ΜΧGP – J.HERLINGS ΚΑΙ J.PRADO ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΒΑΘΡΩΝ ΤΟΥ LOMMEL

Τις δεύτερες τους νίκες στις δύο κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP, πέτυχαν οι Jeffrey Herlings και Jorge Prado σε MXGP και MX2 αντίστοιχα, στον δυσκολότερο αγώνα της χρονιάς που εξελίχθηκε στην βελγική άμμο του Lommel. Σημαντική ημέρα για την ΚΤΜ που είδε τους οδηγούς της να μονοπωλούν το βάθρο και στις δύο κατηγορίες.

Κατηγορία ΜXGP
H τιτανομαχία που όλοι περίμεναν στο Lommel μεταξύ του Antonio Cairoli και του Jeffrey Herlings για την άτυπη ανάδειξη του καλύτερου αναβάτη στην άμμο, είχε νικητή τον Herlings(1-1) μετά από δύο επικά σκέλη. Ο Cairoli κατάφερε να πάρει τις δύο εκκινήσεις αλλά ο Herlings γρήγορα κατάφερε να βρεθεί δίπλα του. Μετά από μια μικρή μάχη στο πρώτο σκέλος και μια διαρκείας στο δεύτερο, ο Herlings επιβεβαίωσε τον τίτλο του ταχύτερου αναβάτη στην άμμο. Αυτή η νίκη ήταν η δεύτερη σε GP για τον Ολλανδό στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία, μια νίκη που τον ανέβασε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η νίκη στο Lommel ήταν κομβικής σημασίας για την πορεία του J.Herlings στην μεγάλη κατηγορία. Κέρδισε στην άμμο τον A.Cairoli και μάλιστα σε μια χρονιά που ο Ιταλός δείχνει ανίκητος. 

Ο Cairoli(2-2) δεν συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση στο φετινό Lommel. Αγωνίστηκε με αξιώσεις για την νίκη αλλά είχε δύο πτώσεις και την σκέψη της κατάκτησης του πρωταθλήματος, που ίσως δεν του έδωσαν το πλεονέκτημα έναντι του ομόσταυλου του Herlings. Ο οχτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Lommel, επεκτείνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 99 βαθμούς μετά την μέτρια απόδοση του Clement Desalle που έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Glenn Coldenhoff(3-4) καταφέρνοντας μάλιστα να εμπλακεί στην μάχη της πρώτης θέσης στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο ανέκαμψε της μέτριας εκκίνησης του για να τερματίσει τέταρτος. Ο Glenn, ολοκλήρωσε την επιτυχία της Red Bull KTM ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου δίπλα στους ομόσταυλους του Herlings και Cairoli. Ο Clement Desalle(6-5) βρέθηκε κοντά στο βάθρο μετά από δύο καλές εκκινήσεις, όμως αντιμετώπισε πτώσεις που τελικά τον έριξαν στην τέταρτη θέση. Στο Lommel έχασε και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία από τον Herlings. Πτώσεις και κακές εκκινήσεις αντιμετώπισε ο Gautier Paulin(7-6) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της ημέρας με τον Max Nagl(7-9) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα Lommel, MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50  2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 44  3. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 38  4. Clement Desalle (BEL, KAW), 31  5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 29  6. Maximilian Nagl (GER, HUS), 28  7. Max Anstie (GBR, HUS), 27  8. Romain Febvre (FRA, YAM), 27  9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 26 10. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 24

Κατηγορία ΜΧ2
Μπορεί το ενδιαφέρον του αγώνα να ήταν στραμμένο στην μεγάλη κατηγορία και την τιτανομαχία Cairoli-Herlings όμως και η μικρή παρουσίασε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pauls Jonass(1-5) αφού κέρδισε την μάχη της πρώτης θέσης στο πρώτο σκέλος από τον ομόσταυλο του Jorge Prado, μια πτώση στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους τον έβαλε σε περιπέτειες. Σε έναν αγώνα για να κρατήσει την μεγάλη του διαφορά στην βαθμολογία κατάφερε από 28ος να τερματίσει εντυπωσιακά στην πέμπτη θέση. Φυσικά αυτό δεν μείωσε στο ελάχιστο την νίκη του Prado(2-1) που οδήγησε σταθερά και ταχύτατα και στα δύο σκέλη πετυχαίνοντας με εκπληκτική απόδοση την δεύτερη φετινή του νίκη στην κατηγορία.

Στην άμμο ο J.Prado είναι απειλή για την πρώτη θέση. 

H δεύτερη θέση πήγε στον Jonass ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ακόμα μια μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ, αυτή του Julien Lieber(5-2) που οδήγησε εξαιρετικά και στα δύο σκέλη, αποφεύγοντας τα λάθη που τον είχαν κρατήσει μακριά από το βάθρο στους προηγούμενους αγώνες. Τα λάθη δεν μπόρεσε να αποφύγει όμως ο Jeremy Seewer(3-4) και δεν εκμεταλλεύτηκε τις καλές του εκκινήσεις για να ανέβει στο βάθρο. Μετά από πτώσεις και λάθη ο Ελβετός τερμάτισε μετά από ισοβαθμία στην τέταρτη θέση της ημέρας. Δίνοντας αρκετές μάχες ο Thomas Olsen(7-3) κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση στο GP, τερματίζοντας μπροστά από τον έκτο Benoit Paturel(4-8) που και αυτός, ταλαιπωρήθηκε με τις εκκινήσεις του.

Αποτελέσματα Lommel, MX2: 1. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 47 2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 41 3. Julien Lieber (BEL, KTM), 38, 4. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 38 5. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 34 6. Benoit Paturel (FRA, YAM), 31 7. Conrad Mewse (GBR, HUS), 27 8. Ben Watson (GBR, KTM), 25 9. Calvin Vlaanderen (NED, KTM), 22 10. Brian Bogers (NED, KTM), 21

Όταν τα βάθρα είναι πορτοκαλί στον δυσκολότερο αγώνα της χρονιάς…τότε η ΚΤΜ έχει πολλούς λόγους για να το πανηγυρίζει. 

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM) 567
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 468
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 462
4. Gautier Paulin (FRA, HUS), 446
5. Tim Gajser (SLO, HON), 376
6. Romain Febvre (FRA, YAM), 365
7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 336
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 320
9. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 303
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 302

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 589
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 539
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 437
4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 429
5. Julien Lieber (BEL, KTM), 412
6. Thomas Covington (USA, HUS), 351
7. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 315
8. Brian Bogers (NED, KTM), 294
9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 246
10. Brent Van doninck (BEL, YAM), 246

Επόμενος αγώνας 13/8/17, Frauenfeld – Gachnang Ελβατία.

1961 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...