ΑΣΟΑΜ – ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2018

Ως γνωστόν το τελευταίο ΔΣ του Α.Σ.Ο.Α.Μ, εκλεγμένο  το έτος 2011 υπηρέτησε με συνέπεια τους καταστατικούς σκοπούς   με γνώμονα πάντοτε  το κοινό συμφέρον των  αθλητών-αγωνιζομένων μαχόμενο για την βελτίωση  και ανάπτυξη των αγώνων  motocross ως αναγνωρισμένου αθλήματος.

Μια δυνατή ομάδα νέων και ενεργών αγωνιζομένων αποτελούμενη από  Πρόεδρο τον Παναγιώτη  Κουζή, Αντιπρόεδρο τον Γιάννη Ελένη, Γραμματέα τον Αλέκο Κατσινέλη, Ταμία τον  Δημήτρη Βαγγελάκο, και Μέλη τους Κωνσταντίνο Τζιώρα, Χρήστο Κασιούμη, Σπύρο  Κοσμά , Μανώλη Σκύβαλο, και τον Γιώργο  Αγιομαυρίτη κλήθηκε να διαχειριστεί την δυσκολότερη ίσως εποχή στην ιστορία των αγώνων motocross και την μετάβαση τους από τον «διαμορφωμένο κατά παραγγελία»   Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της ΕΛΠΑ την ένταξη του στον Αθλητικό Νόμο, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΑΜΟΤΟΕ.

Αρκετές φορές   αντιπαρατεθήκαμε  με τις Π.Ο.Μ., ΑΜΟΤΟΕ και Ο.Μ.Ε. αλλά και συνεργαστήκαμε όταν διεξήχθησαν  δύο (2) Πανελλήνια  πρωταθλήματα !! κατά τον πρώτο χρόνο εκλογής του νέου ΔΣ με στόχο να περιοριστεί όσο ήταν δυνατό η υποβάθμιση που υφίστατο το άθλημα την περίοδο εκείνη.

 Αγωνιστήκαμε για μια διαφορετική Ομοσπονδια από την ΕΛΠΑ προβάλλοντας ιδέες και προτάσεις που θα ικανοποιούσαν την πλειοψηφία των αγωνιζομένων μελλοντικά και διαχρονικά και δεν ενδώσαμε σε πρόσκαιρα ανταλλάγματα που ικανοποιούσαν λίγους. Άλλωστε, τα περισσότερα μέλη του ΔΣ ήταν φτασμένοι οδηγοί με τίτλους και αρκετούς χορηγούς κάτι που έδινε ιδιαίτερη αξία στον αγώνα μας αφού εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε ότι ενεργούμε για το προσωπικό μας συμφέρον.  Αυτή η προσφορά μας όμως δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ισχυρά αντικρουόμενα συμφέροντα (χορηγοί αγώνων κλπ) με αποτέλεσμα μέλη του ΔΣ να εξαναγκαστούν σε παραίτηση εμμένοντας βέβαια στις θέσεις τους και το ήθος τους.

Πέραν των ανωτέρω  υπήρξαν και εσωτερικά  προβλήματα  με “ανταρσίες μελών” κατευθυνόμενα κυρίως από το προσωπικό τους συμφέρον κάτι  όμως που δεν κατάφερε να κάμψει την αποφασιστικότητα και την συνοχή του κύριου κορμού του ΔΣ που δούλευε και εργαζόταν για τον ΑΣΟΑΜ.

Είμασταν μαζί με τους αθλητές-αγωνιζόμενους πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και προσφέροντας δώρα στους διακριθέντες των αγώνων αλλά και  κληρώσεις με πολλούς αποδέκτες, φέρνοντας πιο κοντά την οικογένεια του ελληνικού motocross.

Προσφέραμε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μας στον Σύλλογο με σκοπό να  παραδώσουμε  στις επόμενες γενιές έργο ιδίως στον τομέα της  ασφάλειας κατά την διεξαγωγή των αγώνων  αλλά και   στην αύξηση της ασφαλιστικής κάλυψης που όλοι πρέπει να έχουν σε περίπτωση ο μη γένοιτο ατυχήματος .

Το έτος  2013 το προαναφερθέν ΔΣ έκλεισε τον κύκλο του με δυνατή παρουσία και ισχυρό λόγο κατά την θητεία του. Από τότε έχουν εμφανιστεί διάφορες φωνές που χρησιμοποιούν το όνομα του ΑΣΟΑΜ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στους αγώνες οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τις αποφάσεις και τις κινήσεις του τελευταίου εκλεγμένου Προεδρείου αλλά και με τις νομότυπες διαδικασίες του Συλλόγου.  Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας, αποτύχαμε στον βασικότερο τομέα, όπου είχαν αποτύχει και τα προηγούμενα ΔΣ του Συλλόγου. Δεν καταφέραμε να ενώσουμε τους αθλητές-αγωνιζόμενους ώστε να έχουν συνοχή οι αποφάσεις μας και μια φωνή τα δίκαια αιτήματά τους. Την περίοδο εκείνη  ανακοινώσαμε εκλογές χωρίς βέβαια  να υπάρξει  ενδιαφέρον και να συμπληρωθεί ο αριθμός των εννέα υποψηφίων που απαιτείται για να πραγματοποιηθούν.

Ως  τελευταίος Πρόεδρος του ΑΣΟΑΜ, βλέποντας τον αναβρασμό που έχει δημιουργηθεί με τις πρόσφατες εξελίξεις στο άθλημα του motocross αλλά μετά και από το έντονο ενδιαφέρον ενεργών αθλητών για την ενεργοποίηση εκ νέου του ΑΣΟΑΜ, καλώ όσους ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις να εργαστούν για το κοινό συμφέρον των αθλητών-αγωνιζομένων αλλά και γενικότερα για την βελτίωση του αθλήματος του motocross, να μου γνωστοποιήσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας την υποψηφιότητα τους για την διεξαγωγή εκλογών. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι εν ενεργεία αθλητές που έχουν λάβει μέρος σε τουλάχιστον τρεις αγώνες σε ένα από τα πρωταθλήματα motocross του 2017 και έχουν ανανεωμένο Δελτίο Αθλητή για το 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλώ να μου στείλουν την υποψηφιότητα τους στο emailkouzen88@gmail.com ή να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο μου 210-8541317(ώρες 12:00 – 17:00 Δευτέρα – Παρασκευή) όπως επίσης μπορούν να μου την υποβάλλουν γραπτώς στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2018 στις Σέρρες 17-18/2/2018.

Ο τελευταίος εκλεγμένος Πρόεδρος του Α.Σ.Ο.Α.Μ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΥΖΗΣ

1134 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...