4ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2019, ΤΡΙΚΑΛΑ – ΤΡΙΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗ…ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Στο εντυπωσιακό ανοιξιάτικο τοπίο του Πρίνος Τρικάλων συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2019 συνεχίζοντας την συναρπαστική πορεία του, ολοκληρώνοντας τον τέταρτο φετινό αγώνα. Εντυπωσιακός, ήταν και ο Γιάννης Τουρατζίδης στην ΜΧ1 που επέστρεψε στις διπλές νίκες αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στην κατηγορία. Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς σταθεροποιώντας την θέση του στην κορυφή της βαθμολογίας της ΜΧ2 ενώ ο Αντώνης Σάγμαλης παρέμεινε αήττητος στην ΜΧ2Τ. Η κατηγορία ΟΡΕΝ ήταν υπόθεση του Martin Todorov από την Βουλγαρία με τον Σπύρο Μητρόπουλο να επικρατεί σε ακόμα έναν αγώνα της Senior. Πλησίασε στην κορυφή της βαθμολογίας της ΜΧ85 ο Νικόλας Κοσιάβελος πετυχαίνοντας την δεύτερη σερί του νίκη ενώ ο Σωτήρης Φωτάκης υπήρξε και πάλι κυρίαρχος στην ΜΧ65. Στα Τρίκαλα ξεκίνησε και το πρωτάθλημα των Quad με τον Βασίλη Τριανταφύλλου να ξεκινάει με το δεξί την χρονιά.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross επέστρεψε μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στην πίστα Πρίνος των Τρικάλων μετά την επαναλειτουργία των τελευταίων χρόνων της πίστας από το σωματείο Μ.Α.Σ.Τρικάλων. Σε συνεργασία με το σωματείο του Μ.Α.Ο.Κατερίνης και τις δημοτικές αρχές, η πίστα ανακαινίστηκε και ανέλαβε αγώνα του πρωταθλήματος, φέρνοντας ξανά το συναρπαστικό άθλημα του motocross στην περιοχή. Η κίνηση αυτή συγκέντρωσε αρκετούς θεατές που συνδύασαν την ανοιξιάτικη ύπαιθρο με αγώνες και δικαιώθηκαν απολαμβάνοντας στις καταπράσινες παρυφές του επιβλητικού χιονισμένου βουνού του Κόζιακα, μια πολύ καλή διοργάνωση αλλά και θέαμα από του αθλητές.

Ο Γιάννης Τουρατζίδης μετά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε στον προηγούμενο αγώνα στην Χαλκίδα, επέστρεψε στις διπλές νίκες με δυνατή εμφάνιση στα Τρίκαλα.

Κατηγορία ΜΧ1
Στο μεσοδιάστημα από τον προηγούμενο αγώνα μέχρι τον αγώνα στα Τρίκαλα υπήρξε φανατισμένο κλίμα και facebook-ομαχίες σχετικά με τα επεισόδια που εξελίχθηκαν στην Χαλκίδα με πρωταγωνιστές τις ομάδες και τους κορυφαίους οδηγούς της κατηγορίας. Τα γεγονότα έφτασαν μέχρι και την πειθαρχική επιτροπή της ΑΜΟΤΟΕ όπου με τις αποφάσεις της ξεκαθάρισε την κατάσταση βάζοντας τέλος στην παραπληροφόρηση και τις προσπάθειες που έγιναν να προσβάλλουν το motocross. Φυσικά, λάθη έγιναν και υπήρξαν τιμωρίες προς όλες τις πλευρές αλλά αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι οι καλές σχέσεις που διατηρούν οι αθλητές μεταξύ τους, συμπεριφορά που ήταν ευδιάκριτη και στον αγώνα των Τρικάλων και θα πρέπει να ακολουθήσουν οι συνοδοί και η ομάδα του εκάστοτε αθλητή. Μετά από όλα αυτά, ο Νίκος Λυρίου αποκλείστηκε με τιμωρία από το πρωτάθλημα με τους Παναγιώτη Κουζή και Γιάννη Τουρατζίδη να κινδυνεύουν με παρόμοιες ποινές σε περίπτωση που απασχολήσουν ξανά την πειθαρχική επιτροπή.

