ΑΜΑ/FIM SX – O J.ANDERSON ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ HOUSTON

Στον δεύτερο γύρο του AMA/FIM Supercross 2018 οι ανατροπές συνεχίστηκαν και στο Houston με την πτώση και τραυματισμό του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Marvin Musquin που δεν κατάφερε να αγωνιστεί στον Τελικό. Ο Jason Anderson ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία στα 450 του Musquin αλλά και του Tomac που αντιμετώπιζε τραυματισμό από τον πρώτο αγώνα ενώ μετά από σκληρές μάχες ο Aaron Plessinger πήρε την νίκη στα 250 Δύσης και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

O J.Anderson πήρε την νίκη στο Houston και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

Κατηγορία 450
O νικητής του προηγούμενου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Marvin Musquin αντιμετωπίζοντας προβλήματα στα σαμάρια σε όλους τους τελευταίους αγώνες που έχει συμμετάσχει, η επιλογή του στο Houston να τα πηδάει διπλά ή τριπλά αποδείχτηκε καταστροφική. Στην προκριματική του σειρά έκανε ένα σοβαρό λάθος και έπεσε στα σαμάρια βγάζοντας τον ώμο του. Μετά τον Eli Tomac που είχε τον ίδιο σχεδόν τραυματισμό στο Anaheim I, δύο από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, είναι εκτός μάχης ή τουλάχιστον έχουν σοβαρό πρόβλημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Την ευκαιρία άδραξε ο Jason Anderson που παρά την μέτρια εκκίνηση του, κατάφερε σταδιακά να περάσει τους Weston Peick και Justin Barcia και καταδιώκοντας τον Ken Roczen (που είχε πάρει την πρωτοπορία από τον Barcia και είχε δημιουργήσει διαφορά) τον πέρασε και οδήγησε για την κατάκτηση της πρώτης του φετινής νίκης. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Roczen με τρίτο τον Barcia που κέρδισε την σκληρή μονομαχία με τον τέταρτο τελικά Cole Seely. O Peick τερμάτισε στην πέμπτη θέση με τον Justin Brayton που ήταν πολύ ανταγωνιστικός στο Houston, έκτο. Οι έξι πρώτοι του Houston είναι και οι έξι πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα ακριβώς με την ίδια σειρά.

 

Ο A.Plessinger έχει την ταχύτητα να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα…θα πρέπει όμως να είναι και σταθερός και τώρα που οδηγεί το πρωτάθλημα θα έχει την ευκαιρία που ζητούσε. 

Κατηγορία 250 Δύσης
Με την πτώση της μπάρας οι Joey Savatgy, Shane McElrath και Adam Cianciarulo ξεκίνησαν μια δαιμονισμένη μάχη με τον Savatgy να κρατάει με νύχια και με δόντια την πρωτοπορία. Όμως αυτή η μάχη βόλευε πολύ καλά τον Aaron Plessinger που δεν είχε καλή εκκίνηση και πλησίαζε τους πρωτοπόρους, που με την αμυντική τους οδήγηση δεν έβγαζαν καλούς χρόνους και επιπλέον άρχισαν και η πτώσεις με πρώτο και καλύτερο τον Cianciarulo. Ο Plessinger κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση κρατώντας το γυρολόγιο του χαμηλά με τον Savatgy να τερματίσει τελικά στην δεύτερη θέση χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Την έκπληξη έκανε ο “rookie” της κατηγορίας Chase Sexton κάνοντας στους τελευταίους γύρους φοβερές προσπεράσεις για την τρίτη θέση του αγώνα που αποτελεί και τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του. Αν και ο McElrath είχε την τρίτη θέση ωστόσο λάθος επιλογές στα ντουμπλαρίσματα έφεραν τον νικητή του πρώτου αγώνα στην τέταρτη θέση. Παρά τον τραυματισμό του στο πόδι ο Christian Craig ήταν εκεί μπροστά στην μάχη για μια θέση στο βάθρο,τερματίζοντας τελικά στην πέμπτος. Η κακή εκκίνηση του Michell Oldenburg δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 21/01/18 Anaheim II, CA.

931 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...