MXGP – C.DESALLE KAI P.JONASS ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ERNEE

Ο ένατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross 2017 πραγματοποιήθηκε στην γαλλική πίστα του Ernee όπου ο Celement Desalle κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη στην ΜΧGP. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας της ΜΧ2 Pauls Jonass κατάφερε να κερδίσει ένα δύσκολο αγώνα επεκτείνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Ο C.Deasalle έδειξε στην Γαλλία γιατί τον έχει επιλέξει η ομάδα του κερδίζοντας τον πρώτο του φετινό αγώνα.

Κατηγορία ΜΧGP
Το πρωτάθλημα στην Γαλλία πήρε άλλη τροπή με τον περσινό πρωταθλητή και δεύτερο στην βαθμολογία Tim Gajser να αναγκάζεται μετά τα προκριματικά να εγκαταλείψει τον αγώνα λόγω τραυματισμού του στον ώμο. Ο Σλοβένος επέστρεψε στην χώρα του για να ακολουθήσει θεραπεία και η επιστροφή τους στους αγώνες είναι προς το παρόν αβέβαιη. Στο Ernee ο Clement Desalle(4-1) έδειξε από τα προκριματικά ότι είναι σε καλή κατάσταση και παρά το μέτρια πρώτο σκέλος, είχε μια ακόμα καλύτερη εκκίνηση στο δεύτερο για να πάρει την πρωτοπορία από τον Antonio Cairoli, και τελικά να κερδίσει το πρώτο του φετινό σκέλος και αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cairoli(2-3)  ανεβάζοντας ρυθμό στο τέλος του πρώτου σκέλους για την δεύτερη θέση και μένοντας μπροστά στο δεύτερο συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Ο Cairoli απολαμβάνει πλέον 50 βαθμούς πρωτοπορία στην βαθμολογία έναντι του Gautier Paulin, μετά τον τραυματισμό του Tim Gajser. O Paulin(6-2)  έδωσε σημαντικές μάχες για την πρώτη εξάδα στο πρώτο σκέλος και με μια αντεπίθεση μετά τα μισά του δεύτερου κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου δίνοντας αφορμή στους Γάλλους συμπατριώτες του να πανηγυρίσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Στην τέταρτη θέση μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Max Nagl(1-9) που επέστρεψε στις νίκες τουλάχιστον σε σκέλη. Στο δεύτερο, είχε μια πτώση αλλά έδειξε να δυσκολεύετε με τις συνθήκες της πίστας  και δεν μπόρεσε να επαναλάβει την νίκη του πρώτου σκέλους. Ο Jeremy vanHorebeek(3-6) το πάλεψε και στα δύο σκέλη, είχε μια πτώση στο πρώτο σκέλος και δεν είχε και τόσο καλή εκκίνηση στο δεύτερο σε έναν αγώνα που έδειξε ότι μπορούσε ακόμα και για το βάθρο. Οι κυμαινόμενες εμφανίσεις του Romain Febvre(4-7) συνεχίστηκαν και σε αυτόν τον αγώνα με τον πρωταθλητή του 2015 να μην μπορεί να βρει τις λύσεις για μια θέση στο βάθρο.

Αποτελέσματα Ernee, MXGP: 1. Clement Desalle (BEL, KAW), 43 2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 423. Gautier Paulin (FRA, HUS), 37 4. Maximilian Nagl (GER, HUS), 37 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 35  6. Romain Febvre (FRA, YAM), 32 7. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 32 8. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 27 9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 23 10. Max Anstie (GBR, HUS), 22

Ο .PJonass έχει δουλέψει στα σκληρά τερέν και πλέον μπορεί να κερδίζει σε όλες τις επιφάνειες.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο Pauls Jonass(1-2) έδειξε στο Ernee ότι μπορεί να κερδίσει και στο σκληρό τερέν μια και δεν τα είχε πάει πολύ καλά στο αντίστοιχο χώμα της Γερμανίας.  Με βασικό του όπλο τις καλές εκκινήσεις αλλά και την προσήλωση του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει την νίκη στο πρώτο σκέλος και στον αγώνα μεγαλώνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα. Μέσα στην πατρίδα του ο Benoit Paturel(3-1) έδωσε τον καλύτερο του εαυτό δίνοντας σκληρές μάχες για την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος ενώ κατάφερε να πάρει την νίκη στο δεύτερο για την δεύτερη θέση του συνόλου. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Jeremy Seewer(2-3) προσπαθώντας και στα δύο σκέλη να μαζέψει βαθμούς στην βαθμολογία από τον Jonass, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του ο Hunter Lawrence(5-4) τερμάτισε στην τέταρτη θέση του GP αφήνοντας πίσω του στην πέμπτη θέση τον Julien Lieber(4-6) και στην έκτη τον Jorge Prado Garcia(6-5) που αντιμετώπισαν προβλήματα με πτώσεις.

Αποτελέσματα Ernee, MX2 : 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 47 2. Benoit Paturel (FRA, YAM), 45 3. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 42 4. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 34 5. Julien Lieber (BEL, KTM), 33 6. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 31 7. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 27 8. Thomas Covington (USA, HUS), 24 9. Conrad Mewse (GBR, HUS), 23 10. Stephen Rubini (FRA, KAW), 19

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 347
2. Gautier Paulin (FRA, HUS), 297
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 289
4. Tim Gajser (SLO, HON), 261
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 261
6. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 253
7. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 214
8. Romain Febvre (FRA, YAM), 209
9. Maximilian Nagl (GER, HUS), 200
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 176

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 372
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 330
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 291
4. Julien Lieber (BEL, KTM), 282
5. Benoit Paturel (FRA, YAM), 265
6. Thomas Covington (USA, HUS), 208
7. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 206
8. Brent Van doninck (BEL, YAM), 174
9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 171
10. Darian Sanayei (USA, KAW), 157

Επόμενος αγώνας 10/6/17 Orlyonok Ρωσία.

4519 More posts in ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...