2ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤ. ΜΧ Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ 2017, ΑΙΓΙΟ – “SHOW” ΚΟΥΖΗ – ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ EXPERT!

O δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος Motocross Νοτίου Ελλάδας 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο είχε κορυφαία στιγμή το πρώτο σκέλος της Expert όπου ο τοπικός Γιώργος Ηλιόπουλος έδωσε σκληρή μάχη με τον πρωταθλητή Ελλάδας της ΜΧ1 Παναγιώτη Κουζή, μια μάχη που κράτησε μέχρι και τους τελευταίους γύρους. Νικητής στην Expert αναδείχτηκε τελικά ο Κουζής, με τον Χρήστο Τομαρά να επικρατεί ξανά στην ΜΧ2 ενώ στην ΜΧ1 ο Βαλάντης Λαγούδης πήρε την πρώτη του φετινή νίκη. Στην ΜΧ65 ο Μιχάλης Σακελαρίου κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τους Σταύρο Μαυράκη και Νίκο Σωτηρόπουλο να επικρατούν σε ΜΧ85 και ΟΡΕΝ αντίστοιχα.

Ο δεύτερος αγώνας του θεσμού πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά στην πίστα του Αιγίου όπου για άλλη μια φορά το σωματείο της ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ, αντεπεξήλθε αντάξια των προηγούμενων πολύ καλών διοργανώσεων που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν. Φέτος, επέλεξαν να μην κόψουν εισιτήρια  κάτι που σίγουρα έκανε πιο εύκολη την προσέλευση των θεατών. Αλλά ακόμα και εισιτήριο να είχαν πληρώσει, το θέαμα του πρώτου σκέλους της κατηγορίας Expert θα τους αποζημίωνε με μια δυνατή μάχη Ηλιόπουλου-Κουζή που έκοβε την ανάσα.

Ο Π.Κουζής κέρδισε στο Αίγιο παρά την αντίσταση του τοπικού Ηλιόπουλου. 

Κατηγορία Expert
Ο Παναγιώτης Κουζής επέστρεψε μετά από επτά χρόνια στο Αίγιο για να πάρει την “ρεβάνς” από τον Γιώργο Ηλιόπουλο που είχε κερδίσει τότε στην τοπική του πίστα. Το πρώτο σκέλος ήταν επικό, με τον Ηλιόπουλο να παίρνει κεφάλι και τον Κουζή να κάνει τα αδύνατα δυνατά για τον περάσει. Ο Κουζής έκανε την κίνηση του αλλά ο Αιγιώτης δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Προς το τέλος του σκέλους με τα ντουμπλαρίσματα να είναι μόνιμος μπελάς στον δαιμονισμένο ρυθμό των δύο πρωτοπόρων, ο Ηλιόπουλος έκανε την επίθεση του και κατάφερε να περάσει τον Κουζή παίρνοντας την νίκη στο πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο όμως ο Κουζής προσέγγισε διαφορετικά τον αγώνα και πέρασε γρήγορα τον Ηλιόπουλο κάνοντας σημαντική διαφορά στο τέλος του αγώνα. Νικητής στην Expert ήταν ο Κουζής(2-1) με το bonus της νίκης του δεύτερου σκέλους ενώ ο Ηλιόπουλος(1-2) έμεινε δεύτερος, έχοντας και μια πτώση στο δεύτερο σκέλος. Τρίτος στην κατηγορία ήταν ο Κυριάκος Κόττης(3-3) που απείλησε τον Ηλιόπουλο για την δεύτερη θέση, στο τέλος του δεύτερου σκέλους. Επιλέγοντας να αγωνιστεί με μοτοσυκλέτα 150 δίχρονη ο Δημήτρης Μπάκας(5-4) κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο τον Ανδρέα Ανδρέου(4-6) που είχε μια πτώση στο δεύτερο σκέλος μένοντας αρκετά πίσω. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Μπουρίκας(6-5).

Επιστροφή τις νίκες για τον Β.Λαγούδη στο Νοτίου. 

Κατηγορία ΜΧ1
Η πρώτη θέση για την κατηγορία γνώρισε δύο διεκδικητές, τον Βαλάντη Λαγούδη και τον Σοφοκλή Μαμμωνά(2-2). Οι δύο οδηγοί έδωσαν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση με τον Λαγούδη(1-1) τελικά να επικρατεί και στα δύο σκέλη κερδίζοντας τον αγώνα. Ο Μαμμωνάς πήρε δύο δεύτερες θέσεις και οι δύο οδηγοί όπως φαίνεται θα δώσουν την μάχη για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος καθώς ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κων/νος Μούρκος δεν συμμετείχε λόγω προβλημάτων. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου(3-4) ο Αιγιώτης παλιός πρωταθλητής του motocross που δείχνει ακόμα να έχει όρεξη και την ταχύτητα να διεκδικεί βάθρα, πάντα πάνω σε δίχρονη μοτοσυκλέτα. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Χρήστο Κοτούλα(5-3) με κορυφαία επίδοση στον αγώνα την τρίτη θέση στο δεύτερο σκέλος αλλά και από τον Γιάννη Πάσσα(4-5) που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από μια σημαντική αποχή. Κερδίζοντας αρκετές μάχες ο Κώστας Παπασταυρινούδης(6-6) κατάφερε να πάρει άξια την έκτη θέση της κατηγορίας.

Οι καλές εκκινήσεις του Χ.Τομαρα #110 αλλά και η συνολική του απόδοση τον έχουν φέρει φαβορί για τον φετινό τίτλο της ΜΧ2 από νωρίς. 

