ΑΜΑ/FIM SX – TI ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ 2018

Το AMA/FIM Supercross 2018 παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στους 17 φετινούς αγώνες του πρωταθλήματος.

Πρώτα από όλα έχει αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης με την πρώτη θέση να επιβραβεύεται με 26 βαθμούς και την τελευταία του τελικού 22η με έναν βαθμό, από πέρσι που δεν έπαιρνε κανέναν. Αν και οι πρώτες θέσεις δεν έχουν αλλάξει σε διαφορά βαθμών από πέρσι, αν το σύστημα ίσχυε το 2017, ο Eli Tomac θα κέρδισε το πρωτάθλημα σπάζοντας την μεταξύ τους ισοβαθμία, με περισσότερες νίκες από τον Ryan Dungey.

Στους αγώνες Anaheim II, Atlanta και Minneapolis οι τελικοί σε 450 και 250 θα έχουν την μορφή Triple Crown και ο νικητής των αγώνων θα είναι αυτός που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα στους τρεις τελικούς, όπως ακριβώς γίνεται στο Monster Cup. Στα 450 οι τελικοί θα έχουν διάρκεια 8, 12 και 15 λεπτά ενώ στα 250 6, 10 και 12.

Φέτος στα 250 θα υπάρχουν δύο shootouts Ανατολής και Δύσης όπου εκτός από το καθιερωμένο στον τελευταίο αγώνα στο Las Vegas, τα πρωταθλήματα των δύο ακτών θα συναντηθούν ενδιάμεσα της σεζόν ακόμα μια φορά στην Indianapolis.

Από την φετινή χρονιά δεν θα υπάρχουν ημιτελικοί και έτσι οι αναβάτες θα έχουν μόνο δύο αγώνες να περάσουν στον τελικό, τον αγώνα της προκριματικής τους σειράς και τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας.

Τέλος στο πρωτάθλημα επιστρέφουν οι αγώνες του Κυπέλλου της ΚΤΜ των 65cc γνωστό σε εμάς και ως baby-cross ενώ στο Anaheim II, την Florida και στην Atlanta θα υπάρχουν και αγώνες ερασιτεχνών.

929 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – NIKH ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB ΣΤΟ FOXBOROUGH

Την τέταρτη φετινή του νίκη πέτυχε ο Cooper Webb στον 13ο γύρο του AMA Supercross...