7ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2018, ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ – ΕΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2018 όλα κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ή διακυμάνσεις όμως στον τελευταίο αγώνα,  όλα φαίνεται να άλλαξαν ξεκινώντας από τον άστατο καιρό αλλά και τους διαφορετικούς νικητές που είχαμε στις περισσότερες κατηγορίες. Ωστόσο στα Ολύμπια, κρίθηκαν και οι τελευταίοι τίτλοι που εκκρεμούσαν χωρίς υπάρχουν εκπλήξεις.

O τελευταίος αγώνας της χρονιάς ολοκληρώθηκε με φόντο την Αρχαία Ολυμπία. 

Στο φετινό ημερολόγιο του πρωταθλήματος εκκρεμούσε η τοποθεσία διεξαγωγής του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, ο οποίος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία από το σωματείο Α.Ο.Λ.Μ.Ο. Αν και η πίστα δεν πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή τέτοιου αγώνα ωστόσο η φροντίδα και η αγάπη που δείχνει το σωματείο στους αγώνες που διοργανώνει ήταν σίγουρο ότι τα όποια προβλήματα παρουσιαζόντουσαν θα είχαν τις λύσεις. Τελικά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, με τον καιρό να φροντίζει να κρατάει νωπή την πίστα και σε αρκετές περιπτώσεις λασπερή. Οι συμμετοχές και πάλι κρατήθηκαν σε μέτρια επίπεδα ενώ λόγω του άστατου καιρού οι τολμηροί θεατές ήταν λίγοι. Οι αγώνες και κατά επέκταση το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τους διακριθέντες της χρονιάς να βραβεύονται σε μια σεμνή τελετή σε ένα όμορφο cafe στην Αρχαία Ολυμπία λίγες ώρες μετά την λήξη των αγώνων.

 

Ο πρωταθλητής της ΜΧ1 του 2015 Δ.Κοντολέτας ολοκλήρωσε με νίκη την φετινή χρονιά.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναγιώτης Κουζής ήθελε μόλις ένα βαθμό έναντι του Άρη Τσαρνά για να κατακτήσει τον 16ο του τίτλο και στο πρώτο σκέλος παρά το γεγονός ότι “έμπλεξε” στην εκκίνηση, κατάφερε να οδηγήσει στην πρώτη θέση από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Με αυτόν τον τρόπο ολοκλήρωσε την φετινή του χρονιά κατακτώντας ακόμα έναν τίτλο στην μεγάλη κατηγορία και δεν συμμετείχε στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, κάτι που το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για νίκη για τους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας και την ευκαιρία δεν έχασε ο Δημήτρης Κοντολέτας(2-1), συνεχίζοντας να οδηγάει δυνατά στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. “Ξεμπέρδεψε” γρήγορα από την μέτρια εκκίνηση του στο πρώτο σκέλος για να τερματίσει άνετα πίσω από τον Κουζή ενώ στο δεύτερο έφυγε μπροστά από την αρχή για να πάρει τον πρώτο του φετινό σκέλος και αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Άρης Τσαρνάς(3-2) που ταλαιπωρήθηκε από τις κακές του εκκινήσεις και έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να φτάσει στην πρώτη τριάδα. Όταν τα κατάφερε οι πρωτοπόροι ήταν αρκετά μακριά για να τους πλησιάσει και παρά το γεγονός ότι προσπάθησε, έκανε πολλά λάθη που τον ανάγκασαν τελικά να αφήσει την προσπάθεια. Αντίθετα ο Γιώργος Ηλιόπουλος(4-3) είχε καλές εκκινήσεις αλλά όχι την αντοχή και ίσως την ταχύτητα για να οδηγήσει στις πρώτες θέσεις. Ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας την μάχη με τον Κυριάκο Κόττη στο δεύτερο σκέλος. Ο Κόττης(5-4) αποδείχτηκε δύσκολος αντίπαλος για όποιον προσπάθησε να τον περάσει, κρατώντας τον Τσαρνά αρκετούς γύρους στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο την ίδια τύχη πίσω του είχε και ο Ηλιόπουλος.  Ο Κόττης κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση με τον Κώστα Καράκη(6-5) να τερματίζει άνετα στην πέμπτη θέση. Ο Χρήστος Κασιούμης(7-6) μετά από αρκετά χρόνια αποχής από τους αγώνες επέστρεψε τερματίζοντας στην έκτη θέση της ημέρας. Η κατάταξη του πρωταθλήματος δεν άλλαξε στον αγώνα του Πλατάνου με τον Τσαρνά να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση πίσω από τον Κουζή, και τον Κοντολέτα να τερματίζει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Οι Ηλιόπουλος, Κόττης και Καράκης ακολούθησαν συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα.

