MXGP – ΝΙΚΕΣ “BACK TO BACK” ΓΙΑ A.CAIROLI KAI J.SEEWER

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2017  επέστρεψε στην πίστα της Aqueda μετά από τέσσερα χρόνια διοργανώνοντας  τον δωδέκατο γύρο του θεσμού. Ανεβαίνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Antonio Cairoli επικράτησε στην MXGP ενώ και ο Jeremy Seewer επανέλαβε την επιτυχία του προηγούμενου αγώνα κερδίζοντας στην ΜΧ2.

Ο A.Cairoli απέκτησε μια χρήσιμη απειλή,  τον ομόσταυλο του J.Herlings που όσο δεν τον κερδίζει, κόβει βαθμούς από τον ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα. 

Κατηγορία ΜΧGP
Από τον προηγούμενο αγώνα στο Ottobiano ο Antonio Cairoli έχει δεχτεί την επίθεση του ομόσταυλου του Jeffrey Herlings που έχει ανεβάσει ρυθμούς και πιέζει για την νίκη τερματίζοντας συνεχώς στο βάθρο. Στο πρώτο σκέλος ο Cairoli(2-1) δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση που του επέβαλε ο Herlings στους τελευταίους γύρους χάνοντας την πρώτη θέση. Όμως στο δεύτερο μετά από ιδανική εκκίνηση κατάφερε να κρατήσει απόσταση από τον Ολλανδό κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Ο Herlings(1-2) διψούσε για νίκη στην Πορτογαλία και όπως δήλωσε, είναι εκνευριστικό να τερματίζεις δεύτερος μετά από τόση προσπάθεια όμως αναγνώρισε ότι είναι σε καλύτερη θέση από ότι στην αρχή του πρωταθλήματος και χρειάζεται να πραγματοποιήσει τα βήματα που απαιτούνται για να επαναλάβει την επιτυχία της Λετονίας. Την έκπληξη του αγώνα έκανε ο Arminas Jesikonis(3-3) τερματίζοντας στην τρίτη θέση και στα δύο σκέλη για την τρίτη θέση του συνόλου. Ο Λιθουανός πέτυχε κάτι που δεν έχει επαναλάβει ποτέ στην ιστορία συμπατριώτης του κερδίζοντας τον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου και ανεβαίνοντας στο βάθρο την Κυριακή. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Romain Febvre(5-4) έμεινε εκτός βάθρου καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια και στα δύο σκέλη για να ανεβεί στην πρώτη τριάδα. Οι καλές εκκινήσεις του Max Nagl(4-5) τον έφεραν να παλεύει στις πρώτες θέσεις και στα δύο σκέλη όμως έμεινε από δυνάμεις στο τέλος τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της ημέρας. Αναρρώνοντας από τραυματισμό ο Tim Gajser(8-6) ξεκίνησε καλά και στα δύο σκέλη όμως δεν πίεσε τα πράγματα για κάτι παραπάνω από την έκτη θέση.

Αποτελέσματα Aqueda ΜΧGP: Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47  2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47  3. Arminas Jasikonis (LTU, SUZ), 40  4. Romain Febvre (FRA, YAM), 34  5. Maximilian Nagl (GER, HUS), 34  6. Tim Gajser (SLO, HON), 28  7. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 26  8. Clement Desalle (BEL, KAW), 26  9. Max Anstie (GBR, HUS), 24  10. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 22

Ο J.Seewer δίνει την μάχη για το πρωτάθλημα σε κάθε αγώνα αν και ξέρει ότι ο P.Jonass είναι δυνατός αντίπαλος και έχει μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα. 

 

Κατηγορία ΜΧ2
Ακόμα έναν εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Jeremy Seewer(2-1) στην προσπάθεια του να κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Pauls Jonass. Στο πρώτο σκέλος μετά από κακή εκκίνηση κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει στην δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο πέρασε τον Jonass για την πρώτη θέση κερδίζοντας το πορτογαλικό GP. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jonass(1-2) που μπορεί να μην κέρδισε το GP όμως κατάφερε να μην έχει απώλειες στην βαθμολογία. Μετά την νίκη του στον προκριματικό αγώνα ο Thomas Covington(3-3) κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη φορά να ανέβει στο βάθρο οδηγώντας εντυπωσιακά και στα δύο σκέλη. Οι μέτριες εκκινήσεις του Thomas Olsen(4-5) τον έφεραν να μάχεται για να ανέβει θέσεις και στα δύο σκέλη τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Πτώσεις και δυνατές μάχες έφεραν τον Banoit Paturel(6-4) στην πέμπτη θέση του συνόλου ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Brian Βogers(7-6) που οδήγησε μπροστά και στα δύο σκέλη πριν μείνει από δυνάμεις.

Αποτελέσματα Aqueda ΜΧ2: 1. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 47  2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 47  3. Thomas Covington (USA, HUS), 40 4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 34  5. Benoit Paturel (FRA, YAM), 33  6. Brian Bogers (NED, KTM), 29  7. Brent Van doninck (BEL, YAM), 26 8. Anthony Rodriguez (VEN, HON), 24  9. David Herbreteau (FRA, KAW), 20  10. Iker Larranaga Olano (ESP, HUS), 20

Βαθμολογίες 

ΜΧGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 478
2. Clement Desalle (BEL, KAW), 387
3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 383
4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 382
5. Tim Gajser (SLO, HON), 310
6. Romain Febvre (FRA, YAM), 309
7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 289
8. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 267
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 267
10. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 253

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 501
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 463
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 377
4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 363
5. Julien Lieber (BEL, KTM), 355
6. Thomas Covington (USA, HUS), 303
7. Brian Bogers (NED, KTM), 241
8. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 233
9. Brent Van doninck (BEL, YAM), 221
10. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 199
11. Michele Cervellin (ITA, HON), 187

Επόμενος αγώνας 23/7/17 Loket, Τσεχία.

1961 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...