MXGP – ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ J.HERLINGS…O B.PATUREL ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ GP

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα με ένθερμο κοινό και έντονες μάχες σε όλα τα σκέλη ολοκληρώθηκε ο 15ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2017 στην Ελβετία. Ο Jeffrey Herlings πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στον αγώνα επικρατώντας στην MXGP με τον Benoit Paturel να παίρνει πανάξια την πρώτη του νίκη σε GP, στην ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧGP
Η κακή εκκίνηση του Jeffrey Herlings(6-1) τον ανάγκασε να ξεκινήσει μακριά από την πρώτη δεκάδα, όμως βρήκε τον δρόμο για την πρώτη εξάδα στην δύσκολη για προσπέραση πίστα του Gachnang, κάτι που τον βοήθησε να κερδίσει στο τέλος το GP. Στο δεύτερο σκέλος ο Ολλανδός είχε πολύ καλή εκκίνηση και σύντομα κατάφερε να περάσει τον Gautier Paulin(4-2) για την πρωτοπορία και τελική νίκη σε σκέλος και GP. O Paulin βρέθηκε αγκαλιά με την νίκη όμως η προσπέραση του Herlings στο δεύτερο σκέλος τον έφερε να χάνει στην ισοβαθμία με το bonus του καλύτερου αποτελέσματος. Κοντά στην μάχη των πρώτων θέσεων βρέθηκε και ο Antonio Cairoli(3-4), προσπάθησε στον τελευταίο γύρο να πάρει ακόμα και την νίκη στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έδειχνε κουρασμένος και δεν προσπάθησε για κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση.

Ο J.Herlings δεν σταμάτησε να προσπαθεί μετά την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και ο κόπος ανταμοίφθηκε κερδίζοντας το GP.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, και παρά τις βαθμολογικές του απώλειες, ακόμα απολαμβάνει ένα τεράστιο προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Ορεξάτος και στα δύο σκέλη εμφανίστηκε ο Romain Febvre(5-3), ανέβηκε μέχρι και την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος όμως μια πτώση τον κράτησε πιο πίσω. Στο δεύτερο σκέλος όμως δεν έκανε το ίδιο λάθος, πήρε την τρίτη θέση, τερματίζοντας τέταρτος στο GP. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Max Anstie(2-12) στο πρώτο σκέλος έχοντας μια επική μάχη για την πρώτη θέση με τον Arnaud Tonus, η καταστροφική του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος τον περιόρισε στην πέμπτη θέση του συνόλου. Κακές εκκινήσεις είχε περσινός πρωταθλητής Tim Gajser(7-5) και δυσκολεύτηκε αρκετά να ανέβει θέσεις τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση. Μια από τις κορυφαίες στιγμές του αγώνα ήταν η νίκη του Arnaud Tonus(1-35) στο πρώτο σκέλος, οδηγώντας από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση με τους συμπατριώτες του Ελβετούς να τον παροτρύνουν με εντυπωσιακό τρόπο και τον Anstie να τον πιέζει διαρκώς για την νίκη. Δυστυχώς στο δεύτερο σκέλος είχε μια πτώση με τραυματισμό και δεν κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

Αποτελέσματα Gachnang, MXGP:
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 40
2. Gautier Paulin (FRA, HUS), 40
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 38
4. Romain Febvre (FRA, YAM), 36
5. Max Anstie (GBR, HUS), 31
6. Tim Gajser (SLO, HON), 30
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 28
8. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 25
9. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 25
10. Maximilian Nagl (GER, HUS), 22

Κατηγορία ΜΧ2
Χαοτικές καταστάσεις αλλά με εντυπωσιακή εξέλιξη έγιναν στην μικρή κατηγορία. Ο Benoit Paturel(2-1) μπορεί να έχασε την επικών διαστάσεων μάχη με τον Jeremy Seewer στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο στάθηκε τυχερός αλλά και ικανός για την νίκη στο GP. Οι πτώσεις των Pauls Jonass και Jorge Prado έφεραν τον Thomas Covington να οδηγεί το δεύτερο σκέλος όμως ο Paturel έκανε την κίνηση του για να κατακτήσει το σκέλος και το πρώτο GP της καριέρας του. Ο Seewer(1-5) πραγματοποίησε τον αγώνα της ζωής του για να κερδίσει το GP της πατρίδας του. Μετά από τεράστιες μάχες μέχρι και τον τερματισμό του πρώτου σκέλους, κατάφερε να πάρει την νίκη κρατώντας την πρώτη θέση ενώ στο δεύτερο ήταν άτυχος έχοντας πτώση στην πρώτη στροφή. Κατάφερε μετά από έναν εκπληκτικό σκέλος να περάσει από τελευταίος στην πέμπτη θέση κάτι που τελικά ήταν αρκετό μόνο για την δεύτερη θέση του αγώνα.

Ο Β.Paturel πήρε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ2.  

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pauls Jonass(3-3) σχετικά αθόρυβα, καθώς έδειχνε η πίστα να μην του ταιριάζει, κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου μειώνοντας τις βαθμολογικές απώλειες έναντι του Seewer. Ο Thomas Covington(7-2) έδειξε στην Ελβετία ότι είχε τον ρυθμό για να ανέβει στο βάθρο τερματίζοντας στην δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος. Όμως η κακή του εκκίνηση στο πρώτο τον περιόρισε στην τέταρτη θέση του αγώνα. Αντιμετωπίζοντας το γνωστό πρόβλημα με την αντοχή του ο Jorge Prado(4-4) περιορίστηκε στην πέμπτη θέση παρά τις καλές εκκινήσεις του και την πρωτοπορία που απολάμβανε και στα δύο σκέλη. Ωστόσο ο νεαρός την νέα χρονιά θα είναι πιο προπονημένος αφού δεν θα έχει τις σχολικές του υποχρεώσεις. Αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική κάτι που έχει δηλώσει ότι επιθυμεί. Με δύο έκτες θέσεις ο Thomas Olsen(6-6) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα, και με την νίκη του Paturel, έχασε από τον Γάλλο την τρίτη θέση στην βαθμολογία.

Αποτελέσματα Gachnang, MX2:
1. Benoit Paturel (FRA, YAM), 47
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 41
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 40
4. Thomas Covington (USA, HUS), 36
5. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 36
6. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 30
7. Ben Watson (GBR, KTM), 23
8. Darian Sanayei (USA, KAW), 23
9. Calvin Vlaanderen (NED, KTM), 23
10. Michele Cervellin (ITA, HON), 22

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 605
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 508
3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 486
4. Clement Desalle (BEL, KAW), 483
5. Tim Gajser (SLO, HON), 406
6. Romain Febvre (FRA, YAM), 401
7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 358
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 348
9. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 328
10. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 320

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 629
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 580
3. Benoit Paturel (FRA, YAM), 476
4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 467
5. Julien Lieber (BEL, KTM), 428
6. Thomas Covington (USA, HUS), 387
7. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 351
8. Brian Bogers (NED, KTM), 308
9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 260
10. Brent Van doninck (BEL, YAM), 259

Επόμενος αγώνας 20/8/17 Uddevalla Σουηδία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...