Υπήρξε και αυτή η στιγμή, κόντρα σε όσα ειπώθηκαν για τον προηγούμενο αγώνα της Χαλκίδας. Ακολουθώντας κανονισμούς παγκοσμίου οι διακριθέντες της ΜΧ1 θεώρησαν ότι οι διοργανωτές έκαναν λάθος στα αποτελέσματα. Έτσι αποφάσισαν να αποκαταστήσουν μόνοι τους το λάθος δίνοντας το κύπελλο της τρίτης θέσης στον Άρη Τσαρνά. Φυσικά οι ίδιοι ήταν αυτοί που έκαναν λάθος και επέστρεψαν στα Τρίκαλα το κύπελλο στον Γιάννη Τουρατζίδη, δείχνοντας ότι οι διαφορές που τους χωρίζουν βρίσκονται μόνο μέσα στην πίστα.  

Αφήνοντας πίσω τον αγώνα της Χαλκίδας οι διεκδικητές του πρωταθλήματος επικεντρώθηκαν στον αγώνα των Τρικάλων όπου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιάννης Τουρατζίδης και ο περσινός πρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής πάλεψαν και στα δύο σκέλη για την νίκη. Γρήγορα βρέθηκαν μπροστά και στους δύο αγώνες δίνοντας εξαιρετικά δυνατό ρυθμό στον αγώνα όπου οι υπόλοιποι δυσκολεύτηκαν να ακολουθήσουν. Το πάνω χέρι σε ολόκληρο τον αγώνα είχε ο Γ.Τουρατζίδης(1-1) και δεν άφησε στον Κουζή(2-2) να του στερήσει κανένα από τα δύο σκέλη κερδίζοντας εντυπωσιακά την τρίτη φετινή νίκη. Ο πολυπρωταθλητής της κατηγορίας και δεύτερος του αγώνα Παναγιώτης Κουζής προσπάθησε και στα Τρίκαλα να επιστρέψει στις νίκες αλλά δεν έδειξε να έχει την αντοχή να ακολουθήσει τον ρυθμό του Τουρατζίδη μέχρι το τέλος. Μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση του βάθρου με τον Άρη Τσαρνά(4-3) να επικρατεί τελικά του τέταρτου Κοντολέτα(3-5) με καλύτερη στρατηγική στο δεύτερο σκέλος, εξαπολύοντας την επίθεση του μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιώργος Ηλιόπουλος(5-4) κερδίζοντας την εντυπωσιακή μάχη μέχρι την καρό σημαία του δεύτερου σκέλους που είχε με τον Κοντολέτα, καταλαμβάνοντας τελικά την πέμπτη θέση του συνόλου. Μοναχικό αγώνα στην έκτη θέση έκανε ο Κώστας Καράκης(6-6) και στα δύο σκέλη.

Ο Αλέξης Γεωργαντάς επέστρεψε στις σταθερές εμφανίσεις του με τον ανταγωνισμό του να αρχίζει τα λάθη. Έφυγε νικητής από τα Τρίκαλα με σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα. 

