AMA/FIM SX – R.DUNGEY KAI Z.OSBORNE ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ

Ο τελευταίος αγώνας στο Las Vaegas για το  AMA/FIM Supercross 2017 επιφύλασσε απρόβλεπτες καταστάσεις στην μεγάλη κατηγορία των 450 αλλά και στα 250 Ανατολής κλείνοντας με επεισοδιακό τρόπο την χρονιά. Νικητές του αγώνα αναδείχτηκαν οι Jason Anderson(450) και Adam Cianciarulo(250 Shootout) ενώ οι πρωταθλητές για το 2017 είναι οι Ryan Dungey(450), Justin Hill(250 Δύσης) και Zach Osborne(250 Ανατολής).

Τον αγώνα του Las Vegas, ελάχιστοι θα θυμούνται ότι τον κέρδισε ο J.Anderson.  

Κατηγορία 450
Μένοντας εννέα βαθμούς πίσω από Ryan Dungey στην βαθμολογίας στον προηγούμενο αγώνα, ο Eli Tomac έπρεπε να πιέσει τα πράγματα για να πάρει τον φετινό τίτλο. Δυστυχώς επέλεξε να ακολουθήσει την ταχτική να προκαλέσει πτώση στον αντίπαλο του και στον Τελικό του Las Vegas του δόθηκε τουλάχιστον δύο φορές η ευκαιρία. Ο Dungey όμως έδειξε να το περιμένει και κρατήθηκε πάνω στην μοτοσυκλέτα του χωρίς να επιλέξει να οδηγήσει κοντά στον Tomac για το υπόλοιπο του αγώνα. Με όλες αυτές τις ενέργειες που θύμιζαν αγώνα “συγκρουόμενων” , ο Jason Anderson επωφελήθηκε της ευκαιρίας να κερδίσει τον πρώτο του φετινό αγώνα στην κατηγορία.  Η δεύτερη θέση πήγε στον Tomac που όμως δεν ήταν αρκετή για να του δώσει τον φετινό τίτλο παρά το γεγονός ότι κατάφερε να κατακτήσει τις περισσότερες νίκες, εννέα στον αριθμό.  Στην μάχη του τίτλου ρίχτηκε και ο ομόσταυλος του στην Kawasaki Josh Grant που ανέβασε ρυθμό προσπαθώντας να κόψει βαθμούς από τον Dungey και τα κατάφερε τερματίζοντας στην τρίτη θέση, πετυχαίνοντας το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα. Η τέταρτη θέση του Dungey ήταν αρκετή για να του δώσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο και τέταρτο συνολικά στην κατηγορία, πιθανότατα στην τελευταία σεζόν της καριέρας του. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Dean Wilson στην πέμπτη θέση αλλά και για τον έκτο Chad Reed που θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα αν δεν υπήρξε θύμα της επιθετικότητας του Anderson.

Κατηγορία 250 Shootout Δύσης-Ανατολή
Με το πρωτάθλημα των 250 Ανατολής να είναι ανοιχτό ανάμεσα σε τέσσερις διεκδικητές, οι οδηγοί που των 250 Δύσης που συμμετείχαν στον καθιερωμένο μικτό αγώνα του Las Vegas, προτίμησαν να μην αναμειχθούν σε καμία μάχη. Την εκκίνηση πήρε ο Adam Cianciarulo και μετά τις πτώσεις του Zach Osborne στην εκκίνηση, του Joey Savatgy αρκετές φορές μέσα στον αγώνα και του Jordon Smith που εγκατέλειψε, μπήκε στην μάχη του τίτλου με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Ο Α.Cianciarulo πέτυχε την δεύτερη φετινή του νίκη και μετά από ένα τρελό αγώνα που είχε ελπίδες ακόμα και για τον τίτλο, τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας 250 Ανατολής. 

Στους τελευταίους γύρους τα πράγματα άλλαξαν με τον Osborne να φτάνει και να καταδιώκει τον Savatgy για την έβδομη θέση η οποία ήταν αρκετή και για τους δύο, για να τους εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο. Λίγες στροφές πριν τον τερματισμό ο Osborne έπιασε και επιτέθηκε με μια “βρώμικη κίνηση” στον Savatgy ρίχνοντας στον στο έδαφος, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο και μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων, το πρώτο του πρωτάθλημα στην μικρή κατηγορία. Η νίκη στον αγώνα πήγε στον Cianciarulo με δεύτερο τον φετινό πρωταθλητή 250 Δύσης Justin Hill ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Aaron Plessinger. Καλή εμφάνιση και για τους Dylan Ferrandis και Michell Oldenberg τερματίζοντας πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Βαθμολογίες

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...