Η ΜΧ BALAGIAN TEAM ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με κορυφαίο τον νεοεισελθέντα στην ομάδα Βασίλη Πακαταρίδη η MX Balagian Team κατάφερε να κατακτήσει την νίκη στην κατηγορία ΟΡΕΝ κερδίζοντας και τα δύο σκέλη στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον Γιώργο Μαυράκη με την δεύτερη θέση στην ΜΧ85 ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες οι Στάθης Φυσέκης, Σταύρος Μαυράκης και Σταύρος Βαγγελακάκης έκαναν τον ντεμπούτο τους σε ΜΧ1, ΜΧ2Τ και ΜΧ85 αντίστοιχα. Στην ΜΧ2 ο Απόστολος Καραφωτιάς έκανε μια αξιοπρεπή παρουσία αλλά δυστυχώς δεν είχε στο πλευρό του τα δύο ακόμα μέλη της ομάδας τον Αλέξη Αλεξάκη και Δημήτρη Καρατζιά που λόγω προσωπικών υποχρεώσεων δεν συμμετείχαν στον αγώνα.

 

Για ακόμα μια χρονιά η MX Balagian Team είχε δυναμική παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, κατεβάζοντας μια ομάδα αποτελούμενη από οχτώ οδηγούς προκαλώντας αίσθηση στα paddocks των Σερρών. Στο τέλος της αγωνιστικής ημέρας η συγκομιδή της ομάδας ήταν μια διπλή νίκη στην κατηγορία ΟΡΕΝ με τον Βασίλη Πακαταρίδη και μια δεύτερη θέση στο βάθρο για τον Γιώργο Μαυράκη στην ΜΧ85.

Ο Βασίλης Πακαταρίδης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της ΟΡΕΝ καταφέρνοντας να πάρει και τα δύο σκέλη του αγώνα, ξεκινώντας μάλιστα από την τελευταία θέση στο πρώτο σκέλος μετά από πτώση στην εκκίνηση. Ο ίδιος δήλωσε: ” Ο αγώνας σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός οργανωτικά. Από την μεριά μου είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση μου γιατί κατάφερα να κερδίσω και τα δύο σκέλη της κατηγορίας μου, αν και στο πρώτο βρέθηκα πολύ πίσω μετά από πτώση στην εκκίνηση, αλλά κατάφερα να βρεθώ με τους πρώτους οδηγούς της κατηγορίας και τελικά να κερδίσω τον αγώνα. Φέτος είμαι με καινούργια ομάδα την MX Balagian Team και ευχαριστώ τον Στέλιο Μπαλαγιάν, γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν θα μπορούσα να υπερασπιστώ τον τίτλο μου φέτος, καθαρά για οικονομικούς λόγους.  Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το λαστιχάδικο του Λάζαρου Σαββίδη, το Oil Center Παπαδόπουλος, Μπούφης και 3P Racing”.

Ο Απόστολος Καραφωτιάς δεν είχε την προετοιμασία που θα ήθελε τερματίζοντας στην 17η θέση της ΜΧ2, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε: “Ο αγώνας για μένα ήταν κάλος, ήταν εκεί που θα ήθελα να είμαι, ίσως με μια ή δύο θέσεις παραπάνω να ήμουν ακόμα πιο ευχαριστημένος.  Δεν ήταν εφικτό δυστυχώς, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχω κάνει την προετοιμασία που θα ήθελα όμως βρίσκομαι σε καλό επίπεδο και αγώνα με τον αγώνα θα ανέβω κι άλλο!!! Στόχος και φέτος είναι η δεκάδα στο τέλος του πανελληνίου πρωταθλήματος για να συμμετέχω στην κατηγορία expert στο νότιου Ελλάδος”.