Κατηγορία ΜΧ2
Στους τελευταίους αγώνες ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί την εμπειρία του, και δεν επηρεάζεται από τον ενθουσιασμό που έχουν επιδείξει οι νεαροί ανταγωνιστές του. Στα Τρίκαλα είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει ενώ στο δεύτερο έκανε αυτό που χρειαζόταν για να βρεθεί στην πρώτη θέση και τελικά να πάρει την πρώτη του διπλή φετινή νίκη. Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου υπήρξαν ανακατατάξεις. Ο δεύτερος της βαθμολογίας και νικητής του Άργους Ανδρέας Ανδρέου(2- 22) έδειξε να θέλει την δεύτερη φετινή του νίκη στα Τρίκαλα. Πήρε την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο στην προσπάθεια του για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης είχε μια πτώση χάνοντας πολύ χρόνο και θέσεις. Αυτή ήταν η δεύτερη πτώση του Ανδρέου στο διήμερο του αγώνα καθώς πτώση, είχε και στα προκριματικά στην μάχη του για την pole position με τον Αντώνη Σάγμαλη. Δύσκολο αγώνα είχε και ο Σάγμαλης(3-2) κυρίως από τις μέτριες εκκινήσεις του. Κατάφερε όμως να κινηθεί εντυπωσιακά γρήγορα πάνω στην δίχρονη μοτοσυκλέτα του και να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων του για να ανέβει στην δεύτερη θέση του βάθρου. Μετά τον αγώνα των Τρικάλων, ο Σάγμαλης είναι αυτός που ακολουθεί τον Γεωργαντά στην βαθμολογία με σημαντική όμως διαφορά βαθμών. Κακές εκκινήσεις και πολλές μάχες έδωσε ο Παναγιώτης Παπίλας(4-3) για να βρεθεί στην τρίτη θέση του βάθρου. Παρά το γεγονός ότι είναι φαντάρος και δεν κάνει την προπόνηση που θα ήθελε, δεν τα παράτησε ποτέ στον αγώνα παλεύοντας να βρεθεί μπροστά. Δυνατή αλλά ταυτόχρονα και σταθερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(7-5) πετυχαίνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην τέταρτη θέση. Μια καλή και μια μέτρια εκκίνηση έβαλαν τον ανεβασμένο φέτος Δημήτρη Μπάκα(6-6) σε ακόμα έναν αγώνα στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας αυτή τη φορά την πέμπτη θέση. Η έκτη θέση του αγώνα πήγε στον περσινό πρωταθλητή Κύπρου Μιχάλη Πάμπουκκα(4-11) που κέρδισε την μάχη με τον Παπίλα στο πρώτο σκέλος και είχε μια πτώση στο δεύτερο χάνοντας θέσεις. Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα όμως ήταν ο Δημήτρης Τουρατζίδης(9-7), όταν αναγκάστηκε να δανειστεί μοτοσυκλέτα μετά από πρόβλημα που αντιμετώπισε η δική του αλλά τα προβλήματα του δεν τελείωσαν εκεί καθώς είχε και σκασμένο ελαστικό στο πρώτο σκέλος για να τερματίσει τελικά στην έβδομη θέση του αγώνα. Οι ατυχίες συνεχίστηκαν για τον Φραγκίσκο Ζούνη(17-4) και σε αυτόν τον αγώνα και παρά τις πολύ καλές του εκκινήσεις αντιμετώπισε πολλές πτώσεις και στα δύο σκέλη χάνοντας πολλές θέσεις.

Οι νίκες του Αντώνη Σάγμαλη στην ΜΧ2Τ, δείχνουν να μην έχουν και τόσο σημασία όταν ανεβαίνει στο βάθρο της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Με την δεύτερη θέση που πέτυχε ο Αντώνης Σάγμαλης στην ΜΧ2, για να τον περάσει κάποιος στην υποκατηγορία της ΜΧ2Τ θα έπρεπε να κερδίσει τον αγώνα. Αυτό δεν συνέβη και ο Σάγμαλης(1-1) διατήρησε το φετινό του αήττητο σε σκέλη και νίκες. Ωστόσο ο Γιώργος Καριώτης(2-2)  στα Τρίκαλα έπιασε πολύ καλή απόδοση τερματίζοντας στην δεύτερη θέση, με τον Σταύρο Μαυράκη(3-3) να συμπληρώνει την τρίτη θέση του βάθρου. Στην ισοβαθμία της τέταρτης θέσης επικράτησε ο Γιώργος Μαυράκης(6-4) αφήνοντας πέμπτο τον Κυριάκο Μπόγρη(6-4). Από ένα σκέλος και μια πέμπτη θέση κατέλαβαν ο έκτος του αγώνα Αλέξανδρος Κατσαμβριάς(0-5) και o έβδομος Μάριος Κανάκης(5-0) που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από τραυματισμό.

Νικητής στην κατηγορία ΟΡΕΝ αναδείχτηκε ο Martin Todorov από την Βουλγαρία. 

Κατηγορία ΟΡΕΝ – Senior
Η παρουσία του Martin Todorov(1-1) από την Βουλγαρία ανακάτεψε την τράπουλα στην κατηγορία της ΟΡΕΝ με τον αήττητο φέτος και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Βασίλη Πακαταρίδη να μην τερματίζει στο βάθρο των Τρικάλων! Ο Todorov(1-1) με καλές εκκινήσεις κατάφερε να πάρει σχετικά εύκολα και τα δύο σκέλη ενώ ο Σταμάτης Δημολιάνης(2-2) έδωσε σκληρές μάχες για να κρατήσει την δεύτερη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα. Στην μάχη των πρώτων θέσεων έχει μπει για τα καλά ο Μανώλης Σκύβαλος(4-3) στην κατηγορία, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η πτώση στο δεύτερο σκέλος του Πακαταρίδη(3-5) δεν του επέτρεψε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση ενώ ο τοπικός Βαγγέλης Μπαλατσός(5-4) επέστρεψε στο πρωτάθλημα κατακτώντας την πέμπτη θέση. Επιστροφή στο πρωτάθλημα και για τον Ευγένιο Τσομπάνογλου(6-6) με δύο έκτες θέσεις για την έκτη θέση του συνόλου. Στην Senior o Σπύρος Μητρόπουλος(1-1) κατέκτησε ακόμα μια διπλή νίκη με τον Σωτήρη Βαγενά(2-2) δεύτερο και τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κατηγορία Παναγιώτη Σιδέρη(3-3) τρίτο.

