MXGP – T.GAJSER ΚΑΙ J.SEEWER ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ GP

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP επέστρεψε το 2017 στην πίστα της Uddevalla και το σουηδικό GP, σε μια πίστα αναβαθμισμένη στον αγωνιστικό της χώρο κάτι που μαζί με την απουσία ενός έτους, προσέλκυσε αρκετούς θεατές. Στους αγώνες ο Tim Gajser κατάφερε να αντεπεξέλθει καλύτερα στις δυσκολίες της πίστας κερδίζοντας την MXGP ενώ ο Jeremy Seewer ξέρει ότι θέλει μόνο νίκες για να έχει ελπίδες για τον τίτλο της ΜΧ2 κάτι που επιβεβαίωσε ότι μπορεί να κάνει στην Σουηδία.

Κατηγορία ΜΧGP
Οι βροχές των προηγούμενων ημερών αλλά και το ψιλόβροχο ενδιάμεσα του σαββατοκύριακου μαλάκωσαν αρκετά τον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν βαθιά λούκια και γλιστερά επικίνδυνα σημεία. Ο Gajser ήξερε ότι ήθελε δύο καλές εκκινήσεις για μπορεί να ελπίζει στην νίκη και πραγματοποίησε ακριβώς αυτό και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο έφυγε από την αρχή μπροστά και δεν κατάφερε ποτέ να τον πιάσει ο Jeffrey Herlings που τον καταδίωκε από τα μισά του σκέλους. Στο δεύτερο, έκανε την επίθεση του στον Romain Febvre στους τελευταίους γύρους για την πρώτη θέση, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθυστερώντας αρκετά στα ντουμπλαρίσματα. Mε αποτελέσματα 1-2 ο Σλοβένος και περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας, κατάφερε να πάρει στην Σουηδία την τρίτη του φετινή νίκη.

Φέτος ο T.Gajser δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, όμως αραιά και που, δείχνει γιατί πήρε τον τίτλο το 2016. 

Ο αγώνας όμως ήταν σημαντικός για τον Romain Febvre(6-1) που ψάχνει από την αρχή της χρονιάς μια νίκη και ήλπιζε να επαναλάβει την επιτυχία του 2015 στην Uddevalla. Ο πρωταθλητής της κατηγορίας του 2015, έφυγε μπροστά από την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Gajser μέχρι και τον τερματισμό, κερδίζοντας το πρώτο του φετινό σκέλος. Θα μπορούσε να ελπίζει και για την νίκη αν δεν έκανε λάθος νωρίς στο πρώτο σκέλος έχοντας μια πτώση που τον έστειλε αρκετά πίσω στην κατάταξη. Ο Γάλλος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί, του πρώτου του φετινού βάθρου! Σταθερά καλές εκκινήσεις έχει πρόσφατα ο Gautier Paulin(3-3) γεγονός που τον έχει φέρει μόνιμα στο βάθρο στους τελευταίους αγώνες. Ο Paulin κράτησε γρήγορο ρυθμό και στα δύο σκέλη αποφεύγοντας τα λάθη κάτι που δεν μπόρεσε να αποφύγει ο ανταγωνισμός. Τερμάτισε στην τρίτη θέση, και έχει ελπίδες ακόμα και για το #2 στην βαθμολογία. Σταθερούς αγώνες πραγματοποίησε και ο Clement Desalle(4-4) δηλώνοντας ότι η πίστα ήταν πολύ δύσκολη και δεν μπορούσε να πιέσει παραπάνω οπότε προτίμησε να κρατήσει τον ρυθμό του και να αποφύγει τα λάθη. Αυτή η στρατηγική, τον οδήγησε στην τέταρτη θέση της ημέρας. Αντίθετα ο πέμπτος Glenn Coldenhoff(5-5) δεν μπόρεσε να αποφύγει τα λάθη και στα δύο σκέλη χάνοντας έδαφος μετά τις δύο καλές του εκκινήσεις. Αντιμετωπίζοντας πτώση και ελαφρύ τραυματισμό στα προκριματικά αλλά και μέτριες εκκινήσεις στα δύο σκέλη, ο Jeremy vanHorebeek(7-6)  κατάφερε να κρατήσει σταθερό ρυθμό και να τερματίσει στην έκτη θέση της ημέρας. Εκτός καλού εαυτού ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Antonio Cairoli(9-7) δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση αλλά στάθηκε τυχερός, καθώς ο δεύτερος της βαθμολογίας Jeffrey Herlings(2-31) εγκατέλειψε στο δεύτερο σκέλος από κατεστραμμένη αλυσίδα, μεγαλώνοντας έτσι το βαθμολογικό προβάδισμα του Ιταλού στους 101 βαθμούς. Αν η διαφορά παραμείνει ως έχει ή ακόμα αν πέσει στους 100 βαθμούς, ο Cairoli θα κατακτήσει το 9ο πρωτάθλημα του στο επόμενο GP στην Αμερική.