Ο Ν.Λυρίου διατήρησε το αήττητο του ολόκληρη την χρονιά.

Κατηγορία ΜΧ2
Αν και ο τίτλος στην κατηγορία είχε κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα στην Μεγαλόπολη ωστόσο ο πρωταθλητής Νίκος Λυρίου(1-1) δεν έχασε το κίνητρο του για νίκη  και από τα χρονομετρημένα του Σαββάτου μέχρι και τα δύο σκέλη της Κυριακής παρέμεινε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης ολοκληρώνοντας μια εκπληκτική χρονιά την οποία ολοκλήρωσε αήττητος στην κατηγορία. Για την δεύτερη θέση έγιναν μεγάλες μάχες μεταξύ των Φραγκίσκο Ζούνη, Παναγιώτη Παπίλα, Ανδρέα Ανδρέου, Αντώνη Σάγμαλη, Αλέξανδρου Γεωργαντά αλλά και του πρωταθλητή Κύπρου Μιχάλη Πάμπουκκα. Όλοι τους αντιμετώπισαν προβλήματα με κακές εκκινήσεις και πτώσεις αλλάζοντας συνέχεια την κατάταξη του αγώνα. Ο πιο σταθερός ήταν ο Παπίλας(5-2) που έδειξε υπομονή στις δύσκολες και λασπερές συνθήκες της πίστας κάνοντας μελετημένες προσπεράσεις μετά τις μέτριες εκκινήσεις του. Μετά την εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα του Αλέξανδρου Γεωργαντά(2-0) στο δεύτερο σκέλος είχε και την τύχη με το μέρος του καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον αγώνα. Για την τρίτη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των διεκδικητών μιας άλλης κατηγορίας της ΜΧ2Τ, Ανδρέα Ανδρέου και Αντώνη Σάγμαλη, οι οποίοι μοιράστηκαν πτώσεις και κακές εκκινήσεις στα δύο σκέλη. Ο Ανδρέου(3-4) ήταν πιο δυνατός, ανέκαμψε καλύτερα στις πτώσεις του και πήρε άξια την τρίτη θέση στην κατηγορία. Ο Σάγμαλης(4-8) αντίθετα έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο και παρά το γεγονός ότι η τέταρτη θέση στην ΜΧ2 είναι μια εκπληκτική απόδοση ωστόσο έμεινε μια θέση πίσω από τον στόχο του που ήταν πρώτη θέση στην ΜΧ2Τ. Η μάχη αυτής της υποκατηγορίας και ο ανταγωνισμός των δύο νεαρών οδηγών έχει ανεβάσει το επίπεδο τους σε βαθμό που μια θέση στην πρώτη εξάδα της ΜΧ2 να μην είναι τόσο σημαντική για αυτούς, αν δεν είναι στην πρώτη θέση στην ΜΧ2Τ. Πολλά προβλήματα και λάθη από τον Κων/νο Μπετίνη(6-5) τον περιόρισαν στην πέμπτη θέση του αγώνα ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Μιχάλης Πάμπουκκας(11-3) στο πρώτο σκέλος, γεγονός που του στέρησε μια σίγουρη θέση στο βάθρο αν κρίνουμε από τις καλές εκκινήσεις του και την απόδοση του και στα δύο σκέλη. Παρά την εγκατάλειψη του στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργαντάς κατάφερε να τερματίσει πίσω από τον Λυρίου στο πρωτάθλημα, με τον Παπίλα να ανεβάζει απόδοση στους τελευταίους αγώνες και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Για τον Ζούνη το καλό ξεκίνημα της χρονιάς δεν συνεχίστηκε μέχρι το τέλος και έπεσε από την τρίτη θέση στην τέταρτη την οποία και τερμάτισε για το 2018. Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα ο Μπετίνης πήρε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα ενώ την έκπληξη έκανε ο Χρήστος Τομαράς, ίσως ο μεγαλύτερος σε ηλικία αγωνιζόμενος της κατηγορίας. καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, δείχνοντας τεράστια θέληση μέσα στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεύτερος τίτλος στην ΜΧ2Τ για τον Α.Ανδρέου. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι Ανδρέου(1-1) και Σάγμαλης(2-2) έδωσαν μεγάλες μάχες και στα δύο σκέλη, αντιμετωπίζοντας πτώσεις και κακές εκκινήσεις κάτι που όμως τελικά τους βοήθησε να πλασαριστούν ψηλά στην κύρια κατηγορία της ΜΧ2. Ο Ανδρέου έχοντας πάρει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα κατάφερε να κερδίσει τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο Σάγμαλη στα Ολύμπια. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σταύρος Μαυράκης(3-3) επιστρέφοντας από τραυματισμό που τον είχε αφήσει αρκετούς αγώνες εκτός.

