7ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2017, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΙΙ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ!

Του Νίκου Καμπούρη

Ο έβδομος και τελευταίος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross άλλαξε τοποθεσία μετά από τις καταστροφές που έπληξαν τα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Το αθλητικό σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (Α.Μ.Ο.Ε. <ΦΙΛΙΠΠΟΣ>)  με μεγάλη του λύπη ανακοίνωσε πως δεν δύναται να διοργανώσει  τον αγώνα και έτσι την τελευταία στιγμή με μεγάλο ρίσκο και θάρρος τον αγώνα ανέλαβε ο Ο.Μ.Φ και η πίστα των Γιαννιτσών. Οι ανεβασμένες θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 35 βαθμούς δεν βοήθησαν ώστε ο αριθμός των συμμετοχών σε ένα αγώνα με όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος να είναι ο αναμενόμενος. Οι περίπου 75 θαρραλέοι αθλητές έδωσαν παρόν πραγματοποιώντας σκληρές μάχες με τελικούς νικητές στην κατηγορία ΜΧ1 τον Γιώργο Ηλιόπουλο, στην ΜΧ2 τον Γιάννη Τουρατζίδη, στην ΜΧ2Τ τον Ανδρέα Ανδρέου, στην ΜΧOPEN τον Σταμάτη Δημολιάνη, στην ΜΧ85 τον Αντώνη Σάγμαλη και στην ΜΧ65 τον Μιχαήλ Σαραντινούδη, στην QUAD τον Απόστολο Τριανταφύλλου και στην QUAD B τον Δημήτρη Αποστόλου.

Ο Παναγιώτης Κουζής έφτασε τους 15 τίτλους στο motocross, ένα ρεκόρ που φαινόταν άπιαστο μετά την εποχή του Λευτέρη Καρέτσου(12 τίτλοι).

Κλείνοντας το πρωτάθλημα άφησε πίσω του όμορφες μάχες με αθλητές από όλη την Ελλάδα και πρωταθλητές για το 2017 στέφθηκαν στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής, στην ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης, στην ΜΧ2Τ ο Ανδρέας Ανδρέους στην ΜΧOPEN ο Βασίλης Πακαταρίδης, στην ΜΧ85 ο Αντώνης Σάγμαλης, στην ΜΧ65 ο Νικόλαος Κανελλόπουλος, στην QUAD ο Κώστας Ντούζος και στην QUAD B ο Βασίλης Τριανταφύλλους.

Το αθλητικό σωματείο Ο.Μ.Φ πραγματοποίησε μία πολύ καλή διοργάνωση σύμφωνα με τα δεδομένα. Ανέλαβε περίπου δέκα μέρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα και παρόλ’ αυτά έδειξε τον  επαγγελματισμό που το διακρίνει. Δυστυχώς υπήρξαν προβλήματα με το ΄΄γνωστό΄΄ θέμα της κίτρινης σημαίας, αυτή  τη φορά στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2  και η οργάνωση χρειάστηκε να δώσει ποινές σε δέκα αθλητές με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις στις απονομές.

Η νίκη του Γιώργου Ηλιόπουλου περιλάμβανε τύχη, αλλά δεν ήταν τυχαία. Η υπομονή και η σταθερότητα του φέτος τον έφεραν στο Νο 2 του πρωταθλήματος.

ΜΧ1
Ο μεγάλος νικητής του αγώνα μετά από πολλές ανατροπές ήταν ο Γιώργος Ηλιόπουλος(3-1) οδηγώντας σταθερά χωρίς άγχος δείχνοντας την κράση του κερδίζοντας τελικά και την δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Πίσω του τερμάτισε ο Δημήτρης Κοντολέτας(4-2) που φαίνεται να πραγματοποίησε μια από τις πιο δύσκολες αγωνιστικές χρονιές του αφήνοντας στην τρίτη θέση τον μεγάλο άτυχο του αγώνα  Ανάργυρο Τσαρνά(2-5) που για άλλη μία φορά ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στα χρονομετρημένα του Σαββάτου, δυστυχώς όμως το σκασμένο του ελαστικό στο Β σκέλος δεν τον άφησε να έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα χάνοντας μάλιστα και την δεύτερη θέση της βαθμολογίας από τον έμπειρο Ηλιόπουλο. Το καλύτερο τους αποτέλεσμα είχαν ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(6-3) και Κώστας Καράκης(7-4) δίνοντας σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη τερματίζοντας τελικά τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο πιστός στις δίχρονες μοτοσυκλέτες Μιχάλης Αντωνάτος(8-6).

