MXGP – O J.HERLINGS ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ…ΕΚΠΛΗΞΗ RJ.HAMPSHIRE ΣΤΗΝ ΜΧ2

Την δεύτερη του νίκη μέσα σε δύο εβδομάδες πέτυχε ο Jeffrey Herlings, αυτή τη φορά κερδίζοντας τον 17ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2017 στην πίστα του Jacksonville στην Florida. Στην ΜΧ2 ο RJ Hampshire έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη στο παγκόσμιο και όχι στο αμερικανικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζεται.

Κατηγορία MXGP
Μετά τον αγώνα του ΑΜΑ Motocross στο Ironman την προηγούμενη εβδομάδα όλοι περίμεναν την ρεβάνς ανάμεσα στους κορυφαίους οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP και τους Αμερικάνους superstars. To σκορ έγραφε 1-0 υπέρ του Jeffrey Herlings για τους “παγκόσμιους” και το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο ως προς το τι θα κάνει ο Eli Tomac από την πλευρά των Αμερικανών. Ο Tomac πήρε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και κανένας δεν κατάφερε να τον ακολουθήσει περνώντας πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Ο Herlings δεν είχε καλή εκκίνηση και όταν βρέθηκε στην δεύτερη θέση ήταν αδύνατον να φτάσει τον Tomac. Στο δεύτερο σκέλος η κατάσταση αντιστράφηκε και ο Herlings έφυγε μπροστά μαζί με τον Antonio Cairoli, και τον Tomac λίγο πιο πίσω. Ο Cairoli ήθελε την πρώτη θέση για να σφραγίσει τον τίτλο και έδωσε σκληρή μάχη με τον Herlings για την πρώτη θέση μέχρι να κάνει ένα λάθος και να έχει μια πτώση.

Ο J.Herlings νίκησε στην Αμερική για το γόητρο του “παγκοσμίου” αλλά και για την διατήρηση των μαθηματικών του ελπίδων για τον τίτλο της MXGP. 

Έτσι, στο τέλος ο Herlings(2-1), ήταν ο νικητής κρατώντας τις μαθηματικές του ελπίδες για τον τίτλο ζωντανές αλλά ταυτόχρονα κερδίζοντας για δεύτερη φορά τον καλύτερο αθλητή του αμερικανικού motocross. O Tomac(1-3) τερμάτισε στην δεύτερη θέση και στις δηλώσεις του αναγνώρισε το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ήταν ευχαριστημένος από την απόδοση του και την βελτίωση που σημείωσε μέσα στο σαββατοκύριακο. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Cairoli(3-2)ο οποίος θέλει μόλις πέντε βαθμούς στον επόμενο αγώνα για να κατακτήσει τον ένατο τίτλο της καριέρας του. Οι εκκινήσεις ήταν καθοριστικές στο Jacksonville και ο Tim Gajser(4-7) είχε από μια κακή και μια καλή εκκίνηση που καθόρισαν το τελικό του αποτέλεσμα. Δεν είχε τον ρυθμό για να μπει στην πρώτη τριάδα αν και του δόθηκε η ευκαιρία στο πρώτο σκέλος, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Με σταθερή απόδοση και μέτριες εκκινήσεις ο Max Anstie(6-6) κατάφερε να μπει και στα δύο σκέλη μέσα στην πρώτη εξάδα διασφαλίζοντας την πέμπτη θέση στο σύνολο ενώ ο ομόσταυλος του Max Nagl(5-11) έδωσε σκληρές μάχες για να πάρει την έκτη θέση της ημέρας, στην προσπάθεια του να προσελκύσει ομάδες για την σεζόν του 2018 όπου δεν έχει βρει ακόμα συμβόλαιο.

Αποτελέσματα Jacksonville MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47  2. Eli Tomac (USA, KAW), 45  3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 42  4. Tim Gajser (SLO, HON), 32  5. Max Anstie (GBR, HUS), 30 6. Maximilian Nagl (GER, HUS), 26 7. Clement Desalle (BEL, KAW), 25  8. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 25; 9. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 23  10. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 22

Κατηγορία ΜΧ2
Το αμερικανικό GP επιφύλασσε εκπλήξεις στο βάθρο των νικητών. Και τα δύο σκέλη ήταν μια μάχη δύο Αμερικανών, του RJ Hampshire που αγωνίζεται στο αμερικανικό πρωτάθλημα και του Thomas Covington που αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Hampshire(1-1) κέρδισε την μάχη με τον Covington στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Hampshire και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις καθώς αναβάτης που δεν έχει κερδίσει αγώνα φέτος στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται, κέρδισε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Εκπληκτική νίκη του RJ. Hampshire στην ΜΧ2, όχι μόνο για τους Αμερικάνους αλλά και για την Honda που έψαχνε απεγνωσμένα μια νίκη στην κατηγορία εδώ και καιρό.

Το δεύτερο βάθρο της καριέρας του πέτυχε ο Hunter Lawrence(3-2) με καλές εκκινήσεις και δίνοντας την μάχη για την πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη. Ο Covington(2-4) προσπάθησε για την νίκη στον αγώνα, οδήγησε μάλιστα και το πρώτο σκέλος για αρκετούς γύρους αλλά όπως είπε και ο ίδιος ο RJ ήταν πολύ δυνατός στον αγώνα. Κατέλαβε την τρίτη θέση μπροστά από τον τέταρτο Jeremy Seewer(9-3) που αντιμετώπισε πολλές πτώσεις στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο κατάφερε να βρει καλύτερο ρυθμό. Την εξάδα συμπλήρωσαν ακόμα δύο οδηγοί από το αμερικανικό πρωτάθλημα ο Mitchel Harrison(4-9) και ο Chase Sexton(6-8) τερματίζοντας πέμπτος και έκτος αντίστοιχα. Καταστροφικό αγώνα είχαν οι δύο οδηγοί της Reb Bull ΚΤΜ με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Pauls Jonass(10-5) να συγκρούεται στην εκκίνηση με τον ομόσταυλο του Jorge Prado και να ξεκινούν και οι δύο τελευταίοι. Ο Jonass, έχασε βαθμούς έναντι του Seewer και στους τελευταίους δύο αγώνες θα πρέπει να διατηρήσει το προβάδισμα των 40 βαθμών.

Αποτελέσματα Jacksonville MX2 1. RJ Hampshire (USA, HON), 50 2. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 42 3. Thomas Covington (USA, HUS), 40  4. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 32  5. Mitchell Harrison (USA, YAM), 30  6. Chase Sexton (USA, HON), 28  7. Pauls Jonass (LAT, KTM), 27  8. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 26  9. Brent Van doninck (BEL, YAM), 25  10. Brian Bogers (NED, KTM), 25

Ο Α.Cairoli θα πρέπει να περιμένει ακόμα έναν αγώνα για να πάρει τον φετινό τίτλο της ΜΧGP. 

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 673
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 577
3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 545
4. Clement Desalle (BEL, KAW), 544
5. Tim Gajser (SLO, HON), 485
6. Romain Febvre (FRA, YAM), 441
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 400
8. Maximilian Nagl (GER, HUS), 390
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 377
10. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 366

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 696
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 656
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 523
4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 504
5. Thomas Covington (USA, HUS), 457
6. Julien Lieber (BEL, KTM), 450
7. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 392
8. Brian Bogers (NED, KTM), 356
9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 326
10. Brent Van doninck (BEL, YAM), 298

Επόμενος αγώνας 10/9/17 Assen Ολλανδία.

1961 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...