Αποτελέσματα Uddevalla, MXGP : 1. Tim Gajser (SLO, HON), 47   2. Romain Febvre (FRA, YAM), 40   3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 40  4. Clement Desalle (BEL, KAW), 36  5. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 32  6. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 29  7. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 26  8. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 24  9. Arminas Jasikonis (LTU, SUZ), 23 10. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 22

Κατηγορία ΜΧ2
Σε ακόμα έναν αγώνα είδαμε το πόσο απρόβλεπτη μπορεί να γίνει η μικρή κατηγορία. Ο Jeremy Seewer(2-2) μετά την απογοήτευση της μη κατάκτησης του GP της πατρίδας του στην Ελβετία, πήρε δύο καλές εκκινήσεις και διεκδίκησε την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη του σουηδικού GP. Στο πρώτο σκέλος δεν κατάφερε ποτέ να περάσει τον Jorge Prado ενώ στο δεύτερο έχασε στην γραμμή του τερματισμού την πρώτη θέση από τον Thomas Covington. Μπορεί να κέρδισε το GP, όμως στο μυαλό του είναι το πρωτάθλημα και στην μεγάλη του διαφορά από τον Pauls Jonass. Ξέρει ότι οι 6 βαθμοί που στερήθηκε στην Σουηδία μπορεί στο τέλος να είναι καθοριστικοί. Αντιμετωπίζοντας το γνωστό πρόβλημα αντοχής, ο Jorge Prado(1-5) τα έδωσε όλα στο πρώτο σκέλος για την νίκη και παρά την πρωτοπορία του στο δεύτερο, παραδόθηκε εύκολα στον ανταγωνισμό. Κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και περιμένει με ανυπομονησία το επόμενο GP στην Αμερική για να κλέψει τις εντυπώσεις(σκοπεύει να αγωνιστεί στις H.Π.Α. του χρόνου).

Αν και γνωρίζει ότι έχει λίγες ελπίδες, ο J.Seewer κάνει ότι μπορεί για να πάρει τον τίτλο στην τελευταία του χρονιά στην ΜΧ2.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pauls Jonass(3-3) δεν ρίσκαρε στην δύσκολη πίστα της Uddevalla και προσπάθησε να μειώσει όσο ήταν δυνατόν την βαθμολογική ζημιά. Τερμάτισε στην τρίτη θέση και διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα 45 βαθμών στο πρωτάθλημα. Πολύ καλή απόδοση από τον Conrad Mewse(4-8) στο πρώτο σκέλος οδηγώντας στις πρώτες θέσεις κάτι που τον βοήθησε να καταλάβει την τέταρτη θέση στο GP.  Εκπληκτικό δεύτερο σκέλος για τον Thomas Covington(16-1) μετά την καταστροφή της πρώτης στροφή στο πρώτο. Κατάφερε να πάρει την νίκη στην γραμμή του τερματισμού μετά από τεράστια απόδοση. Κατέλαβε την πέμπτη θέση στο σύνολο μπροστά από τον έκτο Thomas Olsen(9-4) που δείχνει κουρασμένος στους τελευταίους αγώνες.

Αποτελέσματα Uddevalla, MX2 : 1. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 44   2. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 41   3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 40   4. Conrad Mewse (GBR, HUS), 31  5. Thomas Covington (USA, HUS), 30   6. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 30  7. Benoit Paturel (FRA, YAM), 28  8. Darian Sanayei (USA, KAW), 27  9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 24   10. Brian Bogers (NED, KTM), 23

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 631
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 530
3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 526
4. Clement Desalle (BEL, KAW), 519
5. Tim Gajser (SLO, HON), 453
6. Romain Febvre (FRA, YAM), 441
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 377
8. Maximilian Nagl (GER, HUS), 364
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 352
10. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 344

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 669
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 624
3. Benoit Paturel (FRA, YAM), 504
4. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 497
5. Julien Lieber (BEL, KTM), 436
6. Thomas Covington (USA, HUS), 417
7. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 392
8. Brian Bogers (NED, KTM), 331
9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 284
10. Brent Van doninck (BEL, YAM), 273

Επόμενος αγώνας 3/9/17, Jacksonville H.Π.Α.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...