5ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2017, ΧΑΛΚΙΔΑ ΙΙ – ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ

Του Νίκου Καμπούρη. 

Για τον πέμπτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross σειρά είχε για δεύτερη φορά την φετινή χρονιά η απαιτητική πίστα Πέι Δοκού Χαλκίδας και το αθλητικό σωματείο ΑΜΛΕΧ. Ο καυτός ήλιος και η ανεβασμένη θερμοκρασία σε συνδυασμό με δυνατό αέρα έκαναν το έργο της διοργάνωσης ακόμα δυσκολότερο παλεύοντας να κρατήσουν τα επίπεδα της σκόνης χαμηλά. Η προσέλευση των θεατών δεν ήταν η αναμενόμενη αλλά για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο από μηχανοκίνητες δραστηριότητες ήταν ικανοποιητική. Όσοι όμως ήταν πιστοί στο ραντεβού απόλαυσαν  δυνατές μάχες ανάμεσα στους 93 αθλητές από όλη την Ελλάδα με τελικούς νικητές στην ΜΧ1 τον Παναγιώτη Κουζή, στην ΜΧ2 τον Γιάννη Τουρατζίδη, στην ΜΧ2Τ τον Ανδρέα Ανδρέου, στην ΜΧOPEN τον Βασίλη Πακαταρίδη, στην QUAD τον Κωνσταντίνο Ντούζο και στην QUAD B τον Βασίλη Τριανταφύλλου. Οι κατηγορίες ΜΧ65 και ΜΧ85 κάνουν ένα διάλειμμα για τις σχολικές τους υποχρεώσεις και δίνουν ραντεβού στον τελευταίο αγώνα στις 24-25 Ιουνίου στην Πτολεμαΐδα.

Για άλλο ένα αγώνα το σωματείο ΑΜΛΕΧ μας εντυπωσίασε με την διοργάνωση του κάνοντας πρωτοποριακές κινήσεις για την εποχή. Οι αθλητές στο Warm up της Κυριακής οδήγησαν σε μία πίστα στρωμένη και φτιαγμένη εξαρχής με αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς στα πρώτα σκέλη των κατηγοριών να δουλεύουν όλες οι γραμμές στην πίστα ανεβάζοντας το θέαμα στα ύψη από τα προσπεράσματα. Όλη αυτή η προσπάθεια επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό ενός αθλητή Στέργιου Κατσογρεσάκη της κατηγορίας ΜΧ1. Θα θέλαμε να του ευχηθούμε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Επέστρεψε στις νίκες ο Π.Κουζής στην ΜΧ1 μετά την σουηδική παρεμβολή του προηγούμενου αγώνα. 

Κατηγορία ΜΧ1
Για άλλο ένα αγώνα το πρώτο σκαλί του βάθρου ήταν κατειλημμένο από τον Παναγιώτη Κουζή(1-1) που οδήγησε αλάνθαστα και στα δύο σκέλη του αγώνα αυξάνοντας την βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα. Η δεύτερη θέση ήταν υπόθεση του Γιώργου Ηλιόπουλου(3-2) οδηγώντας σταθερά στο πρώτο σκέλος και πιέζοντας περισσότερο στο δεύτερο αφήνοντας τρίτο τελικά τον Ανάργυρο Τσαρνά(2-4) που έκανε τον ταχύτερο γύρο όλων των κατηγοριών στα δοκιμαστικά του Σάββατου, όμως ένα σκασμένο ελαστικό στο Β σκέλος δεν του επέτρεψε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Κοντολέτας(4-3) δείχνει να μην έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στον αγώνα της Πτολεμαΐδας μένοντας τελικά στην τέταρτη θέση του συνόλου. Πέμπτος με σταθερή απόδοση και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Κυριάκος Κόττης(5-5) και έκτος μετά από πολλές μάχες ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(6-7).

Ο Γ.Τουρατζίδης δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο. 

