ΠΟΙΝΗ ΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥ Ζ.OSBORNE ΣΤΟΝ J.SAVATGY

Πριν γεμίσουν πτώματα οι πίστες supercross η αμερικανική ομοσπονδία ΑΜΑ, πήρε μια κακή απόφαση για το περιστατικό του Zach Osborne και την προσπέραση του στον Joey Savatgy στον τελευταίο γύρο του AMA/FIM Supercross 2017 στο Las Vegas. Αποφάσισε να του ρίξει ποινή 7500 δολαρίων και όχι να του αφαιρέσει βαθμούς, που ίσως του κόστιζαν το πρωτάθλημα.

Ο Osborne έκανε ένα φοβερό αγώνα στο Las Vegas, ξεκινώντας από τελευταίος όταν έπεσαν πάνω άλλοι οδηγοί στην πρώτη στροφή της εκκίνησης. Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο του αγώνα τον Joey Savatgy, έπρεπε να τον περάσει για να πάρει τον τίτλο των 250 Ανατολής. Λίγο πριν τον τερματισμό έκανε μια δυνατή επίθεση ρίχνοντας κάτω τον Savatgy και φυσικά παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο. Ο ίδιος δήλωσε για το περιστατικό ότι παιζόταν ο τίτλος και έπρεπε να τα παίξει όλα για όλα. Την ίδια ιδεολογία προσπάθησε να ακολουθήσει και ο Eli Tomac κόντρα στον Ryan Dungey στον μεγάλο τελικό των 450 που ακολουθούσε του αγώνα των 250, και γιατί όχι αφού είδε τον Osborne να φεύγει με τον τίτλο χωρίς να του επιβληθεί ποινή.

Καθυστερημένα η AMA προσπάθησε να το μαζέψει επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο στον Oasborne ο οποίος με την σειρά του έκανε και ένσταση κατά του ύψους της ποινής. Η έφεση απορρίφτηκε και το πρόστιμο χρεώθηκε στον Osborne κάτι που βέβαια τον απασχολεί ελάχιστα καθώς η κατάκτηση του τίτλου θα του φέρει δεκαπλάσια έσοδα στο ταμείο του. Δυστυχώς,  με τέτοιες αποφάσεις το supercross θα γίνει αρένα μονομάχων.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...