς τερματισμούς στην τρίτη θέση. Για ακόμη ένα αγώνα μεγάλη εντύπωση έκανε η απόδοση του Φραγκίσκου Ζούνη(5-5) όπου αν περιορίσει τα μικρά λάθη θα έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από την τέταρτη θέση του συνόλου. Σκληρή μάχη για την πέμπτη θέση έδωσαν ο Kristian Petkov με τον Stanislav Tsekleov φτάνοντας σε ισοβαθμία με τελικό νικητή της μεταξύ τους μάχης τον Petkov προσμετρώντας ο καλύτερος τερματισμός του στο Β σκέλος, αφήνοντας έκτο τελικά τον Τsekleov.

Ο Α.Ανδρέου παρέμεινε αήττητος στην ΜΧ2Τ. 

ΜΧ2Τ
 Τίτλο έχει αρχίσει να βλέπει ο Ανδρέας Ανδρέου(1-1) κερδίζοντας άνετα και τον τέταρτο αγώνα του θεσμού, αυξάνοντας το αήττητο μέχρι στιγμής σερί νικών του σε σκέλη και αγώνα. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε για άλλη μία φορά ο Άγγελος Βογιατζής(2-2) κερδίζοντας τον ανεβασμένο Γιώργο Καριώτη(3-3) που έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό πάνω στην νέα του μοτοσυκλέτα. Πολύ εντυπωσιακά οδήγησε στα αμμοχώματα της Πτολεμαΐδας ο Στέλιος Σκορδάς(4-4) δίνοντας δυνατές μάχες με τον Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο(5-5) που τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο Β.Πακαταρίδης κέρδισε τον δεύτερο φετινό του αγώνα στην ΟΡΕΝ. 

MXOPEN
Για άλλο ένα αγώνα τα βλέμματα στράφηκαν στην ηλικιακή κατηγορία αναβατών άνω των 35 ετών με τις μάχες σώμα με σώμα του νικητή Βασίλη Πακαταρίδη(2-1) και του Σταμάτη Δημολιάνη(1-2). Οι δύο αθλητές ήρθαν σε ισοβαθμία και έτσι με τον καλύτερο τερματισμό του ο Πακαταρίδης γεύτηκε για άλλη μία φορά το πρώτο σκαλί του βάθρου. Για την τρίτη θέση πάλι είχαμε ισοβαθμία αυτή την φορά με τον  Παναγιώτη Καδόγλου(4-3) και τον Σουηδό Γιάννη Δήμτσα(3-4) με νικητή τον Καδόγλου. Με την επιθετική του οδήγηση πέμπτος τερμάτισε ο Παπανίκου Αθανάσιος(6-5) και έκτος ο πολύ σταθερός Κωνσταντίνος Γκόσκινος(8-6).

Ο Α.Σάγμαλης πέρασε ξανά, μπροστά στην βαθμολογία της MX85. 

ΜΧ85
Ο Αντώνης Σάγμαλης(1-1) ήταν για άλλο ένα αγώνα εκτός συναγωνισμού περνώντας μπροστά στον βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Εντυπωσίασαν οι Dimitar Grozdanov(3-2), Κανάκης Μάριος(2-4) και Neythev Viktor(4-3) δίνοντας σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη φτάνοντας στην καρό σημαία οι τρεις τους στο δευτερόλεπτο, τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα στο σύνολο του αγώνα. Για την πέμπτη θέση νικητής της μεταξύ τους ισοβαθμίας ήταν ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς(7-5) αφήνοντας στην έκτη θέση τον Ντεβετζή Ιωάννη(5-7).  Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σταύρος Μαυράκης δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω μηχανικού προβλήματος.

Με σταθερούς αγώνες ο Ν.Κανελλόπουλος κέρδισε και αυτόν τον αγώνα στην MX65.

ΜΧ65
Ο Νικόλαος Κανελλόπουλος(4-1) κέρδισε τον δεύτερο σερί αγώνα της χρονιάς αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα με σταθερή οδήγηση τακτικής. Δεύτερος τερμάτισε ο Καμαρινός Παυλόπουλος(3-2) εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σταύρου Βαγγελακάκη(2-3) που εντυπωσίασε το κοινό διότι ήταν ο μοναδικός αναβάτης της κατηγορίας που έβγαζε το μεγάλο άλμα της πίστας. Η τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα  ήταν υπόθεση του Δημήτρη Γανώτη(5-4) και της μοναδικής κοπέλας του αγώνα που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της Δέσποινας Μανδάνη(6-7). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Μιχαήλ Σακελλαρίου. Ο νικητής του πρώτου σκέλους Μιχάλης Σαραντινούδης δεν μπόρεσε να ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος λόγω μηχανικού προβλήματος.

O K.Ντούζος πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στα Quad.

QUAD
Νικητής του δεύτερου αγώνα της χρονιάς των τετράτροχων μοτοσυκλετών ήταν ο Κωνσταντίνος Ντούζος(1-1) που δεν απειλήθηκε από τον δεύτερο της κατηγορίας Τριανταφύλλου Απόστολο(2-2). Ισοβαθμία για την τρίτη θέση και στα Quad με νικητή τον Δημήτρη Κρυσταλογιάννη(5-3) έναντι του Βασίλη Τριανταφύλλου(4-4). Πέμπτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κατσινέλης(3-7) αφήνοντας έκτο τον Ζαχαριά Χριστόπουλο(8-5).

QUAD B
Η καινούργια κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενων στα QUAD στο δεύτερο μόλις αγώνα άρχισε να έχει μια απήχηση αυξάνοντας τον αριθμό των συμμετοχών της. Ο Βασίλης Τριανταφύλλου(1-1) ήρθε αποφασισμένος για την νίκη μετά από την εγκατάλειψη από μηχανική βλάβη στον αγώνα του Άργους. Στη δεύτερη θέση αρκέστηκε ο Ραφαήλ Κυριακίδης(2-2) αφήνοντας τρίτο τον Δημήτρη Αποστόλου(4-3) και τέταρτο τον Πρόδρομο Κυριακίδη(3-4). Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Χριστόπουλος(5-5).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 6-7/5/2017 Χαλκίδα.

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...