Ο Γιάννης Τουρατζίδης πήρε τον τρίτο του τίτλο στην ΜΧ2 κάτι που έχουν καταφέρει ελάχιστοι στο παρελθόν.

ΜΧ2
Μετά από την ποινή που δέχτηκαν οι αθλητές από το περιστατικό της κίτρινης σημαίας ήρθαν μεγάλες ανατροπές στα αποτελέσματα της κατηγορίας. Αυτό δεν πτόησε τον πρωταθλητή Γιάννη Τουρατζίδη(1-2) να πάρει άλλη μία νίκη στην πίστα των Γιαννιτσών. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πολύ γρήγορος  Σωτήρης Παπάς(2-4) που όταν κάνει την εμφάνιση του στους αγώνες δείχνει πολύ ανταγωνιστικός στις πρώτες θέσεις. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου αλλά και του πρωταθλήματος ανέβηκε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(3-10) που παρά την στρατιωτική του θητεία ήταν ανταγωνιστικός όλη την σεζόν. Το καλύτερο του τερματισμό για την φετινή χρονιά στην κατηγορία πέτυχε ο πρωταθλητής της ΜΧ2Τ Ανδρέας Ανδρέου(4-11) τερματίζοντας τέταρτος αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον τοπικό αλλά και πολύ γρήγορο Στάθη Φυσέκη(5-12) που αντιμετώπισε προβλήματα και αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δανεική μοτοσυκλέτα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Λυρίου(0-1) που κέρδισε εντυπωσιακά το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας χάνοντας την νίκη του αγώνα αφού ήταν μέσα στους δέκα αθλητές που έλαβαν ποινή.

Ο Ανδρέας Ανδρέου δεν κερδίζει μόνο στην ΜΧ2Τ αλλά είναι ανταγωνιστικός και στην ΜΧ2 και όλα αυτά στην ηλικία των 13ων. 

ΜΧ2Τ
Ο Ανδρέας Ανδρέου(1-1) έκλεισε την σεζόν αήττητος σε αγώνες και σκέλη πραγματοποιώντας την καλύτερη του αγωνιστική χρονιά κερδίζοντας τον τίτλο της κατηγορίας. Δεύτερος σε πρωτάθλημα και αγώνα τερμάτισε ο πολύ σταθερός Άγγελος Βογιατζής(2-3) συλλέγοντας πολύτιμες εμπειρίες . Στην τρίτη θέση του αγώνα ανέβηκε η μοναδική γυναίκα της κατηγορίας Μαρία Μπάκα(3-4) που έκανε ένα αγώνα στρατηγικής οδηγώντας σταθερά και στα δύο σκέλη. Την τετράδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Καριώτης(0-4) που ήταν στους δέκα αθλητές που έλαβαν ποινή στο πρώτο σκέλος της ΜΧ2.

Τίτλος στην ΟΡΕΝ για τον B.Πακαταρίδη μετά από σκληρή μάχη με τον Σ.Δημολιάνη.

ΜΧOPEN
Τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς κέρδισε ο Σταμάτης Δημολιάνης(1-2) εκμεταλλευόμενος την ποινή 10” που δέχθηκε ο Todorov επειδή δεν πήγε την μοτοσυκλέτα του στο park ferme μετά το τέλος του πρώτου σκέλους. Ο Βασίλης Πακαταρίδης(3-1) μπορεί να μην κέρδισε τον αγώνα έκανε όμως ότι χρειάστηκε για να κερδίσει τον πρώτο του Πανελλήνιο τίτλο στην κατηγορία. Τρίτος τελικά τερμάτισε ο Todorov(2-3). Στην τετάρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα τερμάτισαν ο Tsvetkov Toni(6-4) και ο Παπανίκου Αθανάσιος(4-6) που ήρθαν σε ισοβαθμία. Ο εντουράς  Κωνσταντίνος Γκόσκινος κέρδισε τον Κωνσταντίνο Μυτιληναίο στην μεταξύ τους ισοβαθμία προσμετρώντας το καλύτερο αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους τερματίζοντας έκτος.

