AMA MX – ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ M.MUSQUIN KAI J.SAVATGY

Στον όγδοο γύρο του ΑΜΑ Motocross 2017 στο Spring Creek, o Marvin Musquin, κατάφερε να βγει από την δύσκολη κατάσταση των τελευταίων αγώνων με τραυματισμούς και εγκαταλείψεις, κερδίζοντας με διπλή νίκη τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στο Spring Creek. O Joey Savatgy βρέθηκε για δεύτερη φορά φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των 250, μετά από καλή απόδοση και στα δύο σκέλη.

Κατηγορία 450
Ο αγώνας του Spring Creek ήταν καθοριστικός για όσους αναβάτες είχαν μαζέψει ψιλοτραυματισμούς στην έως τώρα πορεία του πρωταθλήματος, ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση για την συνέχεια της σεζόν. Ο Marvin Musquin (1-1) αντιμετώπιζε ένα τραυματισμό στην αρχή του πρωταθλήματος στο γόνατο, αλλά στους τελευταίους αγώνες έδειχνε να μην τον επηρεάζει. Στην Millville ο Γάλλος είχε δύο καλές εκκινήσεις,  κατάφερε να πάρει το πρώτο σκέλος οδηγώντας από την αρχή στην πρώτη θέση ενώ στο δεύτερο έπρεπε να κάμψει την αντίσταση του Justin Bogle να να πάρει την νίκη. Με αυτόν τον τρόπο ο Musquin κατέκτησε την δεύτερη φετινή του νίκη αλλά παραμένει πολύ μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας για να ελπίζει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο M. Musquin έχει την ταχύτητα για να κερδίσει αγώνες όμως χρειάζεται και την σταθερότητα για να διεκδικήσει πρωταθλήματα.

Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία ο Dean Wilson(3-3) κατάφερε να πετύχει το δεύτερο φετινό του βάθρο και μάλιστα συνεχόμενο,  τερματίζοντας στην δεύτερη θέση κάτι που αποτελεί και το καλύτερο του αποτέλεσμα στην κατηγορία. Ο Βρετανός είχε δυνατό ρυθμό και στα δύο σκέλη και αν συνεχίσει έτσι, δεν θα αργήσει να διεκδικεί και νίκες. Οι κακές εκκινήσεις του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Eli Tomac(2-5) συνεχίστηκαν και στο Spring Creek. Από την ένατη θέση κατάφερε μέχρι τα μισά του πρώτου σκέλους να φτάσει και να τερματίσει στην δεύτερη θέση ενώ μια άσχημη πτώση στο δεύτερο σκέλος τον κράτησε μακριά από την πρώτη τριάδα, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση του συνόλου. Σε κατάσταση τραυματισμού βρίσκεται και ο Blake Baggett(6-2) το τελευταίο διάστημα και η διακοπή του πρωταθλήματος την προηγούμενη εβδομάδα δεν βοήθησε την κατάσταση στον αντίχειρα του. O δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα δεν είχε καλές εκκινήσεις και δυσκολεύτηκε και στα δύο σκέλη να αναρριχηθεί θέσεις τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση της ημέρας. Μέτριες εκκινήσεις και για τον Cooper Webb(4-9) αλλά και δυσκολία να προσαρμοστεί στο τέρέν του δεύτερου σκέλους με τα βαθιά λούκια τον έφεραν στην πέμπτη θέση. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Justin Barcia(5-8) ήταν ανταγωνιστικός, κέρδισε μάχες και άξια μπήκε στην πρώτη εξάδα. Μετά τις ενοχλήσεις που είχε στο Southwick από τον ώμο του ο Jason Anderson προσπάθησε να αγωνιστεί και στο Spring Creek αλλά και πάλι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Αποτελέσματα Spring Creek, 450
1. Marvin Musquin (1-1)
2. Dean Wilson (3-3)
3. Eli Tomac (2-5)
4. Blake Baggett (6-2)
5. Cooper Webb (4-9)
6. Justin Barcia (5-8)
7. Martin Davalos (11-4)
8. Cole Seely (8-6)
9. Christian Craig (7-7)
10. Fredrik Noren (13-10)

O J.Savatgy κέρδισε τον δεύτερο φετινό του αγώνα, συνεχίζοντας μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα της απόδοσης του. 

Κατηγορία 250
Ή του ύψους ή του βάθους έχει πάει έως τώρα η φετινή χρονιά για τον Joey Savatgy(1-2). Στο Spring Creek μπήκε δυνατά και στα δύο σκέλη, άντεξε στις αντεπιθέσεις των Alex Martin,, RJ Hampshire και Aaron Plessinger για να πάρει την νίκη του πρώτου σκέλους. Αφήνοντας την πρώτη θέση στον Ζ.Osborne τερμάτισε στην δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος κάτι που του επέτρεψε να ζευγαρώσει τις φετινές του νίκες. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο ένας από τους δύο γιους του ιδιοκτήτη της πίστας,  Ο Alex Martin(2-4) προσπάθησε για την νίκη αλλά αντιμετώπισε πτώσεις και δύσκολες καταστάσεις που τον άφησαν στην δεύτερη θέση. Ακόμα πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Zach Osborne(8-1) που αναγκάστηκε να τερματίσει τον αγώνα χωρίς νερά στην μοτοσυκλέτα του στο πρώτο σκέλος, όταν έσπασε ένα κολάρο από το ψυγείο. Στο δεύτερο σκέλος όμως ανέκαμψε από μέτρια εκκίνηση και πήρε εύκολα την νίκη από τον Savatgy, τερματίζοντας στην τρίτη θέση στην κατάταξη του αγώνα. Μετά από μέτρια απόδοση ο Jeremy Martin(4-5) τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν τον ικανοποιεί αφού στην “πίστα του” θα περίμενε τουλάχιστον μια θέση στο βάθρο. Οι καλές εκκινήσεις του Adam Cianciarulo(6-6) τον έφεραν να διεκδικεί μια θέση στην πρώτη εξάδα κάτι που κατάφερε τελικά τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Πολύ καλές εκκινήσεις είχε και ο RJ Hampshire(5-7) όμως στην προσπάθεια του να κρατηθεί στην πρώτη τριάδα σπατάλησε πολύτιμες δυνάμεις μένοντας πίσω, στην έκτη θέση της ημέρας.

Αποτελέσματα Spring Creek, 250
1. Joey Savatgy (Kaw) 1-2
2. Alex Martin (KTM) 2-4
3. Zach Osborne (Hus) 8-1
4. Jeremy Martin (Hon) 4-5
5. Adam Cianciarulo (Kaw) 6-6
6. RJ Hampshire (Hon) 5-7
7. Aaron Plessinger (Yam) 3-12
8. Dylan Ferrandis (Yam) 7-8
9. Shane McElrath (KTM) 16-3
10. Colt Nichols (Yam) 9-13

Βαθμολογίες 

450
1. Eli Tomac–329
2. Blake Baggett–309
3. Marvin Musquin–269
4. Dean Wilson–238
5. Jason Anderson–216
6. Cole Seely–192
7. Justin Bogle–188
8. Cooper Webb–177
9. Justin Barcia–172
10. Martin Davalos–170

250
1. Zach Osborne–339
2. Alex Martin–296
3. Jeremy Martin–276
4. Joey Savatgy–242
5. Dylan Ferrandis–226
6. Aaron Plessinger–219
7. Adam Cianciarulo–216
8. Mitchell Harrison–190
9. Colt Nichols–188
10. Austin Forkner–184

Επόμενος αγώνας 29/7/17 Washougal WA.

1950 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...