MXGP – NIKEΣ ΓΙΑ J.HERLINGS ΚΑΙ J.PRADO…ΕΝΑΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.CAIROLI

Τον ένατο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε o Antonio Cairoli στον προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Assen της Ολλανδίας. Τον αγώνα στην μεγάλη κατηγορία κέρδισε ο Jeffrey Herlings ενώ στην ΜΧ2 νικητής αναδείχτηκε ο Jorge Prado.

Ο J.Herlings επιβεβαίωσε σε ακόμα έναν αγώνα ότι είναι ο γρηγορότερος οδηγός του κόσμου στην άμμο.

Κατηγορία MXGP
O Antonio Cairoli ήθελε μόνο μια 16η θέση σε ένα από τα δύο σκέλη του Assen για να εξασφαλίσει τον ένατο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του αλλά ο Ιταλός, πήρε την εκκίνηση και έβαλε στόχο την νίκη από το πρώτο σκέλος. Σύντομα όμως αντιμετώπισε τον τοπικό Jeffrey Herlings(1-1) που είχε κακή εκκίνηση αλλά κατάφερε να πιάσει τον Cairoli για μια ακόμα μια επική φετινή τους μάχη.  Ο Herlings κατάφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, αλλά οι πανηγυρισμοί στο τέλος του σκέλους ήρθαν από τον Cairoli που μετά από δύο χρόνια αμφισβήτησης, κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου κερδίζοντας τον ένατο τίτλο της καριέρας του. Ο Herlings είχε τους δικούς του πανηγυρισμούς στο δεύτερο σκέλος όταν και πάλι από κακή εκκίνηση κατάφερε να κερδίσει σκέλη και αγώνα στο GP της πατρίδας του, μπροστά σε χιλιάδες συντοπίτες του. Στο Assen ο Ολλανδός κατάφερε να πάρει το πέμπτο του φετινό GP συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή πορεία την τελευταία περίοδο. Ανεβασμένη απόδοση έχει στους τελευταίους αγώνες και ο Romain Febvre(4-3) και στο Assen οι καλές του εκκινήσεις τον βοήθησαν να πετύχει το δεύτερο φετινό του βάθρο.

Μετά από δύο χρόνια προβλημάτων, ο A.Cairoli κατάφερε να επιστρέψει στου τίτλους. Εννιά, και πάει για τον δέκατο βάζοντας στόχο το ρεκόρ του Stefan Everts. 

Πολύ κοντά στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Max Anstie(3-4) ισοβάθμησε με τον Febvre αλλά έμεινε τρίτος με μειονέκτημα στο bonus του δεύτερου σκέλους. Ο Βρετανός είχε μια καλή και μια κακή εκκίνηση και έδειξε δυνατός στην ολλανδική άμμο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο νέος πρωταθλητής της κατηγορίας Antonio Cairoli(2-6) που θα μπορούσε να είναι ακόμα και στην δεύτερη θέση του βάθρου αν στο δεύτερο σκέλος δεν είχε μια πτώση που τον έστειλε από την τρίτη, στην έκτη θέση. Δυνατός είναι στους τελευταίους αγώνες και ο Max Nagl(10-2) αναζητώντας ομάδα για την νέα χρονιά. Ανέκαμψε από πτώση στην αρχή του πρώτου σκέλους και κατάφερε να οδηγήσει το δεύτερο σκέλος πριν τον περάσει ο Helrings για την πρώτη θέση. Ο Γερμανός κατέλαβε την πέμπτη θέση αφήνοντας τον Kevin Strijbos(5-7) στην έκτη με τον Βέλγο να πραγματοποιεί πιθανότατα τις τελευταίες του εμφανίσεις με την Suzuki καθώς φημολογείται ότι μετακομίζει σε δορυφορική ομάδα της ΚΤΜ.

Αποτελέσματα Assen MXGP: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50  2. Romain Febvre (FRA, YAM), 38 3. Max Anstie (GBR, HUS), 38  4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 37  5. Maximilian Nagl (GER, HUS), 33  6. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 30   7. Gautier Paulin (FRA, HUS), 26  8. Tanel Leok (EST, HUS), 24  9. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 21  10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 21

Κατηγορία ΜΧ2
Με δύο καλές εκκινήσεις και με σταθερή απόδοση στις πρώτες θέσεις ο Jorge Prado(2-1) εντυπωσίασε ξανά στην πίστα που έγινε διάσημος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP την περσινή περίοδο κόντρα στον J.Herlings. O νεαρός Ισπανός έχασε την μάχη με τον ομόσταυλο του και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Pauls Jonass στο πρώτο σκέλος, για να επιστρέψει νικητής στο δεύτερο κερδίζοντας το τρίτο του φετινό GP στην πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά στο παγκόσμιο.

Ο νεαρός J.Prado έφτασε της τρεις κατακτήσεις GP στην πρώτη του ολόκληρη χρονιά στο παγκόσμιο.

Ο Jonass(1-7) έδειξε ότι μια πρώτη θέση και μια έβδομη είναι αρκετές στο Assen για να ανέβεις στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Λετονό να μεγαλώνει το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 41 βαθμούς. Η αστάθεια της απόδοσης του Jeremy Seewer(4-2) στα δύο σκέλη των τελευταίων GP’s τον έχει απομακρύνει από την διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Το Assen δεν αποτέλεσε εξαίρεση και με τον Ελβετό να κάνει πολλά λάθη στο πρώτο σκέλος για να ανακάμψει στο δεύτερο με μια δεύτερη θέση. Στο τέλος ο Seewer κατέλαβε την τρίτη θέση στο βάθρο αλλά σε ακόμα ένα GP έχασε την ευκαιρία να κόψει βαθμούς από τον Jonass. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Calvin Vlaanderen(4-4) δείχνοντας τις δυνατότητες του στην ολλανδική άμμο. Πέμπτος τερμάτισε ο Thomas Olsen(8-3), με έκτο τον τοπικό Brian Bogers(7-5).

Αποτελέσματα Assen MX2: 1. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 47 2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 39  3. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 38  4. Calvin Vlaanderen (NED, KTM), 36  5. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 33  6. Brian Bogers (NED, KTM), 30  7. Thomas Covington (USA, HUS), 28  8. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 26  9. Julien Lieber (BEL, KTM), 25   10. Conrad Mewse (GBR, HUS), 24

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 710
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 627
3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 571
4. Clement Desalle (BEL, KAW), 544
5. Tim Gajser (SLO, HON), 485
6. Romain Febvre (FRA, YAM), 479
7. Maximilian Nagl (GER, HUS), 423
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 416
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 398
10. Max Anstie (GBR, HUS), 396

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 735
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 694
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 556
4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 504
5. Thomas Covington (USA, HUS), 485
6. Julien Lieber (BEL, KTM), 475
7. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 439
8. Brian Bogers (NED, KTM), 386
9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 352
10. Brent Van doninck (BEL, YAM), 309

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...