Αν και στο βάθρο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί της ΟΡΕΝ, μετά την συνεδρίαση των αγωνοδικών ο Σ.Δημολιάνης κέρδισε τον αγώνα των Γιαννιτσών όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τον τίτλο. 

ΜΧ85
 Το πρώτο του πανελλήνιο τίτλο στην κατηγορία κέρδισε ο Αντώνης Σάγμαλης(1-1) κερδίζοντας σκέλη και αγώνα. Για την δεύτερη θέση μάχη έδωσαν ο Μάριος Κανάκης(2-2) και ο Σταύρος Μαυράκης(3-3) με τελικό νικητή τον Κανάκη. Οι δύο αθλητές τερμάτισαν και στο πρωτάθλημα στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Με σταθερή απόδοση και στα δύο σκέλη ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς(5-4) τερμάτισε τέταρτος. Με μόλις ένα βαθμό διαφορά ο Ιωάννης Ντεβετζής(4-8) κέρδισε την πέμπτη θέση από τον Νικόλαο Κοσιάβελο(6-6).

Παρά τις φετινές ατυχίες ο Α.Σάγμαλης κατάφερε να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ55.

ΜΧ65
Η νίκη του Μιχαήλ Σαραντινούδη(1-1) ήταν αρκετή για να τον φέρει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος αφήνοντας πίσω του τον Καμαρινό Παυλόπουλο(2-2) σε πρωτάθλημα και αγώνα. Η τρίτη θέση ήταν υπόθεση του Σταύρου Βαγγελακάκη(3-3). Με οδήγηση στρατηγικής και απόλυτο στόχο του τον τίτλο της κατηγορίας ο Νικόλαος Κανελλόπουλος τερμάτισε τέταρτος κερδίζοντας τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Σωτήρης Φωτάκης(5-5) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Ο Δαυίδ Κάτσιος(8-6) ο Γιώργος Γκαλίπης(7-7) και η Δέσποινα Μανδάνη(6-8) ήρθαν σε ισοβαθμία κερδίζοντας την έκτη θέση τελικά ο Κάτσιος μετρώντας ο καλύτερος τερματισμός του στο δεύτερο σκέλος.

Μετά τον τίτλο στο Νοτίου ο Νικόλας Κανελλόπουλος πήρε τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο στην ΜΧ65.

 

QUAD
Ο Απόστολος Τριανταφύλλου(3-1) έκλεισε την χρονιά κερδίζοντας τον αγώνα των Γιαννιτσών εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη από μηχανική βλάβη του πρωταθλητή Κώστα Ντούζου(1-0). Με τερματισμούς στη δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη ο Αλέξανδρος Κατσινέλης κατέλαβε την δεύτερη θέση του αγώνα με τρίτο τον πολύ εντυπωσιακό Δημήτρη Κρυσταλογιάννη(5-3). Για την τέταρτη θέση δυνατές μάχες έδωσε ο Ζαχαριάς Χριστόπουλος(6-4). Στην πέμπτη και έκτη θέση τερμάτισαν αντίστοιχα ο Δημήτρης Αποστόλου(7-5) και ο Kashov Pavei(8-6).

Το βάθρο της κατηγορίας Quad με νικητή τον Απόστολο Τριανταφύλλου.

QUAD B
Την κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενων αναβατών QUAD κέρδισε ο Δημήτρης Αποστόλου(2-3) κλείνοντας την χρονιά με νίκη. O Kashov Pavei(3-2) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας πίσω του τον Νικόλαο Χριστόπουλο(4-3). Την τετράδα συμπλήρωσε ο πρωταθλητής της κατηγορίας  Βασίλης Τριανταφύλλου(1-0) χάνοντας την πρώτη θέση αφού του δόθηκε ποινή επειδή στο Β σκέλος πήδηξε άλμα υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας.

Τρίτος τίτλος για τον Κων/νο Ντούζο στα τετράτροχα. 

Δημήτρης Αποστόλου

 

1135 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...