Κατηγορία ΜΧ2
Λίγο πιο δύσκολα από την Ολυμπία, ο Χρήστος Τομαράς(1-1) κέρδισε στο Αίγιο πετυχαίνοντας ακόμα μια διπλή νίκη στην κατηγορία. Ο Τομαράς κατάφερε να περάσει μπροστά από την αρχή και στα δύο σκέλη αλλά δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του σε αυτόν τον αγώνα. Ο Νίκος Ξένος(3-2) αν και έχασε την μάχη από τον Γιάννη Ρηγόπουλο(2-3) στο πρώτο σκέλος, στο δεύτερο ήταν πιο δυνατός και κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο. Ο Ρηγόπουλος έδωσε πολλές μάχες και στα δύο σκέλη μετά από μέτριες εκκινήσεις αλλά παρά το γεγονός ότι κέρδισε πολλές από αυτές, στο τέλος τερμάτισε στην τρίτη θέση της ημέρας. Η κακή εκκίνηση του Νίκου Βρεττού(5-4) στο πρώτο σκέλος αλλά και το γεγονός ότι έχασε την μάχη της τρίτης θέσης στο δεύτερο σκέλος από τον Ρηγόπουλο, τον άφησαν εκτός βάθρου και στη τέταρτη θέση του συνόλου. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Απόλλωνα Συναπίδη(4-5) που ανεβάζει απόδοση το τελευταίο διάστημα, τον βοήθησαν και οι πολύ καλές του εκκινήσεις αλλά και το μαχητικό του πνεύμα που τον οδήγησαν στην πέμπτη θέση του αγώνα. Καλές εκκινήσεις και σταθερή απόδοση έφεραν τον Κυπριανός Κατζιλέρης(7-7)) στην έκτη θέση της κατηγορίας.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Με δύο ακόμα νίκες έφυγε από το Αίγιο ο Νίκος Σωτηρόπουλος(1-1) χωρίς να απειληθεί και αυτή την φορά από τον ανταγωνισμό. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ αρκετών οδηγών με τον Χρήστο Τσούνη(3-3) τελικά να έχει τα πιο σταθερά αποτελέσματα και να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Μετά από κακές εκκινήσεις ο Βασίλης Μπαμπάς(5-2) κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και στα δύο σκέλη για την τρίτη θέση της ημέρας. Δυναμικός ο Σταύρος Ροσσολάτος(2-5) κέρδισε αρκετές μάχες στο πρώτο σκέλος και έμεινε λίγο πίσω στο δεύτερο μετά από κακή εκκίνηση τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της ημέρας. Σταθερός αν και λίγο άτυχος στο πρώτο σκέλος ο Νίκος Μυλωνίδης(4-4) τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Κων/νο Παπαδόπουλο(7-8).

Η πρώτη θέση της κατηγορίας ΜΧ85 είναι ενδοοικογενειακή υπόθεση των αδερφών Μαυράκη με τον Σταύρο να έχει τον πρώτο λόγο.

Κατηγορία ΜΧ85
Η πρώτη θέση για την κατηγορία θα είναι όπως φαίνεται υπόθεση των αδερφών Μαυράκη με τον κύριο λόγο να έχει ο Σταύρος έναντι του Γιώργου. Στο πρώτο σκέλος τα δύο αδέρφια έδωσαν μια ενδιαφέρουσα μάχη για την πρώτη θέση με τον Σταύρο(1-1) τελικά να επικρατεί. Στο δεύτερο ο Σταύρος κατάφερε και πάλι να πάρει την νίκη με τον αδερφό του Γιώργο(2-2) να τερματίζει πολύ κοντά του στην δεύτερη θέση. Τα δύο αδέρφια έκαναν το ένα-δύο στον αγώνα με τρίτο τον σταθερό Αλέξανδρο Κατσαμβριά(4-3). Ο Νικόλας Κοσιάβελος(5-4)  είχε μια άτυχη στιγμή έχοντας μια πτώση ενώ οδηγούσε το πρώτο σκέλος και μετά από ένα σταθερό δεύτερο σκέλος κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Σαραντινούδης(3-7) μετά από προβλήματα στο δεύτερο σκέλος ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο μαχητικός Χρήστος Φραγκούλης(6-6).

Ο Μ.Σακελαρίου κέρδισε τον πρώτο του φετινό αγώνα και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τον πρωτοπόρο Σ.Φωτάκη. 

Κατηγορία ΜΧ65
Όμορφες μάχες είχαμε για την πρώτη θέση της κατηγορίας με τον Σωτήρη Φωτάκη(1-3) να κερδίζει το πρώτο σκέλος από τον Μιχάλη Σακελαρίου(2-1) όμως στο δεύτερο σκέλος ο Σακελαρίου πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού μια νίκη που του έδωσε και την νίκη στον αγώνα. Ο Φωτάκης στο δεύτερο σκέλος αντιμετώπισε πτώσεις τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση του βάθρου.  Ο εντυπωσιακός Δημήτρης Γανωτής(3-2) συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών χαρίζοντας θέαμα με τα φοβερά του άλματα και στα δύο σκέλη ενώ στην τέταρτη θέση κατέλαβε ο Γιώργος Αγιομαυρίτης(4-4) πραγματοποιώντας σταθερούς αγώνες. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Βαγενάς(5-5) συνεχίζοντας την ανοδική του φετινή πορεία με τον Σωτήρη Ντουμάνη(6-6) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα μετά από σταθερή απόδοση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 15/10/17 Μεγαλόπολη.

 

1122 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ SAMP RACING TEAM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η SAMP Racing εντάχθηκε στο χώρο του MotoCross το 2023, με σκοπό...