WMX – Η Κ.FONTANESI ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ

Η έντονη λάσπη του τελευταίου αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Γυναικών 2017 στην πίστα Villars sous Ecot έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος καθορίζοντας τις τέσσερις πρώτες θέσεις μέσα σε τρεις βαθμούς διαφοράς. Η Kiara Fontanesi κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα αλλά χρειάστηκαν πολλές εξηγήσεις μετά τον τερματισμό για να καταλάβει ότι είχε κατακτήσει τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας της.

H Κ.Fontanesi αγκαλιά με την μητέρα της. 

Η Fonantanesi(1-3) επιτέθηκε στο πρώτο σκέλος του Σαββάτου στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας την νίκη, όμως η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Nancy Van De Ven(2-5) κατάφερε να τερματίσει πίσω της χάνοντας μόλις τρεις βαθμούς από την Ιταλίδα που βρισκόταν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα πριν το γαλλικό GP. Στο δεύτερο σκέλος όμως η βροχή μετέτρεψε την πίστα σε ένα απίστευτο πατινάζ, με την δεύτερη της βαθμολογίας Courtney Duncan(6-1) να φεύγει μπροστά ελπίζοντας σε λάθος της Van De Ven αλλά και των Livia Lancelot και Fontanesi για να πάρει τον τίτλο. Πριν το δεύτερο σκέλος η βαθμολογία ήταν ως εξής: Van De Ven – 215, Fontanesi – 213, Lancelot – 110, Duncan – 108. H Van De Ven κρατούσε την τρίτη θέση και τον τίτλο στα χέρια της όμως ένα κόλλημα στην μεγάλη ανηφόρα της πίστας, δύο γύρους πριν τον τερματισμό έφερε τα πάνω κάτω στην βαθμολογία.

Η Fontanesi οδηγούσε στην πέμπτη θέση και με το κόλλημα της Ολλανδέζας ήθελε την τρίτη θέση για να πάρει τον τίτλο, μια θέση που κρατούσε άνετα η Larisa Pepenmaier(5-4). O τίτλος μέχρι εκείνο το σημείο πήγαινε στην Lancelot(3-2) που οδηγούσε στην δεύτερη θέση στο GP της πατρίδας της. Όμως τρεις γύρους πριν τον τερματισμό η Fontanesi κατάφερε να περάσει την Pepenmeier και να τερματίσει στην τρίτη θέση. Η Ιταλίδα ήξερε ότι είχε κερδίσει το GP αλλά χρειάστηκαν τουλάχιστον δύο επιβεβαιώσεις για να καταλάβει ότι είχε στεφτεί πρωταθλήτρια για πέμπτη φορά στην καριέρα της. Η περσινή πρωταθλήτρια Lancelot στην τελευταία της χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα, χάνοντας για μόλις ένα βαθμό τον φετινό τίτλο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου για τον αγώνα και για το πρωτάθλημα ανέβηκε η Duncan που ήταν απαρηγόρητη καθώς είχε τις περισσότερες νίκες σε σκέλη(4) και δύο νίκες σε GP όσα και η πρωταθλήτρια Fontanesi, πληρώνοντας ακριβά την εγκατάλειψη της στο πρώτο σκέλος του Ernee. Όσο για την Van De Ven παρά το κόλλημα κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού και να καταταχθεί στην πέμπτη θέση αλλά ήθελε τρεις βαθμούς ακόμη για να πάρει το πρωτάθλημα από την Fontanesi.

Αποτελέσματα Villars sous Ecot WMX : 1. Kiara Fontanesi (ITA, YAM), 45  2. Livia Lancelot (FRA, KAW), 423. Courtney Duncan (NZL, YAM), 40 4. Nancy Van De Ven (NED, YAM), 38  5. Larissa Papenmeier (GER, SUZ), 34  6. Amandine Verstappen (BEL, KTM), 33  7. Virginie Germond (SUI, YAM), 24  8. Mathilde Martinez (FRA, HUS), 23  9. Justine Charroux (FRA, YAM), 21  10. Anne Borchers (GER, SUZ), 16

Τελική βαθμολογία WMX
1. Kiara Fontanesi (ITA, YAM), 233
2. Livia Lancelot (FRA, KAW), 232
3. Courtney Duncan (NZL, YAM), 231
4. Nancy Van De Ven (NED, YAM), 231
5. Larissa Papenmeier (GER, SUZ), 194
6. Amandine Verstappen (BEL, KTM), 184
7. Nicky van Wordragen (NED, YAM), 119
8. Francesca Nocera (ITA, SUZ), 95
9. Virginie Germond (SUI, YAM), 94
10. Shana van der Vlist (NED, KTM), 89

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...