Τα μεγάλα παιδιά της ΟΡΕΝ είχαν μια άκρως ανταγωνιστική χρονιά με τον Ν.Σωτηρόπουλο να κερδίζει τον τελευταίο αγώνα της κατηγορίας. 

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Διαβάζοντας καλύτερα τις συνθήκες της πίστας και στα δύο σκέλη ο Νίκος Σωτηρώπουλος(1-1) κατάφερε να επικρατήσει και στα δύο σκέλη της κατηγορίας με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο πρωταθλητής της κατηγορίας Βασίλης Πακαταρίδης(2-4) αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα με πτώσεις ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Με μια καλή και μια μέτρια εκκίνηση ο Σάββας Σάββα(5-2) από την Κύπρο οδήγησε δυνατά και στα δύο σκέλη για την τρίτη θέση της ημέρας ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Διονύσης Κονδυλόπουλος(6-3) οδηγώντας εξαιρετικά στην βροχή του δεύτερου σκέλους. Ο Σταμάτης Δημολιάνης(4-6) αγωνίστηκε με δανεική μοτοσυκλέτα για την πέμπτη θέση του συνόλου κάνοντας ένα συντηρητικό αγώνα για την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Μπαμπάς(8-5).

Ο Μ.Κανάκης δύσκολα ή εύκολα κράτησε το αήττητο του μέχρι το τέλος. 

Κατηγορία ΜΧ85
Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα αλλά θέλοντας να ολοκληρώσει την χρονιά αήττητος ο Μάριος Κανάκης(1-1) συμμετείχε στην Αρχαία Ολυμπία και παραλίγο να χάσει τον αγώνα όταν μια πτώση στο βροχερό δεύτερο σκέλος έφερε στην πρώτη θέση τον Νικόλα Κοσιάβελο(2-4).  Ο Κανάκης ανέκαμψε και κατάφερε δύσκολα να περάσει τελικά τον Κοσιάβελο κλείνοντας την χρονιά αήττητος σε σκέλη και αγώνες. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο βενιαμίν της κατηγορίας Νίκος Κανελλόπουλος(4-2) οδηγώντας σταθερά στις δύσκολες συνθήκες ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κοσιάβελος που είχε και αυτός πτώση την στιγμή που οδηγούσε το δεύτερο σκέλος. Από ένα σκέλος κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Καμαρινός Παυλόπουλος(0-3) και ο Γιώργος Μαυράκης(3-0) τερματίζοντας τον αγώνα τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα. Στην βαθμολογία πίσω από τον Κανάκη τερμάτισε ο Κοσιάβελος ανεβάζοντας ρυθμό στο τέλος του πρωταθλήματος με τρίτο τον σταθερό φέτος Κανελλόπουλο. Μετά από πολλά προβλήματα ο Γ.Μαυράκης, έπεσε από την δεύτερη θέση που βρισκόταν σχεδόν ολόκληρη την χρονιά, στην τέταρτη της τελικής βαθμολογίας.

