AMA/FIM SX – ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ E.TOMAC ΚΑΙ A.PLESSINGER

Τις δεύτερες φετινές του νίκες πέτυχαν ο Eli Tomac(450) και ο Aaron Plessinger(250) στον τέταρτο γύρο του AMA/FIM Supercross 2018 στο Phoenix. Ο E.Tomac έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του ενώ ο A.Plessinger επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Έχει πάρει φόρα ο E.Tomac, πετυχαίνοντας νωρίς την δεύτερη φετινή του νίκη. 

Κατηγορία 450
Η πίστα του Phoenix ήταν αρκετά απαιτητική και ο Eli Tomac δεν βιάστηκε να πιάσει δυνατό ρυθμό, μπαίνοντας υποτονικά στις προκριματικές σειρές. Στον Τελικό όμως πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κέρδισε την δεύτερη φετινή του νίκη και μείωσε σημαντικά την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας. Καλή εκκίνηση είχε σε ακόμα έναν αγώνα ο Justin Barcia και υπό την απειλή του Ken Roczen ανέβασε ρυθμό στο τέλος του αγώνα πλησιάζοντας επικίνδυνα τον πρωτοπόρο Tomac. Όμως, δεν είχε χρόνο για να επιχειρήσει επίθεση διατηρώντας την δεύτερη θέση, ανεβαίνοντας για τρίτη φορά φέτος στο βάθρο. Ο Ken Roczen δεν είχε την εκκίνηση που θα ήθελε και ζορίστηκε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση. Γράφοντας ταχύτατους γύρους κατάφερε να φτάσει τον Barcia αλλά και αυτός δεν είχε τον χρόνο για κάτι παραπάνω. Τερμάτισε στην τρίτη θέση, επιστρέφοντας στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jason Anderson ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε τα πάντα στο Phoenix εκτός από τον Τελικό. Η μέτρια εκκίνηση αλλά και το “arm pump” στους πρώτους γύρους τον ανάγκασαν να κόψει ρυθμό και να ανασυνταχθεί, για να επιτεθεί στο τέλος και να επανακτήσει την τέταρτη θέση. O Jason παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς διαφοράς από τον Barcia. Δυνατό αγώνα έκανε ο Marvin Musquin που δείχνει μετά τον Tomac να αναρρώνει και αυτός από τον τραυματισμό του. Έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση στον Τελικό αλλά τερμάτισε στο τέλος στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Weston Peick που είχε καλή εκκίνηση και δυνατό ρυθμό στους πρώτους γύρους με μάχες στην πρώτη τριάδα.

O A.Pessinger #23 έδειξε ότι ήθελε την νίκη στο Phoenix και ανταμοίφθηκε με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Κατηγορία 250 Δύσης
Την εκκίνηση του Τελικού πήρε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Joey Savatgy χάνοντας την πρωτοπορία μερικούς γύρους μετά από τον συγκάτοικο του στην βαθμολογία Shane McElrath. Σύντομα όμως ο Aaron Plessinger που τους ακολουθούσε στην τρίτη θέση έκανε την επίθεση του και παρά την αντίσταση του McElrath κατάφερε να τεθεί επικεφαλής του αγώνα. Από εκεί και μετά ο Plessinger δεν είχε κανένα πρόβλημα να τερματίσει στην πρώτη θέση, κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα, ανεβαίνοντας και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο McElrath τερμάτισε στην δεύτερη θέση ενώ ο Adam Cianciarulo μετά από κακή εκκίνηση, δέχτηκε το δώρο με την πτώση του Savatgy για να καταλάβει την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Savatgy μετά την πτώση του κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση ενώ ο “rookie” Chase Sexton ήταν ο πέμπτος του αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Brandley Taft πετυχαίνοντας τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του.

Βαθμολογίες

450SX 

1. Jason Anderson, Rio Rancho, N.M., Husqvarna (89)

2. Justin Barcia, Greenville, Fla., Yamaha (80)

3. Ken Roczen, Clermont, Fla., Honda (77)

4. Weston Peick, Menifee, Calif., Suzuki (71)

5. Cole Seely, Newbury Park, Calif., Honda (70)

6. Justin Brayton, Mint Hill, N.C., Honda (68)

7. Joshua Grant, Wildomar, Calif., Kawasaki (58)

8. Blake Baggett, Grand Terrance, Calif., KTM (57)

9. Marvin Musquin, Clermont, Fla., KTM (54)

10. Eli Tomac, Cortez, Co., Kawasaki (53)

250SX Δύσης

1. Aaron Plessinger, Hamilton, Ohio, Yamaha (92)

2. Shane McElrath, Canton, N.C., KTM (91)

3. Joey Savatgy, Thomasville, Ga., Kawasaki (87)

4. Adam Cianciarulo, New Smyrna, Fla., Kawasaki (77)

5. Christian Craig, Orange, Calif. Honda (70)

6. Chase Sexton, Clermont, Fla., Honda (69)

7. Mitchell Oldenburg, Alvord, Texas, Yamaha (58)

8. Justin Hill, Yoncalla, Ore., Suzuki (58)

9. Kyle Chisholm, Valrico, Fla., Yamaha (53)

10. Bradley Taft, Nixo, Mo., Yamaha (51)

Επόμενος αγώνας 3/2/2018 Oakland CA.

931 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...