Η MICHELIN ΣΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ MOTOGP ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ LE MANS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Michelin θα δει στα πάτρια εδάφη την γκάμα των ελαστικών της για το MotoGP καθώς το πρωτάθλημα κατευθύνεται στη Γαλλία και σε μία από τις ξακουστές πίστες του κόσμου, την πίστα του Le Mans για το HJC Helmets Grand Prix de France.

Η πίστα των 4.185μ. της Bugatti είναι φημισμένη για τους 24ωρους αγώνες της και χρησιμοποιείται μέρος αυτής σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις για να δημιουργηθεί μία πίστα που έχει εννέα δεξιές και πέντε αριστερές στροφές στο σύνολο της σχεδίασής της. Η “σταμάτα-ξεκίνα” σχεδίαση της πίστας δεν πιέζει τόσο τα ελαστικά σε σύγκριση με άλλες πίστες, έχοντας βαθιές εισόδους στην επιβράδυνση και ευκολία στην οδήγηση, δύο καθοριστικούς παράγοντες που πρέπει νλάβουν υπόψιν τους οι αναβάτες, προκειμένου να επιτευχθεί ένα γρήγορο γυρολόγιο. Η Michelin επισκέφτηκε πρόσφατα την πίστα για μία δοκιμή με στόχο να εκτιμήσει την νέα άσφαλτο που τοποθετήθηκε στην αρχή της χρονιάς και υπήρξε θετική αξιολόγηση που οδήγησε στην συλλογή πολύτιμων δεδομένων για την προετοιμασία αυτού του Σαββατοκύριακου. Η μονοήμερη δοκιμή πραγματοποιήθηκε για να εκτιμηθούν οι καλύτερες γόμες για τη νέα άσφαλτο και με αυτά τα δεδομένα η Michelin έχει φέρει μία γκάμα ελαστικών που θα ταιριάζει με την βελτιωμένη πρόσφυση της καινούργιας ασφάλτου.

Η γκάμα των ελαστικών για τον αγώνα του Le Mans θα περιλαμβάνει μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα για το εμπρός και πίσω ελαστικό των Michelin Power Slick – όπως σε όλες τις περιπτώσεις της φετινής σεζόν. Τα ελαστικά αυτά θα αναγνωρίζονται αντίστοιχα από την λευκή λωρίδα, την μη ύπαρξη λωρίδας και την κίτρινη λωρίδα για την κάθε γόμα. Παρόλο που η πίστα δεν είναι απαιτητική ως προς τα ελαστικά, η νέα άσφαλτος παρέχει καλύτερη πρόσφυση και για να ανταπεξέλθει σε αυτό η Michelin καθώς και για τις περισσότερες δεξιές στροφές, τα πίσω ελαστικά – και η σκληρή μπροστινή γόμα – θα φέρουν ασύμμετρη σχεδίαση με το δεξί πέλμα του ελαστικού να έχει σκληρότερη γόμα. Τα Michelin Power Rain θα είναι επίσης διαθέσιμα σε μαλακή (μπλε λωρίδα) και μεσαία (χωρίς λωρίδα) γόμα αν το επιτάσσουν οι καιρικές συνθήκες, μιας και φέτος οι μεικτές καιρικές συνθήκες είναι συχνό φαινόμενο στο MotoGP και με το αναμενόμενο κλίμα στο Le Mans, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η φημισμένη πίστα της Γαλλίας φιλοξενεί αγώνες μοτοσικλετών Grand Prix από το 1969, έπειτα από την αναδόμησή της παραμένει μόνιμα στο ημερολόγιο των αγώνων από το 2000. Η πίστα βρίσκεται στα προάστια της πόλης του Le Mans, περίπου 200χλμ. νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα της χώρας, το Παρίσι, και πάντα ελκύει το θερμό και ζωντανό κοινό σίγουρα ενδιαφέρεται πολύ για τις εξελίξεις στη Γαλλική πίστα.

Η Michelin θα ξεκινήσει τις διεργασίες για τον “εντός έδρας” αγώνα μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο του MotoGP την Παρασκευή στις 19 Μαΐου με τα σκέλη των Ελεύθερων Δοκιμών και θα ακολουθήσει ένα ακόμη σκέλος το επόμενο πρωινό. Θα ακολουθήσουν οι Κατατακτήριες Δοκιμές για να αποφασιστούν οι θέσεις των αναβατών στη σχάρα για τον αγώνα των 28 γύρων της Κυριακής, που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι στην τοπική ώρα. (13:00 BST, 12:00 GMT/UST).

 

Piero Taramasso – Διευθυντής του Two-Wheel Motorsport Group

“Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πολύ σημαντικό για εμάς μιας και το ντόπιο Grand Prix έχει ιδιαίτερη σημασία κι επιπλέον πρόσθετες προσδοκίες. Ο κόσμος της Γαλλίας είναι πολύ απαιτητικός και σίγουρα θα μας υποστηρίξει για αυτό το λόγο θα πρέπει να έχουμε τις ανάλογες επιδόσεις για αυτούς και όλο το προσωπικό της Michelin θα βρίσκεται στην πίστα. Είχαμε μία καλή σειρά δοκιμών σε αυτή την πίστα στις αρχές του μήνα δοκιμάζοντας τη καινούργια άσφαλτο και συλλέξαμε όσο το δυνατό περισσότερα δεδομένα γινόταν σχετικά με το τι γόμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Κατά συνέπεια αυτό μας επέτρεψε να επιστρέψουμε στη βάση μας στο Clermont-Ferrand και να ετοιμάσουμε μία σειρά ελαστικών που θα παρέχει τις ιδανικές επιδόσεις σε αυτή τη φημισμένη πίστα. Η νέα άσφαλτος θα παρέχει καλή πρόσφυση στο στεγνό και καθώς ανακαλύψαμε στις δοκιμές – γιατί έβρεξε το πρωί – έχει επίσης πολύ καλή έλξη στο βρεγμένο, γεγονός που μπορεί να αποδειχτεί σημαντικό καθώς ο καιρός μπορεί να είναι άστατος στο Le Mans.”

127 More posts in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ category
Recommended for you
Η ΚΤΜ ΜΧ ΤΕΑΜ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξαπολύοντας επίθεση για τους τίτλους σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross...