AMA/FIM SX – M.MUSQUIN ΚΑΙ S.MCELRATH ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ANAHEIM I

O πολυαναμενόμενος πρώτος αγώνας του AMA/FIM Supercross 2018 στο Anaheim προσέφερε δυνατές συγκινήσεις με αρκετές εκπλήξεις ευχάριστες και δυσάρεστες για τους φίλους του αθλήματος. Νικητές στον αγώνα αναδείχτηκαν οι Marvin Musquin στα 450 και ο Shane Mcelrath στα 250, προσφέροντας ένα μοναδικό ξεκίνημα στην ΚΤΜ.

Ο Μ.Musquin μετά το Anaheim I, είναι το φαβορί για τον φετινό τίτλο. 

Κατηγορία 450
Μετά την αποχώρηση του περσινού πρωταθλητή Ryan Dungey, ο μόνος που συμμετείχε στον αγώνα έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της κατηγορίας στο παρελθόν ήταν ο Chad Reed. Αυτό ήταν το μεγάλο κίνητρο για πολλούς οδηγούς που έχουν ελπίδες για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος όπως ο δεύτερος της περσινής σεζόν Eli Tomac. Ο οδηγός της Kawasaki αν και είχε ιδανικό ξεκίνημα παίρνοντας την εκκίνηση και οδηγώντας τον αγώνα για επτά γύρους, έκανε ένα μικρό λάθος που τον έστειλε στο έδαφος της πίστας του Anaheim, αναγκάζοντας τον, να εγκαταλείψει με τραυματισμό στον ώμο. Από την δεύτερη θέση όπου ξεκίνησε ο Justin Barcia βρέθηκε στην πρωτοπορία και κρατήθηκε για αρκετούς γύρους εκεί μέχρι να τον περάσουν οι Marvin Musquin και Jason Anderson οι οποίοι ανέκαμπταν από κακές εκκινήσεις. Στο τέλος ο Andreson, κατάφερε να πλησιάσει τον Musquin όμως δεν μπόρεσε να τον απειλήσει για την πρώτη θέση. Έτσι ο Musquin συνέχισε το νικηφόρο σερί του στους τελευταίους αγώνες προετοιμασίας που συμμετείχε από τον Οκτώβριο. κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος AMA/FIM SX450, απολαμβάνοντας μάλιστα 25 βαθμούς διαφοράς από το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο Eli Tomac. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Anderson πιάνοντας όπως πάντα καλή απόδοση στους πρώτους αγώνες της σεζόν ενώ την έκπληξη έκανε ο Justin Barcia ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου, ένας οδηγός που δεν είναι βασικός στην ομάδα του και αντικαθιστά τον Davi Millsaps στην Yamaha. Εκπληκτικός ήταν και ο Ken Roczen που κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση του Τελικού μετά από σχεδόν ένα χρόνο αγωνιστικής απραξίας και επιστρέφοντας από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό. Η καλή του εκκίνηση και η μαχητικότητα του Weston Peick τον έφεραν στην πέμπτη θέση με τον Cole Seely να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο S.Mcelrath έχει το καλύτερο ξεκίνημα της σεζόν στα 250 Δύσης.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο φετινός αγώνας της κατηγορίας έμοιαζε με επανάληψη του περσινού για την πρώτη θέση, με τον Shane Mcelrath να παίρνει την εκκίνηση και να κερδίζει με μεγάλη διαφορά τον αγώνα. Για την δεύτερη θέση ο Aaron Plessinger έπρεπε να δώσει μάχες για να σταθεροποιηθεί σε αυτήν, κάτι που στο τέλος κατάφερε να πραγματοποιήσει, καταλαμβάνοντας το δεύτερο σκαλί του βάθρου. Από κακή εκκίνηση έπρεπε ο Adam Cianciarulo να ανακάμψει στον αγώνα για να βρεθεί στην τρίτη θέση στην οποία τελικά τερμάτισε. Την ίδια τύχη είχε και ο ομόσταυλος του στην Procircuit Kawasaki Joey Savatgy καταφέρνοντας τελικά να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Η καλή εκκίνηση και η ταχύτητα του Christian Craig ήταν εξαιρετικές μέχρι τα μισά του αγώνα όμως από εκεί και μετά η αντοχή του τον πρόδωσε ρίχνοντας τον οδηγό της Honda στην πέμπτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Michell Oldenburg με την καινούργια του ομάδα την Yamaha ανακάμπτοντας από κακή εκκίνηση και τερματίζοντας στην έκτη θέση. Κακό ξεκίνημα για τον περσινό πρωταθλητή Justin Hill τερματίζοντας στη έβδομη θέση με την νέα του ομάδα και μοτοσυκλέτα της Suzuki.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 13/01/18 Houston ΤΧ.

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...