AMA/FIM SX – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ NEW JERSEY

Τα πάνω κάτω ήρθαν στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς για τις δύο βαθμολογίες του AMA/FIM Supercross, 450 και 250 Ανατολής.  O Ryan Dungey κέρδισε τον αγώνα των 450 και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τα προβλήματα του Eli Tomac ενώ μια ποινή στον Joey Savatgy τον έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των 250 Ανατολής σε ισοβαθμία με τον νικητή του αγώνα Zach Osborne.


O R.Dungey κάνει πάντα αυτό που πρέπει. 

Κατηγορία 450
Εμφάνιση πρωταθλητή πραγματοποίησε ο Ryan Dungey στο New Jersey. Κυριαρχώντας σε δοκιμαστικά και προκριματικά ο περσινός πρωταθλητής ξεκίνησε μέσα στην πρώτη πεντάδα τον τελικό της κατηγορίας δίνοντας από την αρχή μάχες με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Eli Tomac. Οι δύο διεκδικητές του τίτλου βρέθηκαν να οδηγούν τον αγώνα με τον Tomac στην πρώτη θέση, όμως ένα λάθος του οδηγού της Kawasaki, έφερε τον Dungey στην πρωτοπορία την οποία δεν κράτησε για πολύ, όταν ο  Marvin Musquin πέρασε μπροστά και να οδήγησε την κούρσα. Στην δύσκολη πίστα του East Rutherford, o Musquin έκανε και αυτός ένα λάθος και με τον Dungey να είναι ακριβώς πίσω του  για να εκμεταλλευτεί το γεγονός. Έτσι ο Dungey πήρε την τρίτη του φετινή νίκη και πέρασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με εννέα βαθμούς διαφοράς από τον Tomac που είχε πολλά προβλήματα στο New Jersey. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Musquin με τρίτο τον Jason Anderson που πήρε την εκκίνηση και κράτησε για λίγο την πρωτοπορία του αγώνα. Τέταρτος ήταν ο Davi Millsaps με πέμπτο τον Blake Baggett ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Justin Brayton σε ένα από τα καλύτερα φετινά του αποτελέσματα.

Αποτελέσματα New Jersey, 450
1. Ryan Dungey
2. Marvin Musquin
3. Jason Anderson
4. Davi Millsaps
5. Blake Baggett
6. Justin Brayton
7. Josh Grant
8. Eli Tomac
9. Justin Barcia
10.Dean Wilson

Μεγάλη νίκη του Z.Osborne…μετά τις ανατροπές μπήκε ξανά στο παιχνίδι του τίτλου. 

Κατηγορία 250 Ανατολής
Η καταιγιστική εμφάνιση του Zach Osborne που ξεκίνησε τον αγώνα λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα και κατάφερε να φτάσει μέχρι και την πρώτη θέση επισκιάστηκε από ένα άλλο σημαντικό γεγονός, που αφορούσε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Joey Savatgy. Ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση ο Savatgy είχε μια άσημη στιγμή βγαίνοντας εκτός πίστας. Επέστρεψε στον αγώνα από άλλη διαδρομή κάτι που η ΑΜΑ δεν άφησε έτσι επιβάλλοντας στον Savatgy ποινή πέντε θέσεων(κατατάχτηκε όγδοος στον αγώνα). Έτσι η τέταρτη φετινή νίκη του Osborne τον έχει φέρει σε ισοβαθμία με τον J.Savatgy στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μετά την τρίτη θέση του Jordon Smith στον αγώνα, οδηγεί το πρωτάθλημα με έναν αγώνα να απομένει. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Dylan Ferrandis τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Αρκετές μάχες και καλή εκκίνηση πραγματοποίησε ο Adam Cianciarulo στην τέταρτη θέση ενώ οι Christian Craig και Kyle Cuningham συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα New Jersey, 250 Ανατολής
1. Zach Osborne
2. Dylan Ferrandis
3. Jordon Smith
4. Adam Cianciarulo
5. Christian Craig
6. Kyle Cunningham
7. Luke Renzland
8. Joey Savatgy
9. Cameron McAdoo
10. Anthony Rodriguez

 

 

Βαθμολογίες 

450
1. Ryan Dungey…341
2. Eli Tomac…332
3. Marvin Musquin…292
4. Jason Anderson…248
5. Cole Seely…212
6. Davi Millsaps…208
7. Blake Baggett…206
8. Dean Wilson…169
9. Chad Reed…167
10. Broc Tickle…167

250 Ανατολής
1. Jordan Smith…166
2. Zach Osborne…159
3. Joey Savatgy…159
4. Adam Cianciarulo…144
5. Dylan Ferrandis…126
6. Christian Craig…96
7. Luke Renzland…83
8. Anthony Rodriguez…80
9. Kyle Cunningham…76
10. Mitchell Harrison…74

Επόμενος αγώνας 6/5/2017 Las Vegas.

 

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...