6ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2017, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο Γ.ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ

Του Νίκου Καμπούρη.

Ο έκτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2017 πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Μεγαλόπολης από το  Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Μεγαλόπολης (Α.Λ.Μ.Α.). Για άλλο ένα Σαββατοκύριακο ο καιρός ήταν με το μέρος των αθλητών με ένα ζεστό Σάββατο για τα χρονομετρημένα και μία δροσερή συννεφιασμένη Κυριακή για τους αγώνες, κάνοντας την ικανοποιητική  προσέλευση των θεατών εύκολη, γεμίζοντας με χρώμα τις όμορφες κερκίδες. Δυστυχώς οι συμμετοχές δεν ξεπέρασαν τις 85 και δεν ήταν οι αναμενόμενες για μία πίστα που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, το θέαμα και οι μάχες όμως για όλες τις θέσεις ήταν μεγάλο με τελικούς νικητές στην ΜΧ1 τον Παναγιώτη Κουζή, στην ΜΧ2 τον Γιάννη Τουρατζίδη, στην ΜΧ2Τ τον Ανδρέα Ανδρέου, στην ΜΧOPEN τον Σταμάτη Δημολιάννη, στην QUAD τον Κωνσταντίνο Ντούζο και στην QUAD B τον Βασίλη Τριανταφύλλου.

Για άλλο ένα αγώνα παρουσιάστηκε πρόβλημα με την σκόνη και ίσως τελικά να φταίει η λάθος νοοτροπία που επικρατεί από την μεριά της διοργάνωσης ώστε η σωστή διαβροχή της πίστας να γίνεται την Κυριακή που πραγματοποιούνται και οι περισσότεροι αγώνες. Αυτό είναι λάθος γιατί οι ομάδες και οι αθλητές δεν μπορούν να μαζέψουν τα δεδομένα που χρειάζονται για το στήσιμο των μοτοσυκλετών έχοντας δύο τελείως διαφορετικές πίστες το Σάββατο και την Κυριακή. Το πρόβλημα για άλλη μία φορά λύθηκε σε συνεργασία με τους αθλητές και  τηνδιοργάνωση. Επίσης έγινε μεγάλο μπέρδεμα με τα αποτελέσματα των κατηγοριών QUAD και QUAD B.

Ο Π.Κουζής εξακολουθεί να κερδίζει στην ΜΧ1, όχι όμως τόσο άνετα όσο στο παρελθόν. 

ΜΧ1  

Για άλλο ένα αγώνα ο Ανάργυρος Τσαρνάς(1-2) ήταν ο ταχύτερος όλων στα χρονομετρημένα του Σαββάτου καταφέρνοντας μάλιστα την ταχύτητα του να την διατηρήσει για ολόκληρο το πρώτο σκέλος κερδίζοντας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναγιώτη Κουζή(2-1) όπου επανήλθε στο δεύτερο με ένα δαιμονισμένο γυρολόγιο κερδίζοντας σκέλος και αγώνα αφήνοντας τελικά δεύτερο στο σύνολο τον Τσαρνά με ισοβαθμία. Μάχες για την δεύτερη θέση της Βαθμολογίας του πρωταθλήματος έδωσαν ο Ανάργυρος  Τσαρνάς με τον Γιώργο Ηλιόπουλο(3-3) και τον Δημήτρη Κοντολέτα(4-4) τερματίζοντας δεύτερος τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα σε αγώνα αλλά και στον βαθμολογικό πίνακα μένοντας ένας ακόμη αγώνας για την λήξη του πρωταθλήματος. Πέμπτος για άλλο ένα αγώνα τερμάτισε ο Κυριάκος Κόττης(5-5) που πήρε και την εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιάννης Μόσιος(6-6) που δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Τρίτος τίτλος στην ΜΧ2 για τον Γ.Τουρατζίδη που μάλλον δεν θα είναι και ο τελευταίος γιατί όπως δήλωσε ίσως να μην πάει στην ΜΧ1 του χρόνου. 