Νίκη και στα Τρίκαλα για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Senior, Σπύρο Μητρόπουλο. 

Κατηγορία ΜΧ85
Η μάχη για την πρώτη θέση της βαθμολογίας έχει ανάψει στην κατηγορία μετά και την δεύτερη νίκη του Νικόλα Κοσιάβελου(1-2) στα Τρίκαλα. Ο Κοσιάβελος κέρδισε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Καμαρινό Παυλόπουλο στο πρώτο σκέλος του αγώνα και έχασε το δεύτερο από τον Νικόλα Κανελλόπουλο μετά την πτώση του στον τελευταίο γύρο. Σηκώθηκε και κατάφερε να τερματίσει δεύτερος κάτι που ήταν αρκετό για να πάρει τον αγώνα αφήνοντας τον νικητή του δεύτερου σκέλους Κανελλόπουλο(4-1) να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παυλόπουλος(2-4) δεν ήταν σε καλή μέρα την Κυριακή, τερμάτισε στην τρίτη θέση του συνόλου και είδε την διαφορά των δέκα βαθμών στην βαθμολογία να μειώνεται στους τρεις. Στο πρωτάθλημα επέστρεψε ο Σταύρος Βαγγελακάκης(5-3) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση των Τρικάλων όπως και ο Αθανάσιος Δανογλίδης(6-5) που κατέλαβε την πέμπτη θέση. Η μοναδική κοπέλα που συμμετείχε στον αγώνα η Δέσποινα Μανδάνη(8-6) κατέλαβε την έκτη θέση ενώ τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στην κατηγορία συμμετείχαν συνολικά 14 αθλητές/ιες.

Νίκη και αντεπίθεση στην κορυφή της βαθμολογίας της ΜΧ85 για τον Νικόλα Κοσιάβελο. 

Κατηγορία ΜΧ65
Πραγματοποιώντας σταθερούς αγώνες και τερματισμούς η πρώτη εξάδα ήταν ίδια και στα δύο σκέλη της κατηγορία και φυσικά και στο σύνολο. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Σωτήρης Φωτάκης(1-1) δεν απειλήθηκε στην πρώτη θέση με τον Κωνσταντίνο Μερκούρη(2-2) να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο αθλητής από την Βουλγαρία Dani Tsankov(3-3) ενώ ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(4-4) κατέλαβε την τέταρτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Λευτέρης Παπαδάκης(5-5) και Παναγιώτης Κεραμιδάς(6-6).

“Sotos the Kid” του ελληνικού motocross και της κατηγορίας ΜΧ65.

Κατηγορία Quad
Ο πρώτος από τους τρεις φετινούς αγώνες της κατηγορίας Quad πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, συγκεντρώνοντας 14 συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και από την Κύπρο καθώς και την Ρουμανία. Χωρίς τον μεγάλο αντίπαλο και περσινό πρωταθλητή Κώστα Ντούζο, ο Βασίλης Τριανταφύλλου(1-2) κατάφερε σχετικά εύκολα να πάρει την νίκη αφού ο νικητής του δεύτερου σκέλους και ταχύτερος σε ολόκληρο τον αγώνα Νικόλαος Σάββας(0-1) αντιμετώπισε προβλήματα, εγκαταλείπωντας το πρώτο σκέλος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Απόστολος Τριανταφύλλου(2-3) με τον Ραφαήλ Κυριακίδη(4-4) να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών. Οι Αλέκος Κατσινέλης(3-6), Pavel Kashov(5-5) και Γιώργος Κασιανός(8-7) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα τέταρτος, πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου πήρε την νίκη στα Τρίκαλα για τα Quad.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 11-12/5/2019 Πύργος.

1135 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...