AMA MX – O M.MUSQUIN ΠΕΤΥΧΑΊΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ

Σε μια από τις δημοφιλέστερες πίστες του AMA Motocross το Glen Helen  κατάφερε ο Marvin Musquin να πετύχει την πρώτη του νίκη στον θεσμό δείχνοντας φέτος, ότι είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της μεγάλης κατηγορίας. Μετά από δύο χαοτικά σκέλη ο Zach Osborne πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στα 250 και μεγάλωσε το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Ο M.Musquin πήρε την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία. 

Κατηγορία 450
Μετά την αποχώρηση του Ryan Dungey και τα σκαμπανεβάσματα του Eli Tomac το φετινό πρωτάθλημα ήταν αναμενόμενο να έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στο Glen Helen o νικητής του πρώτου αγώνα Tomac έκανε την ζωή του δύσκολη με κακές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη. Αν και στο πρώτο κατάφερε να φτάσει μέχρι και την δεύτερη θέση ξεκινώντας έξω από την πρώτη εικοσάδα, στο δεύτερο όμως μια μηχανική βλάβη τον ανάγκασε να περάσει από τα pits τερματίζοντας στην 19η θέση. Για την πρώτη θέση τώρα ο Marvin Musquin(1-3) κατάφερε στο πρώτο σκέλος να πάρει την νίκη και ίσως στο δεύτερο να ήξερε ότι είναι κοντά στην κατάκτηση του πρώτου αγώνα της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία και να μην πίεσε τα πράγματα για κάτι παραπάνω. από την τρίτη θέση. Ο Γάλλος πήρε την νίκη, την πρώτη του στην κατηγορία και μάλιστα ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά το στραβοπάτημα του Tomac. Η δεύτερη θέση στον αγώνα πήγε στον νικητή του δεύτερου σκέλους Jason Anderson(5-1) που και για αυτόν ήταν η πρώτη νίκη αλλά σε σκέλος της κατηγορίας. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Blake Baggett(8-2) ειδικά στο δεύτερο σκέλος που διεκδίκησε ακόμα και την νίκη ανεβαίνοντας μετά από αρκετό καιρό στο βάθρο των 450. Σταθεροί τερματισμοί έφεραν τον Dean Wilson(6-7) στην τέταρτη θέση ενώ δυνατή εμφάνιση έκανε ο πέμπτος Weston Peick(9-6) που επιστρέφει από τραυματισμό.  Τις καλές του εκκινήσεις δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Cole Seely(7-8) μένοντας στην έκτη θέση. Πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν οι Christian Craig και Josh Grant όμως πτώσεις και τραυματισμοί δεν τους επέτρεψαν να τερματίσουν ψηλά στον αγώνα.

Αποτελέσματα Glen Helen, 450
1. Marvin Musquin (1-3)
2. Jason Anderson (5-1)
3. Blake Baggett (8-2)
4. Dean Wilson (6-7)
5. Weston Peick (9-6)
6. Cole Seely (7-8)
7. Broc Tickle (14-4)
8. Justin Bogle (12-5)
9. Eli Tomac (2-19)
10. Josh Grant (3-28)

Χωρίς να κερδίσει κάποιο από τα δύο σκέλη των 250 στο Glen Helen, ο Z.Osborne παρέμεινε αήττητος φέτος σε αγώνες. 

Κατηγορία 250
Μέχρι και τον τελευταίο γύρο του δεύτερου σκέλους παίχτηκε η νίκη στον αγώνα και η τελική τριάδα της κατάταξης του Glen Helen. Στο πρώτο σκέλος ο Jeremy Martin έδειξε γιατί έχει κατακτήσει δύο τίτλους στην κατηγορία, φεύγοντας μπροστά από την εκκίνηση και τερματίζοντας στην πρώτη θέση του σκέλους. Προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο δεύτερο σκέλος παίρνοντας την εκκίνηση και πρωτοπορία, όμως είχε μια έξοδο καθυστερώντας να μπει ξανά στον αγώνα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Zach Osborne(4-2) δεν είχε καλές εκκινήσεις όμως κατάφερε να βρεθεί κοντά στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη κάτι που ήταν αρκετό για να πάρει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jeremy Martin(1-7) με τρίτο τον Dylan Ferrandis(9-1) που κέρδισε το δεύτερο σκέλος κάνοντας όμορφο αγώνα αλλά και εκμεταλλευόμενος τις πολλές ατυχίες αρκετών διεκδικητών της πρώτης θέσης. Ο Adam Cianciarulo(7-3) άντεξε στις ατυχίες της ομάδας του, όταν Austin Forkner και Joey Savatgy εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη, για να τερματίσει στην τέταρτη θέση.  Εκπληκτικά δύο σκέλη από τον νεοεμφανιζόμενο Colt Nichols(5-4) για την πέμπτη θέση της κατάταξης ενώ αντίθετα από τον Alex Martin(6-5) θα περίμενε κανείς κάτι παραπάνω από την έκτη θέση.

O D.Ferrndis από το παγκόσμιο πέρασε στις νίκες, τουλάχιστον σε σκέλη, και στην Αμερική. 

Αποτελέσματα Glen Helen, 250
1. Zach Osborne (4-2)
2. Jeremy Martin (1-7)
3. Dylan Ferrandis (9-1)
4. Adam Cianciarulo (7-3)
5. Colt Nichols (5-4)
6. Alex Martin (6-5)
7. Aaron Plessinger (3-13)
8. Michael Mosiman (8-10)
9. Joey Savatgy (2-29)
10. Mitchell Harrison (13-8)

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 03/06/17 Lakewood CO.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...