AMA/FIM SX – J.ANDERSON KAI Α.PLESSINGER ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ OAKLAND

Οι διοργανωτές μετά τα παράπονα των αναβατών για εύκολες πίστες, άφησαν την πίστα του πέμπτου γύρου του AMA/FIM Supercross 2018 όπως ήταν όλη την μέρα με αποτέλεσμα τα λούκια και τα σαμάρια να την κάνουν απίστευτα δύσκολη. Στην μεγάλη κατηγορία ο Jason Anderson κατάφερε μετά από μέτρια εκκίνηση να πάρει έναν επεισοδιακό αγώνα και περίπου το ίδιο έκανε και ο Aaron Plessinger στα 250 Δύσης.

O J.Anderson κέρδισε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες των τελευταίων ετών στο Oakland.

Κατηγορία 450
Ο Cole Seely έδειχνε δυνατός όλη την ημέρα στην δύσκολη και τεχνική πίστα, και μετά την καλή του εκκίνηση βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα έχοντας πίσω του τον ομόσταυλο του Ken Roczen. Όμως όμως αναφέραμε και πιο πάνω η πίστα ήταν δύσκολή και ο Seely έκανε το λάθος έχοντας μια έξοδο. Η πρωτοπορία πήγε στον Roczen με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jason Anderson να έχει κάνει εντυπωσιακές και ίσως ακραίες προσπεράσεις για να φτάσει πίσω από τον Γερμανό. Με τα ντουμπλαρίσματα στους τελευταίους γύρους να παίζουν τον ρόλο τους ο Anderson κατάφερε να πλησιάσει τον Roczen και μάλιστα να κερδίσει την μεταξύ τους μάχη για την πρώτη θέση. Μετά την πολύ καλή του εκκίνηση και παρά το λάθος του ο Blake Baggett κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο. Καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Marvin Musquin και θα μπορούσε και κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση αν δεν τον πέταγε κάτω ο Anderson στην μεταξύ τους προσπέραση. Εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Justin Barcia ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκάδα και με παράτολμες αλλά και παρατραβηγμένες προσπεράσεις κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Ο Seely μετά την έξοδο που είχε έχασε τον ρυθμό του πέφτοντας στην έκτη θέση. Ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων Eli Tomac, δεν ήταν σε καλή μέρα και επιπλέον η βίαιη προσπέραση του Barcia τον έστειλε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 13η θέση.

Νίκη με χαρακτήρα πρωταθλητή για τον A.Plessinger που του έδωσε και χώρο για ανάσα στην βαθμολογία.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο Aaron Plessinger αντιμετώπιζε μια ίωση στον αγώνα και ήταν υποτονικός ολόκληρη την ημέρα εκτός του Τελικού. Παρά την κακή του εκκίνηση κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση και να κρατηθεί σε αυτήν παρά την πίεση που του άσκησε η μάχη της δεύτερη θέσης. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την νίκη του, εμφανώς καταβεβλημένος από την ασθένεια που αντιμετώπιζε. Για την δεύτερη θέση υπήρξε ένα μεγάλο χάος με τους Joey Savatgy και Justin Hill να δίνουν εκπληκτική μάχη μέχρι την καρό. Ο Savatgy κέρδισε την μάχη από τον περσινό πρωταθλητή Hill, που πάντως πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Ο Christian Craig πάλεψε για την νίκη και μάλιστα βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα μέχρι που σε ένα άλμα προσγειώθηκε εκτός πίστας χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Alex Martin που πήρε την εκκίνηση του Τελικού. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Chase Sexton ενώ ο δεύτερος της βαθμολογίας Shane McElrath, έπεσε μετά την εκκίνηση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει!

 

Βαθμολογίες 

450

1. Jason Anderson, Rio Rancho, N.M., Husqvarna (115)

2. Ken Roczen, Clermont, Fla., Honda (100)

3. Justin Barcia, Greenville, Fla., Yamaha (98)

4. Cole Seely, Newbury Park, Calif., Honda (87)

5. Justin Brayton, Mint Hill, N.C., Honda (82)

6. Weston Peick, Menifee, Calif., Suzuki (82)

7. Blake Baggett, Grand Terrance, Calif., KTM (78)

8. Marvin Musquin, Clermont, Fla., KTM (73)

9. Joshua Grant, Wildomar, Calif., Kawasaki (71)

10. Cooper Webb, Newport, N.C., Yamaha (68)

 

250 Δύσης

1. Aaron Plessinger, Hamilton, Ohio, Yamaha (118)

2. Joey Savatgy, Thomasville, Ga., Kawasaki (110)

3. Shane McElrath, Canton, N.C., KTM (99)

4. Adam Cianciarulo, New Smyrna, Fla., Kawasaki (93)

5. Christian Craig, Orange, Calif. Honda (89)

6. Chase Sexton, Clermont, Fla., Honda (86)

7. Justin Hill, Yoncalla, Ore., Suzuki (79)

8. Kyle Chisholm, Valrico, Fla., Yamaha (68)

9. Mitchell Oldenburg, Alvord, Texas, Yamaha (58)

10. Mitchell Harrison, Tallahassee, Fla., Husqvarna (58)

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...