Κατηγορία ΜΧ2
Για άλλο ένα αγώνα ο Γιάννης Τουρατζίδης οδήγησε ένα επίπεδο πάνω από το συναγωνισμό κερδίζοντας με άνεση και τα δύο σκέλη χωρίς να νιώσει καμία απειλή από τον Παναγιώτη Παπίλα που προσπάθησε να τον ακολουθήσει χωρίς όμως να καταφέρει να βρει τον ρυθμό του, μένοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Μετά από την αποχή του λόγω τραυματισμού για δύο αγώνες επέστρεψε ο Νίκος Λυρίου σε αρκετά καλή φόρμα και με πολύ κέφι οδήγησε θεαματικά τερματίζοντας τρίτος σε σκέλη αλλά και στο σύνολο αφήνοντας πίσω του Αλέξανδρο Γεωργαντά(4-4) που δείχνει να τον έχει επηρεάσει η στρατιωτική του θητεία. Για άλλο ένα αγώνα είχε πολύ καλή απόδοση ο Φραγκίσκος Ζούνης(5-5) τερματίζοντας πέμπτος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο αναβάτης από την Κρήτη Κωνσταντίνος Μπετίνης(6-6).

Η καλή απόδοση του Α.Ανδρέου συνεχίστηκε και στην Χαλκίδα, δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον αυτού του αθλητή. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Δέκα στα δέκα σκέλη έχει ο Ανδρέας Ανδρέου κερδίζοντας αγώνα και σκέλη στην πατρίδα του χωρίς να μπορεί να τον ακολουθήσει κανείς. Ο Άγγελος Βογιατζής έχει ανεβάσει ρυθμό τερματίζοντας δεύτερος σε σκέλη και σε αγώνα. Ανεβασμένος στη Χαλκίδα επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος(3-4) ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Στέλιος Σκορδάς(5-3) αφήνοντας πίσω του τον Φώτη Κόλλια(4-5) που οδήγησε συντηρητικά. Οι δύο αθλητές τερμάτισαν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Άγγελος Μαργαρίτης(6-6).

Οι μάχες τις ΟΡΕΝ έβγαλαν νικητή για ακόμα μια φορά φέτος τον Β.Πακαταρίδη.

Κατηγορία ΜΧΟPEN
Άλλη μία νίκη για τον Βασίλη Πακαταρίδη(3-1) που δεν πτοήθηκε από την επιστροφή μετά από τραυματισμό του περσινού πρωταθλητή Χρήστου Τομαρά(1-3) βγαίνοντας νικητής στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σταμάτης Δημολιάνης(2-2). Επιστροφή στους αγώνες και για τον τραυματία Βασίλη Μπαμπά(4-4) οδηγώντας ουσιαστικά για την τέταρτη θέση του συνόλου. Πέμπτος και έκτος αντίστοιχα τερμάτισαν ο Χαρίδημος Τερζάκης(5-5) και ο Λάμπρος Θέος(7-6).

Ο Κ.Ντούζος οδήγησε στην πρώτη θέση και στα δύο τετράτροχα σκέλη. 

Κατηγορία QUAD
Με άνεση πρωταθλητή κέρδισε αγώνα και σκέλη ο Κωνσταντίνος Ντούζος βαδίζοντας για ακόμη ένα τίτλο στην κατηγορία. Σκληρές μάχες είχαμε μεταξύ του Απόστολου Τριανταφύλλου(3-2) και του Αλέξανδρου Κατσινέλη(2-3) με νικητή της μεταξύ τους ισοβαθμίας εκμεταλλευόμενος το αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους ο Τριανταφύλλου.  Στην τέταρτη θέση ο Ζαχαριάς Χριστόπουλος(4-5) άφησε πέμπτο τον Βασίλη Τριανταφύλλου(6-4) και έκτο τον Νικόλαο Μήτση(9-6).

Κατηγορία QUAD B
Ο Βασίλης Τριανταφύλλου(1-1) για άλλο ένα αγώνα έδειξε το ανεβασμένο του επίπεδο κερδίζοντας τον αγώνα της Χαλκίδας. Στη δεύτερη θέση του συνόλου τερματίζοντας στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη ο Ιωάννης Περπατάρης(3-2) άφησε τρίτο τον Νικόλαο Χριστόπουλο(4-3). Την τετράδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Αποστόλου(2-0).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Μεγαλόπολης στις 20-21 Μαΐου.

1140 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
H SAMP RACING ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΡΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΧ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ακόμα μια δυναμική παρουσία για την SAMP Racing Team στον δεύτερο γύρο...