MXGP – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο P.JONASS ΣΤΗΝ ΜΧ2…ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ J.HERLINGS ΚΑΙ Τ.COVINGTON

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2017 δεν άφησε κανέναν να χαλαρώσει με την κατά διαστήματα βροχή να κάνει την ζωή δύσκολη σε όλους στον τελευταίο γύρο στην Vilars sous Ecot. Παρά τα προβλήματα ο Payls Jonass κατάφερε να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ2 την στιγμή που οι Jeffrey Herlings(MXGP) και Thomas Covington(MX2) ικανοποίησαν την δίψα τους για ακόμα μια νίκη μέσα στην χρονιά.

Κατηγορία MXGP
Ο τίτλος στην κατηγορία είχε κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα με τον Antonio Cairoli να κατακτά το ένατο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του. Επίσης είχαν κριθεί και οι υπόλοιπες θέσεις της πρώτης τριάδας και το μόνο βαθμολογικό ενδιαφέρον βρισκόταν στην πέμπτη θέση μεταξύ των Tim Gajser και Romain Febvre. Οι δυο τους ξεχύθηκαν μπροστά στο πρώτο σκέλος με τον Gajser να οδηγεί τον αγώνα και τον Febvre να προσπαθεί να τον πιέσει με την παρότρυνση του γαλλικού κοινού. Στο τέλος ο Gajser πήρε το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Γάλλο και τρίτο τον Herlings που έκανε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη από κακή εκκίνηση. Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings(3-1) είχε καλύτερη εκκίνηση και έδωσε σκληρή μάχη στις λασπερές συνθήκες με τον Max Anstie για την πρώτη θέση. Στο τέλος ο Ολλανδός κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να περάσει τον Anstie μιας και ήθελε την πρώτη θέση για να πάρει το τελευταίο φετινό GP.

Ο J.Herlings έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει και στην λάσπη.

Ο Herlings δείχνοντας πολύ δυνατός στους τελευταίους αγώνες κατάφερε να κλείσει την χρονιά πετυχαίνοντας την έκτη του φετινή νίκη. Ο Gajser(1-3) ήθελε και αυτός την νίκη στον τελευταίο αγώνα όμως η μέτρια εκκίνηση του τον έφερε να παλεύει για την τρίτη θέση στο δεύτερο σκέλος κάτι που ήταν αρκετό μόνο για την δεύτερη θέση του βάθρου. Εξαιρετικός στην λάσπη ο Anstie(4-2) κέρδισε τον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου και με δυνατές εμφανίσεις στα δύο σκέλη κατάφερε να πάρει άξια την τρίτη θέση στον αγώνα. Το προσπάθησε πολύ ο Febvre(2-4) να κατακτήσει το GP της πατρίδας του ή τουλάχιστον να ανέβει στο βάθρο για να πάρει κάτι από την απογοητευτική φετινή του χρονιά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 δεν τα κατάφερε τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Μέτριες εκκινήσεις και σταθεροί αγώνες έφεραν τον Gautier Paulin(6-5) στην πέμπτη θέση αν και οι Γάλλοι περίμεναν κάτι παραπάνω από τον συμπατριώτη τους σε αυτόν τον αγώνα. Δυνατά σκέλη πραγματοποίησε ο έκτος Kevin Strijbos(6-8) έχοντας δυνατό κίνητρο αφού τελικά θα αγωνιστεί στο Motocross των Εθνών με την ομάδα του Βελγίου στην θέση του τραυματία Clement Desalle.

MXGP Overall Top Ten: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 45   2. Tim Gajser (SLO, HON), 45   3. Max Anstie (GBR, HUS), 40  4. Romain Febvre (FRA, YAM), 40  5. Gautier Paulin (FRA, HUS), 31  6. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 28  7. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 27   8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 27  9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 26  10. Shaun Simpson (GBR, YAM), 16