Δ.Γανωτής #141 και Σ.Φωτάκης #94 έδωσαν όμορφες μάχες ολόκληρη την χρονιά στην ΜΧ65. 

Κατηγορία ΜΧ65
Αγώνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Γανωτής(2-3) αν και οδήγησε στην πρώτη θέση το πρώτο σκέλος δεν πίεσε τα πράγματα για να κατακτήσει τελικά τον τίτλο στην κατηγορία με μια τρίτη θέση στα Ολύμπια. Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Σωτήρης Φωτάκης(1-1) που αν και πέτυχε το απόλυτο στον αγώνα ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να καλύψει την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Μιχάλης Σακελαρίου(3-2) ολοκληρώνοντας την χρονιά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στην τέταρτη θέση του αγώνα αλλά και του πρωταθλήματος τερμάτισε ο Παναγιώτης-Χρήστος Ταμβάκος(4-4) με τον Λευτέρη Παπαδάκη(5-5) να έχει σταθερή απόδοση και στα δύο σκέλη τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Λάτσης(6-7) ενώ στην βαθμολογία ο Λάτσης κατέλαβε την πέμπτη θέση με τον Παπαδάκη έκτο.

Ο Κ.Ντούζος πανηγύρισε με νίκη την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου της καριέρας του. 

Κατηγορία Quad – Quad B
O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κων/νος Ντούζος(2-1) απολάμβανε δέκα βαθμούς διαφοράς από τον διώκτη του Βασίλη Τριανταφύλλου(1-3) και στις συνέχεια εναλλασσόμενες συνθήκες της πίστας λόγω της βροχής που έπεφτε κατά διαστήματα, πολλά μπορούσαν να συμβούν. Ο Τριανταφύλλου οδήγησε για την νίκη του πρώτου σκέλους από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό με τον Ντούζο όμως να βρίσκει τον δρόμο για την δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο τρεις φορές πρωταθλητής βρήκε τον τρόπο να περάσει στην πρώτη θέση κατακτώντας τον τέταρτο του τίτλο με νίκη σε σκέλος και αγώνα. Ο Τριανταφύλλου ήθελε κάτι παραπάνω από νίκη για να πάρει τον φετινό τίτλο και δεν πίεσε στο τέλος για κάτι παραπάνω από την δεύτερη θέση της ημέρας. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αλέκος Κατσινέλης(3-2) οδηγώντας μάλιστα το δεύτερο σκέλος του αγώνα μέχρι να τον περάσει ο Ντούζος. Η τέταρτη θέση πήγε στον Νίκο Μήτση(5-4) με πέμπτο τον Απόστολο Τριανταφύλλου(4-7) και έκτο τον Pavel Kashov(7-5) που ήταν και ο νικητής της κατηγορίας Quad B. Την πρώτη τριάδα στην Quad B συμπλήρωσαν οι Χριστόπουλος Γιώργος και Νίκος δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Πίσω από τους Ντούζο και Β.Τριανταφύλλου στην βαθμολογία τερμάτισε ο Κατσινέλης με τέταρτο τον Ζάχο Χριστόπουλο, πέμπτο τον Α.Τριανταφύλλου και έκτο τον Νίκο Χριστόπουλο ο οποίος είναι και ο πρωταθλητής της κατηγορίας Quad B.

1134 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...