AMA/FIM SX – ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΝΙΚΗ Ο Ε.TOMAC

Στον τρίτο γύρο του AMA/FIM Supercross 2018 στο Anaheim IΙ για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού εφαρμόστηκε το Triple Crown με τον νικητή των δύο κατηγοριών να προκύπτει από τα συνδυασμένα αποτελέσματα τριών Τελικών. Ο Eli Tomac επέστρεψε δυνατά από τον τραυματισμό του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή νίκη στα 450. Πρώτη φετινή νίκη και για τον Joey Savatgy στα 250 Δύσης ανακατεύοντας την “τράπουλα” στην βαθμολογία.

O Ε.Tomac επέστρεψε στις νίκες.

Κατηγορία 450
Η σειρά των τριών Τελικών είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι εκκινήσεις έπαιζαν μεγάλο ρόλο στα τελικά αποτελέσματα αφού δεν υπήρχε χρόνος για τα μεγάλα ονόματα να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Ο Eli Tomac 5-1-2 αν και δεν ξεκίνησε καλά στον πρώτο Τελικό, στους υπόλοιπους δύο είχε καλές εκκινήσεις κερδίζοντας τον δεύτερο και κάνοντας αγώνα στρατηγικής στον τρίτο, κατάφερε να πάρει τον αγώνα επιστρέφοντας δυναμικά από τον τραυματισμό του στο πρώτο Anaheim της χρονιάς. Ένας άλλος Cole Seely 1-2-7 εμφανίστηκε στο Anaheim II με άκρως επιθετικές διαθέσεις. Κέρδισε τον πρώτο Τελικό και είχε ελπίδες ακόμα και για την νίκη παρά την κακή του εκκίνηση στον τρίτο και τελευταίο. Πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας! Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jason Anderson ανακάμπτοντας από προβληματικές εκκινήσεις και στους τρεις Τελικούς. Κέρδισε τον τελευταίο περνώντας στους τελευταίους γύρους τον Tomac (που έτσι κι αλλιώς είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση) και διατήρησε την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Πολύ καλούς αγώνες πραγματοποίησε ο Justin Brayton 2-6-3 ένας οδηγός που είναι sprinter και μπορεί να οδηγήσει μπροστά στους πρώτους γύρους, κάτι που ακριβώς σε αυτό το στυλ ταίριαζε η λογική των αγώνων Triple Crown. O Brayton τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφήνοντας τον Weston Peick 4-9-5 πέμπτο που τερματίζει σταθερά σε κάθε φετινό αγώνα στην πρώτη εξάδα. Στο Anaheim II από αυτούς που ξεχώρισαν ήταν και ο Josh Grant 6-4-8 που έδειχνε με την απόδοση του ότι θα μπορούσε και κάτι καλύτερο από την έκτη θέση. Κακές εκκινήσεις κράτησαν τον Justin Barcia μακριά από την πρώτη εξάδα, παραμένει όμως στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ενώ ο Ken Roczen δεν έπιασε καλή απόδοση κυρίως λόγω της κακής του ψυχολογίας, ερχόμενος στον αγώνα όπου πέρσι είχε τον σοβαρό του τραυματισμό.

 

Για τρίτο συνεχώμενο αγώνα η κορυφή της βαθμολογίας άλλαξε χέρια στα 250 Δύσης.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο Joey Savatgy έχασε τον προηγούμενο αγώνα στο Houston έχοντας οδηγήσει τους περισσότερους γύρους του αγώνα, κάτι που δεν του άρεσε και ήθελε στο Anaheim II να πάρει το αίμα του πίσω. Πραγματικά ήταν ο πιο αποφασισμένος αναβάτης του αγώνα και με αποτελέσματα 1-2-1 δεν άφησε κανέναν να τον αμφισβητήσει. Η νίκη του στο Anaheim II τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας σε ισοβαθμία όμως με τον Shane McElrath. Ο οδηγός της Troy Lee Designs KTM δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε όμως κατάφερε με τερματισμούς 5-1-4 να πάρει την δεύτερη θέση. Οι καλές εκκινήσεις του Christian Craig  2-3-5 και οι καλή του απόδοση στους μικρής διάρκειας αγώνες τον έφεραν στο βάθρο της κατηγορίας. Παρά τον τραυματισμό του στα δοκιμαστικά ο Adam Cianciarulo 4-5-2 έδειχνε να βρίσκει τον καλό του εαυτό αγώνα με τον αγώνα διεκδικώντας ακόμα και την νίκη στον τελευταίο Τελικό. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφήνοντας τον Michell Oldenburg 3-6-6 πέμπτο ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Aaron Plessinger 6-4-7. Αυτός ο αγώνας ήταν ο μοναδικός Triple Crown για τα 250 Δύσης καθώς οι υπόλοιποι δύο θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική ακτή.

 

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 27/1/18 Phoenix AZ.

 

931 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...