Ο P.Jonass είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο Pauls Jonass τα κατάφερε! Έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής από την Λετονία κερδίζοντας τον ανταγωνισμό από μεγάλες παραδοσιακές χώρες του αθλήματος. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος και αυτό φάνηκε στο πρώτο σκέλος του τελευταίου αγώνα όπου μέσα στην λάσπη έπρεπε να βρεθεί μέσα στην πρώτη δωδεκάδα για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση τον ανάγκασε να ξεκινήσει τελευταίος κάτι που όμως δεν τον πτόησε. Μετά από έναν πολύ καλό αγώνα κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση, πέφτοντας στις αγκαλιές της ομάδας του με ξέφρενους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της κατηγορίας. Ο αγώνας όμως ανήκε στον Thomas Covington(1-2) που δάμασε την γαλλική λάσπη κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος ενώ έκανε αυτό που χρειαζόταν για να πάρει την νίκη στο δεύτερο χωρίς να ρισκάρει. Την πρώτη του pole position και την πρώτη του νίκη σε σκέλος κατέκτησε ο Huntrer Lawrence(4-1) οδηγώντας εντυπωσιακά στις δύσκολες συνθήκες, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα.

Ο T.Covington κέρδισε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, πετυχαίνοντας την τρίτη του φετινή νίκη. 

Η νίκη του Lawrence είναι σημαντική καθώς ψάχνει για ομάδα για την νέα σεζόν καθώς η Suzuki World MX2 φημολογείται δεν θα συνεχίσει την προσπάθεια της στην κατηγορία. Από το πουθενά(!) ο αντικαταστάτης του Mickele Cervelin στην Honda κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να ανέβει στο βάθρο κάτι που κυνηγούσε η ομάδα εδώ και πολύ καιρό. Ο Jed Beaton(3-4) οδήγησε στην Γαλλία σαν να έτρεχε χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, υποσκελίζοντας δυνατά ονόματα της κατηγορίας. Ανέβηκε για πρώτη φορά της καριέρας του, στην τρίτη θέση του βάθρου και ελπίζουμε ότι θα δούμε τον Αυστραλό σε κάποια ομάδα την νέα σεζόν. Με τον τίτλο να έχει χαθεί από το πρώτο σκέλος ο Jeremy Seewer(2-4) δεν έδειχνε να έχει το κίνητρο για την νίκη στο δεύτερο σκέλος και μια πτώση στον τελευταίο γύρο τον έβγαλε από το βάθρο, ρίχνοντας τον στην τέταρτη θέση. Ο Ελβετός πάλεψε για το πρωτάθλημα και κράτησε τον Jonass μέχρι και τον τελευταίο αγώνα σε εγρήγορση αλλά τα πολλά του λάθη τον περιόρισαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο πρωταθλητής Jonass(5-3)  όπως δήλωσε απόλαυσε το δεύτερο σκέλος οδηγώντας χωρίς άγχος μετά την κατάκτηση του τίτλου στο πρώτο σκέλος. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση της ημέρας αλλά σίγουρα αυτό ήταν το τελευταίο που τον απασχολούσε. Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Thomas Olsen(7-11) κάνοντας έναν αγώνα στρατηγικής για το πρωτάθλημα καθώς ο Δανός στην πρώτη του ολόκληρη χρονιά στην κατηγορία κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση.

MX2 Overall Top Ten: 1. Thomas Covington (USA, HUS), 47  2. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 43  3. Jed Beaton (AUS, HON), 38  4. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 38  5. Pauls Jonass (LAT, KTM), 36  6. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 23  7. Brian Bogers (NED, KTM), 21  8. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 21  9. Darian Sanayei (USA, KAW), 20  10. Alvin Östlund (SWE, YAM), 20

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2017, Antonio Cairoli(MXGP) και Pauls Jonass(MX2).

Βαθμολογίες

MXGP
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 722
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 672
3. Gautier Paulin (FRA, HUS), 602
4. Clement Desalle (BEL, KAW), 544
5. Tim Gajser (SLO, HON), 530
6. Romain Febvre (FRA, YAM), 519
7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 443
8. Maximilian Nagl (GER, HUS), 439
9. Max Anstie (GBR, HUS), 436
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 424

MX2
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 771
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 732
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 579
4. Thomas Covington (USA, HUS), 532
5. Benoit Paturel (FRA, YAM), 504
6. Julien Lieber (BEL, KTM), 490
7. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 460
8. Brian Bogers (NED, KTM), 407
9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 395
10. Brent Van doninck (BEL, YAM), 309

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...