3ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤ. ΜΧ Ν.ΕΛΛΑΔΟΣ 2017, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΘΕΑΜΑ, ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Την προτίμηση του στην αγαπημένη πίστα της Μεγαλόπολης έδειξε ο κόσμος του ελληνικού motocross φτάνοντας τις συμμετοχές στις 110, νούμερο εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι ο αγώνας ήταν μόνο για το Πρωτάθλημα της Νότιας Ελλάδας. Την ίδια Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιείτο ο αντίστοιχος αγώνας του Βορείου Ελλάδος με 51 συμμετοχές, κάτι που σωστά επισημάνθηκε για τους 161 ενεργούς αγωνιζόμενους του motocross σε μια ημέρα, δείχνοντας την δυναμική του αθλήματος στην χώρα μας.

Τα paddocks της Μεγαλόπολης γέμισαν με κόσμο και η νεοσύστατη λέσχη της ΑΛΜΑ με την βοήθεια του Δήμου της Μεγαλόπολης, αρκετών σωματείων και φίλων από την Νότια Ελλάδα αλλά και την ΔΕΗ, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των περιστάσεων προετοιμάζοντας σωστά τον αγώνα. Λόγω των πολλών συμμετοχών κάποιες πτώσεις που έγιναν δεν επέφεραν ανησυχητικούς τραυματισμούς ενώ υπήρχαν και μερικά προβλήματα με τους σένσορες και ίσως, με τα αποτελέσματα. Τίποτα όμως από τα μικρά προβλήματα δεν ήταν ικανό να χαλάσει το όμορφο κλίμα του αγώνα που είχε μια γιορτινή εικόνα, με θέαμα στους αγώνες και γενικότερα καλή διάθεση από όλους.

O Π.Κουζής δείχνει έτοιμος σε κάθε αγώνα της Expert. 

Κατηγορία Expert
Την πρώτη του φετινή εμφάνιση στον θεσμό έκανε ο Άρης Τσαρνάς ανεβάζοντας το ενδιαφέρον του αγώνα καθώς μετά τον Γιώργο Ηλιόπουλο στο Αίγιο όλοι περίμεναν να δουν μια μάχη με τον Έλληνα πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή. Ο Κουζής(1-1) όμως δεν άφησε κανένα περιθώριο σε κανέναν από τους αντιπάλους του, παίρνοντας την εκκίνηση και στα δύο σκέλη και βάζοντας δυνατό ρυθμό στον αγώνα κατάφερε με τον γνωστό του τρόπο να κάνει διαφορά και να πάρει δύο άνετες νίκες. Πίσω του, μετά από σύντομες μάχες και στα δύο σκέλη με τον Κυριάκο Κόττη, ο Άρης Τσαρνάς(2-2) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση, δείχνοντας πάντως ότι δεν είναι στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν στους τελευταίους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Εντυπωσιακή εμφάνιση, πρώτη στον θεσμό και γι’ αυτόν, πραγματοποίησε ο Φραγκίσκος Ζούνης(4-3) όταν μετά από πτώση, νωρίς στο πρώτο σκέλος κατάφερε να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση ενώ στο δεύτερο σκέλος είχε τον ρυθμό της πρώτης τριάδας. Τερμάτισε στην τρίτη θέση της κατηγορίας και ελπίζουμε να δούμε και στους επόμενους αγώνες τον νεαρό από την Ρόδο. Μετά από δύο πολύ καλές εκκινήσεις ο Κυριάκος Κόττης(3-4) προσπάθησε να κρατήσει και στα δύο σκέλη τον Τσαρνά πίσω του, όμως στο τέλος έχασε και τις δύο μάχες. Στο δεύτερο σκέλος έχασε και την μάχη με τον Ζούνη τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της ημέρας. Με κακές εκκινήσεις και δίνοντας πολλές μάχες ο Δημήτρης Μπάκας(5-5) κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Άκης Κοσμάς(6-7) στην πρώτη του φετινή συμμετοχή στον θεσμό.

Οι καλές εκκινήσεις στην ΜΧ1 στο “μπλέντερ’ με την Expert είναι βασικές, κάτι που φαίνεται να το γνωρίζει καλά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Β.Λαγούδης. 

Κατηγορία ΜΧ1
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Βαλάντης Λαγούδης(1-1) είχε δύο καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη καταφέρνοντας να πάρει δύο ακόμα εύκολες νίκες στην κατηγορία. Ο διώκτης του στην βαθμολογία Σοφοκλής Μαμμωνάς(2-3) δεν μπόρεσε να τον απειλήσει ενώ έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια στο δεύτερο σκέλος ανεβαίνοντας θέσεις μετά από πτώση στην εκκίνηση). Τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα μπροστά από τον Κώστα Παπασταυρινούδη(4-2) που έκανε σταθερούς αγώνες ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Το λάθος του τρίτου της βαθμολογίας Χρήστου Κοτούλα(3-4) στο δεύτερο σκέλος του στοίχισε μια θέση στο βάθρο καθώς είχε την ταχύτητα να οδηγεί στην πρώτη τριάδα χάνοντας με αυτόν τον τρόπο και πολύτιμους βαθμούς για το κυνήγι του πρωταθλήματος. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Κυπραίος(6-5) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Τατάνης(5-7).