ΜΧ2                             

Ο Γιάννης Τουρατζιδής(1-1) αδιαμφισβήτητα πλέον έχοντας χάσει μόνο ένα σκέλος μέχρι στιγμής την φετινή χρονιά αλλά κερδίζοντας όλους τους αγώνες και χρονομετρημένα δοκιμαστικά βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από το συναγωνισμό στην κατηγορία συνεχίζοντας το νικηφόρο του σερί και στην πίστα της Μεγαλόπολης, συγκεντρώνοντας 50 βαθμούς διαφοράς στην βαθμολογία ένα αγώνα πριν την λήξη του θεσμού κατακτώντας τον τρίτο του τίτλο στην κατηγορία. Οδηγώντας σταθερά  δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Παπίλας(2-3) που παρά τις προσπάθειες του δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Τουρατζίδη. Για την τρίτη θέση μάχες έδωσαν ο Νίκος Λυρίου(5-2) με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά(3-4) φτάνοντας σε ισοβαθμία με νικητή τον Λυρίου προσμετρώντας ο καλύτερος τερματισμός που πραγματοποίησε στο δεύτερο σκέλος αφήνοντας τελικά πέμπτο τον ανεβασμένο Γεωργαντά. Ο Κωνσταντίνος Μπετίνης(4-6) έχει αρχίσει και βρίσκει πάλι το γρήγορο ρυθμό του φτάνοντας στην πέμπτη θέση του συνόλου αφήνοντας πίσω του να κλείσει την εξάδα τον Φραγκίσκο Ζούνη(7-5).

Ο Α.Ανδρεόυ είναι αγκαλιά με τον τίτλο της ΜΧ2Τ μετά την διπλή του νίκη στην Μεγαλόπολη.

ΜΧ2Τ

Ο Ανδρέας Ανδρέου(1-1) δεν έχει αντίπαλο φέτος συνεχίζοντας το αήττητο σερί του σε σκέλη και αγώνες αυξάνοντας την βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα. Τον πρώτο του αγώνα με μεγάλη μοτοσυκλέτα πραγματοποίησε με την ευκαιρία του διαλλείματος της κατηγορίας ΜΧ85 που αγωνίζεται ο Αντώνης Σάγμαλης(2-2) στην Μεγαλόπολη με θετικά αποτελέσματα τερματίζοντας δεύτερος μην μπορώντας όμως να απειλήσει τον Ανδρέου. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Άγγελος Βογιατζής(3-3) αφήνοντας τέταρτο τον ανεβασμένο Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο(4-4) και Πέμπτο τον Στέλιο Σκορδά.

Ο Σ.Δημολιάνης μείωσε την διαφορά από τον Β.Πακαταρίδη στην βαθμολογία της ΟΡΕΝ και όλα θα κριθούν στην Πτολεμαΐδα. 

ΜΧOPEN

Από τρεις νίκες έχουν μέχρι στιγμής οι διεκδικητές του τίτλου της ηλικιακής κατηγορίας άνω των 36 ετών Βασίλης Πακαταρίδης και Σταμάτης Δημολιάνης με τρεις βαθμούς μπροστά στο βαθμολογικό πίνακα ο Πακαταρίδης απομένοντας ένας ακόμη αγώνας. Την τρίτη του νίκη για φέτος πραγματοποίησε ο Δημολιάνης(1-3) αφήνοντας δεύτερο τον Πακαταρίδη(2-2). Το δεύτερο σκέλος κέρδισε ο παλιός πρωταθλητής Σταμάτης Λυρίου αλλά μια εγκατάλειψη μετά από πτώση στο πρώτο τον έβγαλε εκτός εξάδας. Τρίτος τερμάτισε ο Αντώνης Τζανέτης (3-4) πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση και τέταρτος ο Διονύσης Κονδυλόπουλος(4-5). Πέμπτος και έκτος αντίστοιχα τερμάτισαν ο Αλέξης Καρανάσης(7-6) και ο Σταύρος Ροσσολάτος(6-7) που ήρθαν σε ισοβαθμία.

Ο Κ.Ντόυζος κέρδισε στα Quad…αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

QUAD- QUAD B

Δυστυχώς σε αυτές τις δύο κατηγορίες έγινε ένα μεγάλο μπάχαλο με τα αποτελέσματα και δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε το αναλυτικό κείμενο του αγώνα. Το επίσημο site που ανακοινώνει τα αποτελέσματα sportstiming.gr είχε διαφορετικές βαθμολογίες διημέρου από τις απονομές που δόθηκαν στην πίστα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 34-25/6/17 Πτολεμαΐδα.

1133 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΣΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Λίγο πριν τον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα, ας θυμηθούμε τι...