MXGP – C.DESALLE ΚΑΙ P.JONASS ΔΑΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Μετά από μια δίωρη πρωινή νεροποντή στο Orlyonok της Ρωσίας, η πίστα βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση αλλάζοντας το πρόγραμμα της ημέρας και φέρνοντας ανατροπές στους αγώνες του δέκατου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2017. O Clement Desalle στην MXGP και ο Pauls Jonass στην ΜΧ2, κατάφεραν να είναι οι πιο σταθεροί κερδίζοντας το GP.

Κατηγορία MXGP
O Clement Desalle μετά την νίκη του στο προηγούμενο GP στο Ernee, ήξερε ότι μπορεί να κερδίσει αλλά στην Ρωσία έπρεπε να φερθεί έξυπνα στις δύσκολες συνθήκες. Μετά από μέτρια εκκίνηση στο πρώτο σκέλος κατάφερε με ελάχιστες προσπεράσεις να φτάσει στην τρίτη θέση εκμεταλλευόμενος τις πολλές πτώσεις του ανταγωνισμού. Στο δεύτερο σκέλος είχε καλύτερη εκκίνηση και πίεζε όσο μπορούσε τον πρωτοπόρο του αγώνα Romain Febvre. Στο τέλος ο Febvre έκανε το λάθος και ο Desalle με τερματισμούς 3-1 κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο του φετινό και συνεχόμενο GP. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jeffrey Herlings(1-8) μετά την νίκη του στο πρώτο σκέλος περνώντας νωρίς τον ομόσταυλο του Antonio Cairoli για την πρώτη θέση. Ξεκινώντας από πολύ πίσω στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα και να ανέβει στο βάθρο.

C.Deasalle…Mud Master!

Με σχετικά καλές εκκινήσεις με λάθη αλλά και επιμονή ο Gautier Paulin(5-3) δεν βρέθηκε απλά στην τρίτη θέση αλλά την διεκδίκησε και στα δύο σκέλη. Θα μπορούσε και να πάρει ακόμα και την νίκη ο Max Anstie(4-5). είχε τον ρυθμό αλλά δεν είχε την σταθερότητα έχοντας πτώσεις με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις. Σε αγώνα τακτική επιδόθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Antonio Cairoli(2-9) δεν ρίσκαρε για την νίκη αν και θα μπορούσε να την κυνηγήσει, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση του αγώνα. Κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη σε σκέλος βρέθηκε ο Romain Febvre(10-2) όμως ενώ οδηγούσε το δεύτερο σκέλος έπεσε πάνω στον Jeffrey Herlings που του “έριχνε γύρο”. Αυτή η πτώση του στέρισε και μια θέση στο βάθρο κατατάσσοντας τον στην έκτη θέση τελικά.

Αποτελέσματα Orlyonok MXGP: 1. Clement Desalle (BEL, KAW), 45  2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 38 3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 36 4. Max Anstie (GBR, HUS), 34  5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 34 6. Romain Febvre (FRA, YAM), 33 7. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 30  8. Arminas Jasikonis (LTU, SUZ), 28  9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 24 p.; 10. Maximilian Nagl (GER, HUS), 23

Κατηγορία ΜΧ2
Οι ανατροπές υπήρχαν και στα σκέλη της μικρής κατηγορίας όπου αντιμετώπισε και συνθήκες βροχής στο πρώτο σκέλος με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Pauls Jonass(2-3) να μην καταφέρνει να κερδίσει κάποιο σκέλος λόγω πτώσεων όμως έκανε εντυπωσιακούς αγώνες τερματίζοντας στην πρώτη τριάδα, κάτι που ήταν αρκετό για να κατακτήσει τον πέμπτο του φετινό αγώνα.  Εντυπωσιακός ήταν και ο Jeremy Seewer(7-1) στο δεύτερο σκέλος οδηγώντας με διαφορά από τον ανταγωνισμό κλείνοντας γύρο όλους τους συμμετέχοντες.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας P.Jonass πέρασε με άριστα το τεστ της λάσπης και τώρα έχει πάρει γραμμή για τίτλο.

Ο Seewer τερμάτισε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου έχοντας και αυτός πτώσεις στο πρώτο σκέλος. Πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη σε σκέλος και σύνολο βρέθηκε ο Brian Bogers(6-2) αλλά δεν ήταν τυχερός όσο χρειαζόταν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου δείχνοντας ότι είναι άκρως ανταγωνιστικό σε δύσκολες συνθήκες. Πολύ καλό ρυθμό είχε στον αγώνα και ο Benoti Paturel(3-12) αλλά όπως και στους περισσότερους οι πτώσεις τον περιόρισαν αισθητά. Στις δύσκολες συνθήκες έδειξαν να ξεχωρίζουν και οι Alvin Östlund(πέμπτος) και Hunter Lawrence(έκτος) δείχνοντας θέληση και υπομονή.

Αποτελέσματα Orlyonok MX2: 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 42 2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 39 3. Brian Bogers (NED, KTM), 37 4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 29 5. Alvin Östlund (SWE, YAM), 28 6. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 28 7. Julien Lieber (BEL, KTM), 26 8. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 26 9. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 24 10. Ben Watson (GBR, KTM), 23

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 381
2. Clement Desalle (BEL, KAW), 334
3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 333
4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 291
5. Tim Gajser (SLO, HON), 261
6. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 261
7. Romain Febvre (FRA, YAM), 242
8. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 233
9. Maximilian Nagl (GER, HUS), 223
10. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 202

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 414
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 369
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 317
4. Julien Lieber (BEL, KTM), 308
5. Benoit Paturel (FRA, YAM), 294
6. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 230
7. Thomas Covington (USA, HUS), 225
8. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 199
9. Brian Bogers (NED, KTM), 184
10. Brent Van doninck (BEL, YAM), 174

Επόμενος αγώνας 25/6/17 Ottobiano Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...