Σταθερά πρώτος στην ΜΧ2 ο Χ.Τομαράς. 

Κατηγορία ΜΧ2
Συνεχίζοντας το αήττητο σερί του ο Χρήστος Τομαράς(1-1) είχε καλές εκκινήσεις και γρήγορα βρέθηκε μπροστά και στα δύο σκέλη χωρίς να μπορεί κάποιος από τους αντιπάλους του να τον ακολουθήσει. Έφυγε με διπλή νίκη και από την Μεγαλόπολη επεκτείνοντας το προβάδισμα του στην βαθμολογία. Για την δεύτερη θέση έγινε σκληρή μάχη μεταξύ των Γιάννη Ρηγόπουλου, Απόλλωνα Συναπίδη, Νίκου Βρεττού και Νίκου Ξένου με τον Ρηγόπουλο(2-2) να παίρνει τελικά την δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη. Τα αποτελέσματα του Ρηγόπουλου σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Ξένου(3-3) τους έφερε σε ισοβαθμία στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην κατηγορία. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο ανεβασμένος φέτος Συναπίδης(4-4) κινήθηκε γρήγορα και σταθερά, κερδίζοντας την τέταρτη θέση από τον Νίκο Βρεττό(5-5) που ήταν ασταθής στην απόδοση του με λάθη και πτώσεις. Στην έκτη θέση του αγώνα έφερε την πρώτη δίχρονη μοτοσυκλέτα ο Κων/νος Ευαγγελόπουλος(6-6).

Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στον θεσμό ο Δ.Κονδυλόπουλος έφυγε νικητής.  

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Αντιμετωπίζοντας ένα τραυματισμό στο γόνατο, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νίκος Σωτηρόπουλος έχασε το αήττητο φετινό του σερί. Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στον θεσμό, ο Διονύσης Κονδυλόπουλος(3-1) πήρε την πρώτη του νίκη παλεύοντας στο πρώτο σκέλος με τον Βασίλη Μπαμπά για την δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο κέρδισε την μάχη από τον Σωτηρόπουλο που οδηγούσε τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Μπαμπάς(2-2) οδηγώντας σταθερά στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σωτηρόπουλος(1-4) μετά από ενοχλήσεις στο τραυματισμένο του γόνατο στο δεύτερο σκέλος. Τέταρτος τερμάτισε έχοντας μέτριες εκκινήσεις ο Σταύρος Ροσσολάτος(4-3) με πέμπτο τον μαχητικό Λάμπρο Θέο(5-5) και έκτο τον Κων/νο Παπαδόπουλο(7-6).

Παραμένει αήττητος ο Σ.Μαυράκης στην ΜΧ85 και δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο.

Κατηγορία ΜΧ85
Ακόμα μια διπλή νίκη πέτυχε ο Σταύρος Μαυράκης(1-1) στην κατηγορία μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το βαθμολογικό του προβάδισμα. Την έκπληξη του αγώνα έκανε ο Νικόλας Κοσιάβελος(2-2). Μετά από πολύ καλή οδήγηση έφερε δύο δεύτερες θέσεις, πετυχαίνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό και την δεύτερη θέση στην Μεγαλόπολη. Στον πρώτο του αγώνα με μοτοσυκλέτα 85cc ο φετινός πανελλήνιος πρωταθλητής της κατηγορίας ΜΧ65 Νικόλας Κανελλόπουλος(4-3) κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση δείχνοντας ότι προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Σαραντινούδης(3-7) και αυτός στην πρώτη του χρονιά στα 85άρια ενώ ένας τραυματισμός περιόρισε τον δεύτερο της βαθμολογίας Γιώργο Μαυράκη(6-4) στην πέμπτη θέση του αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Κων/νος Ζεπάτος(5-5).

Ο Δ.Γανωτής έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής της MX65 φέτος. 

Κατηγορία ΜΧ65
Ο Δημήτρης Γανωτής(2-1) είχε στους προηγούμενους αγώνες την ταχύτητα να κερδίσει αλλά η προσπάθεια του δεν ήταν ολοκληρωμένη. Στην Μεγαλόπολη αυτό άλλαξε και έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής στην κατηγορία, κερδίζοντας με καλή στρατηγική τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στο Αίγιο Μιχάλης Σακελλαρίου(1-4) ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα σε, ισοβαθμία με τον νικητή της Μεγαλόπολης Γανωτή, δείχνοντας τον ανταγωνισμό που έχει φέτος αυτή η κατηγορία. Πολύ καλή απόδοση είχε ο Γιώργος Αγιομαυρίτης(3-3) ανεβαίνοντας άξια στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σωτήρης Φωτάκης(4-2), πλήρωσε ακριβά το λάθος του στο πρώτο σκέλος μένοντας τέταρτος στον αγώνα και πέφτοντας τρίτος στην βαθμολογία. Ακόμα μια σταθερή απόδοση από τον Γιώργο Βαγενά(4-5) με τον Σωτήρη Ντουμάνη(7-6) να πλαισιώνει την πρώτη εξάδα.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 5/11/2017 Άργος.

Φωτογραφίες: Π.Γιαλιτάκης

 

1135 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...