Δύσκολα για τον Π.Κουζή στο WEC (συνέντευξη)

Βασανιστική εμπειρία αποδείχτηκε η συμμετοχή του έλληνα πολυπρωταθλητή motocross Παναγιώτη Κουζή, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στις Σέρρες. Ο Κουζής κατάφερε να τερματίσει 57ος γενική και τρίτος έλληνας αλλά ακυρώθηκε στην διαδικασία θορυβομέτρησης μετά τον αγώνα.

.

.


Συμμετέχοντας σε μια δύσκολη κατηγορία όπως φάνηκε στο τέλος, αυτή της Junior, ο Παναγιώτης Κουζής το Σάββατο δεν ήταν ανταγωνιστικός για τα επίπεδα του παγκοσμίου. Σε σχέση όμως με τον ελληνικό συναγωνισμό κινήθηκε σε καλά επίπεδα διατηρώντας την δεύτερη θέση σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα, πίσω φυσικά από τον απροσπέλαστο Βασίλη Σιαφαρίκα.

Στο τέλος της ημέρας ο Κουζής είχε αρκετές πτώσεις και ένα τραυματισμό που του έκοψε τον ρυθμό και τον ανάγκασε να σκέπτεται μόνο τον τερματισμό. Κατάφερε να τερματίσει πίσω από τον Μιχάλη Τράντζα σε γενική και μεταξύ των Ελλήνων αλλά η μη συμμόρφωση του στις υποδείξεις των οργανωτών για θορυβομέτρηση στον τερματισμό του αγώνα του επέφεραν ποινή ακύρωσης. Λόγω του τραυματισμού του δεν συμμετείχε στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Π.Κουζής μας είπε δύο λόγια μετά τον αγώνα.

Κ.Π. Παναγιώτη τα βρήκες δύσκολα στο enduro;
Το παγκόσμιο είναι παγκόσμιο σε όλα τα αθλήματα και περιμένεις να είναι δύσκολα. Προσπάθησα πολύ για να κάνω το καλύτερο δυνατόν, δυσκολεύτηκα με τους κορμούς στην extreme test και άργησα να βρω τον σωστό ρυθμό με αποτέλεσμα να έχω μερικές πτώσεις και να σπαταλήσω άσκοπα δυνάμεις. Γενικά ήταν δύσκολα αλλά ωραία δύσκολα.

Κ.Π. Είχες προετοιμαστεί για αυτόν τον αγώνα;
Και ναι, και όχι. Εντάξει, enduro κάνω αραιά και που, και δεν έχω πρόβλημα αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Είπαμε, εδώ είναι παγκόσμιο. Για αυτόν τον αγώνα πέρασα μερικές μέρες προετοιμασίας με τον Βασίλη Σιαφαρίκα στα Γρεβενά χωρίς όμως να οδηγήσω την μοτοσικλέτα που τελικά αγωνίστηκα. Θα ήθελα περισσότερο χρόνο με την μοτοσικλέτα και περισσότερη προετοιμασία στα εμπόδια της extreme test, κορμούς, λάστιχα κτλ.

Κ.Π. Τελικά τερμάτισες αλλά ακυρώθηκες. Τι έγινε στον τερματισμό;
Έφτασα στην τέντα της ομάδας λίγο πριν τον τερματισμό, τραυματισμένος στην μέση μου μετά από μια πτώση. Δεν μπορούσα ούτε την μανιβέλα να πατήσω για να βάλω μπροστά την μοτοσικλέτα. Μου ήταν αδύνατον να αλλάξω λάστιχο και σκεπτόμουνα ότι θα ήταν απίθανο να συμμετάσχω την επόμενη μέρα. Μου έβαλαν την μοτοσικλέτα μπροστά και την πήγα στο park ferme. Εκεί μου είπαν οι οργανωτές ότι πρέπει να περάσω την μοτοσικλέτα από τον τεχνικό έλεγχο για θορυβομέτρηση. Τους είπα ότι δεν μπορώ να την βάλω μπροστά και ότι την επόμενη μέρα δεν θα αγωνιστώ για να την περάσω τεχνικό έλεγχο. Δυστυχώς όμως δεν κατάλαβα καλά και ο τεχνικός έλεγχος δεν αφορούσε την επόμενη ημέρα αλλά την τρέχουσα με αποτέλεσμα να ακυρωθώ. Αναστατώθηκα όταν το έμαθα γιατί εγώ και τόσος άλλος κόσμος είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τερματίσουμε τον αγώνα.

Κ.Π. Σαν εμπειρία πως σου φάνηκε θα το ξανάκανες;
Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα το ξανακάνω αλλά με καλύτερη προετοιμασία. Τώρα ξέρω τι χρειάζεται για να ανταποκριθώ σε αυτόν τον αγώνα. Άλλωστε αν εξαιρέσεις την ακύρωση μου στο τέλος, είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μου σε αυτόν τον αγώνα.

Κ.Π. Ποιους θέλεις να ευχαριστήσεις για αυτήν την προσπάθεια;

Ο κύριος λόγος που συμμετείχα στον αγώνα ήταν ο Βασιίλης Σιαφαρίκας μιας και αυτός μου έκανε την πρόταση να πάρω μέρος στον αγώνα. Αυτός ήταν και ο άνθρωπος που έκανε τα περισσότερα έξοδα για όλη την ομάδα .Εννοείται ότι χωρίς την βοήθεια του Νίκου Ζουρνατζή MOTOACTION δεν θα κατάφερνα να τερματίσω γιατί ήξερε πάντα τι να προσέχει στην μοτοσικλέτα μου ώστε να αντέξει στην πίεση και στην ζέστη. Όλη η βοήθεια και η ψυχή του αγώνα ήταν οι φίλοι μου οι οποίοι προσπάθησαν όσο ήταν δυνατόν να με ξεκουράσουν και να με βοηθάνε με την μοτοσικλέτα και τους χρόνους μου και αυτοί είναι οι Αλέξης Λιάπης, ο Στράτος Παρτσινέβελος, ο Γιώργος Δημητρέας και οι αδερφοί Κώστας και Αλέξης Θεοδωρίδης. Και τέλος να ευχαριστήσω την Intramoto για την συνεχή βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια σε οποιαδήποτε άθλημα συμμετάσχω καθώς και το μαγαζί μου Μotokouzis που είναι από την στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι με τους αγώνες ο μεγαλύτερος χορηγός.

O Π.Κουζής εντουράς στις Σέρρες.

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...