MXGP – Ο G.PAULIN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ VALKENSWAARD

Τον πρώτο αγώνα της χρονιάς σε άμμο κέρδισε ο Gautier Paulin επικρατώντας του δυνατού ανταγωνισμού στον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2017 στο Valkenswaard. Στην ΜΧ2 ο Pauls Jonass κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη επεκτείνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Κατηγορία MXGP
Ο αγώνας του Valkenswaard γνώρισε πολλούς διεκδικητές που πηγαίνουν καλά στην άμμο και σίγουρα μετά τα προηγούμενα αποτελέσματα του Gautier Πaulin, δεν θα τον έβαζε κάποιος στα φαβορί. Όμως ο Γαλλός έχει δείξει ότι βρίσκει τον παλιό  καλό εαυτό του στην καινούργια του ομάδα και μετά από δυνατές εμφανίσεις κοντά στο βάθρο στους προηγούμενους αγώνες, ήρθε στα Valkenswaard η πρώτη του φετινή νίκη. Ο Paulin κυριάρχησε στον αγώνα στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και οδηγώντας στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση πετυχαίνοντας το καλύτερο συνδυασμένο αποτέλεσμα στον αγώνα(1-2).

Το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα πέτυχε επίσης και ο Jeffrey Jerlings την σημαντικότερη χρονική περίοδο που δεν είναι άλλη από το GP της πατρίδα του. Ο Herlings σε ακόμα έναν αγώνα δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε όμως κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση με τερματισμούς 3-3. Ξεπερνώντας μια ίωση που τον ταλαιπωρούσε ο Jeremy van Horebeek(2-5) και μετά από εξαιρετική εμφάνιση στην άμμο, κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση. Στην μάχη για την πρωτοπορία του πρωταθλήματος έχει μπει από νωρίς ο Antonio Cairoli(9-1) διανύοντας μια περίοδο εξαιρετικής κατάστασης όπως έδειξε στον προηγούμενο αγώνα στην Ιταλία. Ο Σικελός έμπλεξε με κακές εκκινήσεις και πτώσεις άλλων αναβατών στο πρώτο σκέλος αλλά στο δεύτερο έκανε το απόλυτο κερδίζοντας κατά κράτος. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση και μείωσε στους 14 βαθμούς την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser(6-4) περίμενε να χάσει βαθμούς στην άμμο αφού δεν είναι και το αγαπημένο του τερέν, όμως η πέμπτη θέση που κατάφερε να τερματίσει τον κράτησαν ψηλά στην βαθμολογία. Ο Evgeny Bobryshev(4-8) έδειξε σε ακόμα έναν αγώνα ότι έχει την ταχύτητα να είναι μπροστά στα σκέλη αλλά δεν έχει την αντοχή. Οδηγώντας για αρκετούς γύρους στην δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη, έμεινε τελικά πίσω καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στον αγώνα.

Αποτελέσματα Valkenswaard MXGP: 1. Gautier Paulin (FRA, HUS), 47 2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 40 p.; 3. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 38 p.; 4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 37 p.; 5. Tim Gajser (SLO, HON), 33 p.; 6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 31 p.; 7. Arminas Jasikonis (LTU, SUZ), 30 p.; 8. Romain Febvre (FRA, YAM), 25 p.; 9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 24 p.; 10. Maximilian Nagl (GER, HUS), 21 p.

Κατηγορία ΜΧ2
Πραγματοποιώντας ακόμα ένα τέλειο σαββατοκύριακο ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pauls Jonass(1-1) κέρδισε τα πάντα στο Valkenswaard από εκκινήσεις και προκριματικά μέχρι και φυσικά τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jeremy Seewer(4-2) που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τις εκκινήσεις του στους τελευταίους αγώνες αλλά συνεχίζει να παλεύει για την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα. Ο Brent van Doninck(5-3) πέτυχε το καλύτερο του φετινό αποτέλεσμα στο αγαπημένο του τερέν την άμμο, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις ο Thomas Olsen πήρε την τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο τον Ολλανδό Calvin Vlaanderen και έκτο τον Hunter Lawrence που πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Αποτελέσματα Valkenswaard MX2: 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 50 points; 2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 40 p.; 3. Brent Van doninck (BEL, YAM), 36 p.; 4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 30 p.; 5. Calvin Vlaanderen (NED, KTM), 29 p.; 6. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 27 p.; 7. Benoit Paturel (FRA, YAM), 26 p.; 8. Petar Petrov (BUL, KAW), 22 p.; 9. Julien Lieber (BEL, KTM), 22 p.; 10. Thomas Covington (USA, HUS), 20 p.

Βαθμολογίες

 

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 234
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 220
3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 192
4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 182
5. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 176
6. Clement Desalle (BEL, KAW), 172
7. Romain Febvre (FRA, YAM), 131
8. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 124
9. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 120
10. Maximilian Nagl (GER, HUS), 116 p.

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 242
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 223
3. Julien Lieber (BEL, KTM), 197
4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 188
5. Benoit Paturel (FRA, YAM), 173
6. Brent Van doninck (BEL, YAM), 159
7. Thomas Covington (USA, HUS), 133
8. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 123
9. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 121
10. Michele Cervellin (ITA, HON), 109

Επόμενος αγώνας 7/5/2017 Kegums Λετονία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...