Νέα δεδομένα για τον Σταύρο Μαυράκη συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην ΜΧ2 πάνω σε μια μοτοσυκλέτα 125cc δίχρονη βαθμολογούμενος στην υποκατηγορία Νέων ΜΧ2Τ. Τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της ΜΧ2Τ δήλωσε για τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία: ” Φέτος είναι μια νέα χρονιά, προσαρμογής για εμένα, μπαίνοντας σε μια δυνατή κατηγορία με πολλές συμμετοχές και δυνατό ανταγωνισμό. Δεν μπόρεσα να κάνω την προετοιμασία που θα ήθελα και ήρθα στον αγώνα για να προσαρμοστώ στην νέα κατηγορία. Η πίστα ήταν αρκετά δύσκολη και δεν έχω συνηθίσει να τρέχω με τόσες πολλές συμμετοχές. Είπαμε με τον πατέρα μου να μπούμε συντηρητικά στον πρώτο αγώνα για να μην χτυπήσω και θα ανεβάζω την απόδοση μου αγώνα με τον αγώνα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου, MX-BALAGIAN – λιπαντικά eni – silk oil ΑΛΕΞΑΚΗΣ – Τα ζαχαροπλαστεία SWEET LOVE – Tο εστιατόριο ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ -To γυμναστήριο SHG STEELHOUSE GYM – Την AUTOFIT ΓΑΙΤΑΝΟΣ – Την IronMoto – Τα ελαστικά DROSOS – Σχολή οδηγών Αρκουλάκης – την ProAction και τον σύλλογο μας Α,Σ.Η.”

Νέος στην ομάδα είναι και ο Στάθης Φυσέκης ανεβαίνοντας και αυτός από την ΜΧ2 που αγωνιζόταν τα προηγούμενα χρόνια, στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1. Ο ίδιος μετά τον αγώνα των Σερρών και την ένατη θέση που κατέλαβε, δήλωσε: “Φέτος αποφασίσαμε με την νέα μου ομάδα να συμμετάσχω στην κατηγορία της ΜΧ1 για πρώτη φορά . Για έμενα είναι μια χρόνια προσαρμογής καθώς ακόμη προσπαθώ να συνηθίσω τη νέα μου μοτοσυκλέτα των 450cc που παρέλαβα πριν μερικές εβδομάδες και ολοένα την μαθαίνω περισσότερο. Βασικός μου στόχος είναι να έχω σταθερούς τερματισμούς , μακριά από πτώσεις και ατυχίες και ευελπιστώ στους επόμενους αγώνες να είμαι πιο ανταγωνιστικός. Το αποτέλεσμα στον αγώνα των Σερρών με χαροποιεί ιδιαίτερα. Οδήγησα συντηρητικά χωρίς υπερβολές, διότι ήταν ο πρώτος μου αγώνας στη κατηγορία και κατάφερα χωρίς άγχος να πάρω την 7η βαθμολογούμενη θέση στο σύνολο και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να προπονούμαι για το καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Στέλιο Μπαλαγιάν και τον μηχανικό μου Motodynamic Spiridis και φυσικά στην οικογένεια μου για την βοήθεια τους στην φετινή μου προσπάθεια .”

Αν και το ξεκίνημα ήταν δύσκολο για τον Γιώργο Μαυράκη στην ΜΧ85 αντιμετωπίζοντας τραυματισμό μετά από πτώση στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, ο Κρητικός αθλητής κατάφερε να αγωνιστεί με αξιώσεις στον αγώνα, καταλαμβάνοντας δύο δεύτερες θέσεις, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Το βάπτισμα του πυρός, πήρε στην ΜΧ85 ο Σταύρος Βαγγελακάκης ανεβαίνοντας και αυτός κατηγορία από την ΜΧ65 που αγωνιζόταν την προηγούμενη χρονιά. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο πρώτο σκέλος, στο δεύτερο μπήκε πιο δυνατά τερματίζοντας τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία συλλέγοντας εμπειρίες.

Η ομάδα πηγαίνει στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος στις 3-4/3/2018 στην πίστα του Άργους, με στόχο ακόμα πιο δυνατή παρουσία και αποτελέσματα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross.

1141 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...