ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ & KTM SKOURTAS RACING CENTER ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ASSEN 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκπροσωπώντας επάξια την Ομάδα “KTM SKOURTAS RACING CENTER” ο Βασίλης Κορωνάκης κατακτά μια σπουδαία διπλή νίκη στον τελικό του ADAC Junior Cup στην Ολλανδία!

Σε ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Βασίλης Κορωνάκης καταφέρνει να ανέβει δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό του ADAC Junior Cup KTM 2017 στην Ολλανδία.

Στην πρώτη του επαφή με την ιστορική πίστα του Assen ο αναβάτης από την Κέρκυρα κατέκτησε δύο πειστικές νίκες σε συνθήκες εκ διαμέτρου αντίθετες. Τελώντας υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου manager της ομάδας “KTM SKOURTAS RACING CENTER Σάκη Σκούρτα, ο 19 ετών Κορωνάκης έδειξε στην Ολλανδία την ταχύτητα αλλά και την αγωνιστική του ωριμότητα επάνω στην ειδικά προετοιμασμένη KTM RC 390 μοτοσυκλέτα του.

Φεύγοντας μπροστά ήδη από την εκκίνηση του βρεγμένου πρώτου αγώνα του Σάββατου, ο Βασίλης έκανε αγώνα τακτικής. Διατηρώντας διαφορά ασφαλείας έως το τέλος εξασφάλισε την πρώτη μεγάλη νίκη της καριέρας του σε διεθνές επίπεδο. Με τις συνθήκες να αλλάζουν εντελώς την Κυριακή, ο Βασίλης κέρδισε μία δυνατή μάχη στο στεγνό τερέν της Ολλανδικής πίστας.

Ξεκινήσαμε για την Ολλανδία με στόχο της είσοδο στην πρώτη 10άδα, αλλά ο Βασίλης ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία,” παραδέχεται ο manager Σάκης Σκούρτας. “Στην πρώτη του επαφή με την πίστα, είχε μόλις δύο 25λεπτα προτού μπει για τον πρώτο αγώνα. Κάτω από έντονη βροχόπτωση πήραμε την απόφαση να εκκινήσουμε με ελαφρώς δουλεμένα ελαστικά και αυτό λειτούργησε προς όφελός μας.”
Ο Βασίλης έφυγε μπροστά από την εκκίνηση και σύντομα έχτισε διαφορά ασφαλείας στο βρεγμένο τερέν. Η διαφορά του έφτασε μέχρι και τα 15 δευτερόλεπτα, οπότε και αποφασίσαμε να τον ενημερώσουμε πως πρέπει να κρατήσει ρυθμό για τη νίκη. Μετά τη νίκη αυτή στο βρεγμένο πολλοί πίστεψαν πως επρόκειτο για μια τυχαία επίδοση αλλά τα γεγονότα τους διέψευσαν την Κυριακή.”

Σε ένα δεύτερο αγώνα με πολύ έντονο συναγωνισμό ο Βασίλης πάλι έφυγε με το γκρουπ των πρωτοπόρων μένοντας εντός της πρώτης πεντάδας σε όλο τον αγώνα. Δείχνοντας μεγάλη μαχητικότητα έκανε μια σπουδαία προσπέραση στον τελευταίο γύρο και κράτησε την πρωτοπορία μέχρι το πέσιμο της σημαίας.”

Με τον μεγάλο τελικό της Ολλανδίας να φιλοξενεί κάτι λιγότερο από 40 επίλεκτους νέους αναβάτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, ο Βασίλης Κορωνάκης μπόρεσε να αναδείξει τις ικανότητές του σε ένα Σαββατοκύριακο που θα μείνει έντονα χαραγμένο στην μνήμη του.

Τα συναισθήματα μετά από τη διπλή νίκη είναι έντονα,” δήλωσε ο Βασίλης. “Στον πρώτο αγώνα έφυγα μπροστά και μπόρεσα να κρατήσω ρυθμό ως το τέλος. Αυτό που σκεφτόμουν μέσα στον αγώνα ήταν με κάθε τρόπο να μπορέσω να αποφύγω τα λάθη και το κατάφερα. Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Φύγαμε μπροστά μαζί με 10 περίπου ακόμη αναβάτες και το άγχος ήταν όντως περισσότερο.”
Νομίζω πως αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου. Η διπλή νίκη είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθειά μας. Τα συναισθήματα από την πρώτη θέση του βάθρου ήταν πολύ έντονα. Αυτό που κρατάω όμως περισσότερο είναι πως μπόρεσα να πιστέψω στον εαυτό μου και στις δυνατότητές μου. Είναι κάτι σπουδαίο νομίζω για το μέλλον.”

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την ομάδα “KTM SKOURTAS RACING CENTER” δίνεται για τις 14 και 15 Οκτωβρίου, με τον πέμπτο και τον έκτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2017 να λαμβάνουν χώρα στην πίστα των Μεγάρων. Έχοντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία της κατηγορίας SS300, ο Βασίλης θα προσπαθήσει να σφραγίσει τον τίτλο στην πίστα των Μεγάρων.

Φωτογραφίες: www.adac-motorsport.de/adac-junior-cup

 

4482 More posts in ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ENDURO ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023

Λίγο πριν την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Enduro 2024, ας δούμε αναλυτικά τις...