O ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΖΩΝΤΑΝΑ… ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ANAKOΙΝΩΣΗ
Σχετικά με τον αγώνα της 24ης Σεπτεμβρίου η Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ. θα ήθελε να ενημερώσει τους αθλητές, τους συνοδούς, τους μηχανικούς όσον αφορά την στέγαση και την σίτιση των αθλητών, η λέσχη με τη βοήθεια του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου έχει εξασφαλίσει έκπτωση για διαμονή στο ξενοδοχείο «Long beach» – τηλ. 2691072196, 6934793402 και για φαγητό στην ψησταριά «πικ νικ» – τηλ. 2691027540 Πλατεία Αγίας Λαύρας. Για να ισχύσουν οι τα εκπτωτικά πακέτα θα πρέπει το Σάββατο το απόγευμα να περάσουν οι ενδιαφερόμενοι από το χώρο της γραμματείας στην πίστα – αθλητικός χώρος «Δωροθέα Αναστασοπούλου»- για να παραλάβουν τα ειδικά κουπόνια.
Όσοι δεν θα μπορέσουν να έρθουν να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα, θα έχουν τη δυνατότητα να τον δουν ζωντανά από το link telesport.gr.
 
Τελειώνοντας όπως συνέβη και στον προηγούμενο αγώνα της Αρχαίας Ολυμπίας, έτσι και στο δικό μας θα υπάρχει στο χώρο της γραμματείας ένα ειδικά διαμορφωμένο κουτί για να βοηθήσουμε όλοι τον Στέργιο Κατσογρεσάκη να είναι σύντομα κοντά μας.
1122 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ SAMP RACING TEAM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η SAMP Racing εντάχθηκε στο χώρο του MotoCross το 2023, με σκοπό...