AMA MX – E.TOMAC KAI Z.OSBORNE ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ

To αμερικανικό πρωτάθλημα AMA Motocross 2017 ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά από την πίστα του Hangtown όπου ο Eli Tomac επιβεβαίωσε στα 450 τον τίτλο του φαβορί κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Νικητής στα 250 ήταν ο Zach Osborne πετυχαίνοντας και αυτός διπλή νίκη στο Hangtown.

Ο E.Tomac ξεκίνησε δυνατά την χρονιά με διπλή νίκη στο Hangtown. 

Κατηγορία 450
Χωρίς κανέναν από τους πρωταθλητές του παρελθόντος μετά τον τραυματισμό του περσινού πρωταθλητή Ken Roczen αλλά και του Ryan Dungey που αποσύρθηκε πρόσφατα από τους αγώνες, ξεκίνησε το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Ο Eli Tomac(1-1) ήταν το μεγάλο φαβορί και παρά τις κακές του εκκινήσεις κατάφερε να κερδίσει όλες τις μάχες και να πάρει την νίκη και στα δύο σκέλη. Ο μόνος που μπόρεσε να του αντισταθεί και να διεκδικήσει την νίκη ήταν ο Marvin Musquin(2-2) και ειδικά στο δεύτερο σκέλος πάλεψε σκληρά για την νίκη του αγώνα χωρίς όμως να τα καταφέρει, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Josh Grant(3-3) οδηγώντας μάλιστα το δεύτερο σκέλος για αρκετούς γύρους και τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση του βάθρου. Ένα κακό με πτώσεις και ένα καλό σκέλος με μάχες για την πρώτη τριάδα, ήταν αρκετά για τον Dean Wilson(10-4) ώστε να τον φέρουν στην τέταρτη θέση του αγώνα.  Στους ίδιους ρυθμούς και ο Broc Tickle(7-4) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ ο Blake Baggett(6-8) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα. Προβλήματα για τους Cooper Webb(πτώσεις) και Jason Anderson(τραυματισμός στο πρόσωπο από πέτρα) τους περιόρισαν και δεν κατάφεραν να πιάσουν της επιθυμητή απόδοση.

Αποτελέσματα 450 Hangtown
1. Eli Tomac (1-1)
2. Marvin Musquin (2-2)
3. Josh Grant (3-3)
4. Dean Wilson (10-4)
5. Broc Tickle (7-4)
6. Blake Baggett (6-8)
7. Cooper Webb (5-9)
8. Cole Seely (4-12)
9. Justin Barcia (11-5)
10. Justin Bogle (8-10)

Από την στιγμή που ο Z.Osborne μπήκε στο προπονητικό πρόγραμμα του Aldon Baker η καριέρα του μπήκε στον σωστό δρόμο δείχνοντας στο έπακρο τις δυνατότητες του. 

Κατηγορία 250
Κερδίζοντας τις μάχες με τον Adam Cianciarulo στο πρώτο σκέλος και με τον Joey Savatgy στο δεύτερο ο Zach Osborne(1-1) πήρε την δεύτερη νίκη της καριέρας του στη κατηγορία και πλέον είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Με επιθέσεις στο τέλος του αγώνα ο Alex Martin(4-4) είχε σταθερά αποτελέσματα δίνοντας όμως αρκετές μάχες για να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα. Ανακάμπτοντας από μέτριες εκκινήσεις ο Aaron Plessinger(3-5) απέφυγε τα λάθη και τις υπερβολές στην δύσκολη πίστα του Hangtown καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο βάθρο. Ο Adam Cianciarulo(2-8) οδήγησε ακόμα και για την νίκη του αγώνα όμως στο δεύτερο σκέλος έμεινε από δυνάμεις και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Στον ίδιο παρονομαστή και ο πέμπτος Austin Forkner(11-2) που δεν κατάφερε να έχει σταθερά αποτελέσματα στην πρώτη τριάδα αν και είχε την ταχύτητα για να το καταφέρει. Αθόρυβος αλλά αποτελεσματικός ήταν ο Colt Nichols(5-6) τερματίζοντας στην έκτη θέση του αγώνα.

Αποτελέσματα 250 Hangtown
1. Zach Osborne (1-1)
2. Alex Martin (4-4)
3. Aaron Plessinger (3-5)
4. Adam Cianciarulo (2-8)
5. Austin Forkner (11-2)
6. Colt Nichols (5-6)
7. Joey Savatgy (7-7)
8. Justin Hill (8-9)
9. Mitchell Oldenburg (6-12)
10. Mitchell Harrison (9-11)

Επόμενος αγώνας 27/5/17 Glen Helen CA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...