MXGP – Ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση των φετινών τίτλων οι A.Cairoli και P.Jonass

Σε έναν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Loket της Τσεχίας κάτω από βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου ενός έφηβου στην κατηγορία EMX85 αλλά και από τον άστατο καιρό με σταδιακές βροχοπτώσεις, ο Antonio Cairoli στην MXGP και ο Pauls Jonass sthn ΜΧ2 κατάφεραν να πάρουν την έκτη τους φετινή νίκη και να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο στις αντίστοιχες βαθμολογίες.

Κατηγορία MXGP 
Παρά το τεράστιο βαθμολογικό του προβάδισμα ο Antonio Cairoli(3-1) δείχνει διψασμένος για νίκες και δεν κάνει αγώνες τακτικής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο Loket αντιμετώπισε στο πρώτο σκέλος arm pump και άργησε να συνέλθει. Στους τελευταίους γύρους όμως έκανε την επίθεση του αλλά στην δύσκολη για προσπεράσεις πίστα του Loket κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος είχε λίγο καλύτερη εκκίνηση και από την τρίτη θέση γρήγορα πέρασε στην πρώτη κάνοντας διαφορά από τους υπόλοιπους. Κατάφερε να πάρει την 83η νίκη της καριέρας του την οποία αφιέρωσε στην μνήμη του Igor Cuharciu που έχασε την ζωή του μετά από πτώση στο πρώτο σκέλος της EMX85. την προηγούμενη ημέρα Έχοντας καλή παράδοση στην πίστα του Loket ο Clement Desalle(2-2) είχε δύο καλές εκκίνησης καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Cairoli στο πρώτο σκέλος για την δεύτερη θέση και πέρασε τον Tim Gajser για να κατακτήσει ακόμα μια δεύτερη θέση ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Ο ένατος τίτλος για τον Α.Cairoli είναι κοντά. 

Ο Tim Gajser(1-4) έδειξε στο πρώτο σκέλος να βρίσκει τον περσινό καλό εαυτό του κερδίζοντας σχετικά άνετα το σκέλος, όμως στο δεύτερο, αν και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα δεν μπόρεσε να  επαναλάβει την επιτυχία μένοντας από δυνάμεις και πέφτοντας στην τέταρτη θέση. Κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση στο GP.  Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε στην Τσεχία ο Jeffrey Herlings(5-3) ανακάμπτοντας από μέτριες εκκινήσεις, κερδίζοντας πολλές μάχες και στα δύο σκέλη για την τέταρτη θέση της ημέρας. Καλές εκκινήσεις και δυνατή εμφάνιση έφεραν τον Gautier Paulin(4-5) να μάχεται για μια θέση στην πρώτη εξάδα και η πέμπτη θέση του ανήκει δικαιωματικά. Την μάχη για μια θέση στην πρώτη εξάδα έδωσε και ο Romain Febvre(7-6) και τα πήγε περίφημα αν αναλογιστεί κανείς ότι η μοτοσυκλέτα ήταν μια Yamaha ΥΖF450 2018 παραγωγής και όχι εργοστασιακή.

Αποτελέσματα Loket, MXGP: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 45 2. Clement Desalle (BEL, KAW), 44 3. Tim Gajser (SLO, HON), 43 4. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 36 5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 34  6. Romain Febvre (FRA, YAM), 29 7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 27 8. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 26 9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 20 10. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 19

Κατηγορία 250
Μετά από δύο GP ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pauls Jonass(2-1) επέστρεψε στις νίκες έχοντας καλές εκκινήσεις στο Loket και αποφασιστική οδήγηση. Στο πρώτο σκέλος κατάφερε από την πέμπτη θέση σταδιακά να βρεθεί στην δεύτερη και αν υπήρχε ακόμα λίγος χρόνος ίσως να έπιανε τον νικητή του σκέλους Thomas Covington. Στο δεύτερο σκέλος έδειξε την ίδια επιμονή και με την καλύτερη εκκίνηση από το πρώτο σκέλος κατάφερε να περάσει τον ομόσταυλο του Jorge Prado κατακτώντας την νίκη σε σκέλος και σύνολο. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο νικητής των δύο προηγούμενων GP Jeremy Seewer(4-2) φτάνοντας στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη μετά από κακές εκκινήσεις και πτώσεις.

Αν και δεν έχει πάρει ακόμα τίτλο, ο P.Jonass έχει δείξει στοιχεία πρωταθλητή. 

Ο Ελβετός ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό αγώνα. Ατυχίες περιόρισαν τον νικητή του πρώτου σκέλους Thomas Covington(1-10) και ο ίδιος δεν πίστευε ότι μπορεί να ανέβει στο βάθρο μετά την πτώση του στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Πήρε όμως την τρίτη θέση της ημέρας και έδειξε από το Σάββατο όταν κέρδισε τα προκριματικά ότι ήταν ικανός ακόμα και για νίκη. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Benoit Paturel(6-3) έχοντας κακές εκκινήσεις και δίνοντας πολλές μάχες για την τελική κατάκτηση της θέσης. Με μειονέκτημα την αντοχή του, ο  Jorge Prado(3-6) δεν κατάφερε να μετουσιώσει την ταχύτητα και τις καλές του εκκινήσεις σε μια θέση στο βάθρο, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση της ημέρας. Μετά από καλές εκκινήσεις ο Brian Bogers(7-4) κατάφερε να κινηθεί κοντά στην πρώτη εξάδα και στα δύο σκέλη, καταλαμβάνοντας τελικά την έκτη θέση σε μια πίστα που δεν είναι της αρεσκείας του.

Αποτελέσματα Loket, MX2: 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 47 2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 38 p.; 3. Thomas Covington (USA, HUS), 36 p.; 4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 35 p.; 5. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 35 p.; 6. Brian Bogers (NED, KTM), 32 p.; 7. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 26 p.; 8. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 26 p.; 9. Marshal Weltin (USA, KAW), 20 p.; 10. Conrad Mewse (GBR, HUS), 20 p.

 

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 523
2. Clement Desalle (BEL, KAW), 431
3. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 418
4. Gautier Paulin (FRA, HUS), 417
5. Tim Gajser (SLO, HON), 353
6. Romain Febvre (FRA, YAM), 338
7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 308
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 294
9. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 286
10. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 279

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 548
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 501
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 403
4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 398
5. Julien Lieber (BEL, KTM), 374
6. Thomas Covington (USA, HUS), 339
7. Brian Bogers (NED, KTM), 273
8. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 268
9. Brent Van doninck (BEL, YAM), 226
10. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 225

Επόμενος αγώνας 08/08/17 Lommel Βέλγιο.

 

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...