AMA/FIM SX – Ο Ε.TOMAC ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ PHOENIX ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

To ΑΜΑ/FIM Superxross 2017 συνεχίστηκε στο Phoenix της Arizona όπου σε ακόμα έναν αγώνα είχαμε εκπλήξεις και δυνατό ανταγωνισμό. Ο Eli Tomac στα 450 κατάφερε να πάρει άνετα την νίκη στην μεγάλη κατηγορία επιστρέφοντας δυνατά στην καλή του απόδοση και φυσικά στις νίκες. Στα 250 Δύσης ο Justin Hill έδειξε για ακόμα μια φορά ότι θέλει να κερδίσει αγώνες και το έδειξε κερδίζοντας το Phoenix δίνοντας πολλές μάχες.

Κατηγορία 450
Ήταν μια ακόμα τρελή νύχτα για τα 450, με δυνατό ανταγωνισμό από τα προκριματικά που δημιούργησαν εκπλήξεις και σε πολλές περιπτώσεις προετοίμασαν το έδαφος για αυτό που θα ακολουθούσε στον Τελικό. Από την αρχή ο Eli Tomac ήταν αυτός που ξεχώρισε και όπως έκανε στην προκριματική του σειρά, έτσι και τον Τελικό πήρε την εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά. Για την δεύτερη θέση δόθηκαν μεγάλες μάχες. στην αρχή με τους Justin Brayton, Cole Seely, Davi Millsaps και Ryan Dungey αλλά σύντομα μπήκε στο “κλαμπ” και ο Chad Reed. Λίγο μετά τα μισά του αγώνα ο Dungey έπιασε τον Seely και μαζί έδωσαν την μάχη για την δεύτερη θέση, όμως η προσπάθεια του Seely να μπλοκάρει τον Dungey επέτρεψε στον Reed να περάσει και τους δύο και μάλιστα να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση αφού ο Dungey δεν κατάφερε τελικά να τον ακολουθήσει.

Αυτή η νίκη του E.Tomac ίσως του δώσει την χαμένη αυτοπεποίθηση που ψάχνει εδώ και αρκετό καιρό.

Έτσι ο Tomac πήρε την πρώτη του φετινή νίκη ενώ ο Reed με την δεύτερη θέση πήρε το πρώτο του φετινό βάθρο. O Dungey τερμάτισε τρίτος αλλά κατάφερε να μεγαλώσει το βαθμολογικό του προβάδισμά αφού ο δεύτερο της βαθμολογίας και ομόσταυλος του Marvin Musquin, δεν είχε καλή εκκίνηση τερματίζοντας στην ένατη θέση. Για ακόμα έναν αγώνα ο Seely οδήγησε πολύ καλά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τον φέρει στο βάθρο τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Εξίσου καλά οδήγησε και ο Millsaps στην πέμπτη θέση όπως και ο έκτος Brayton, που κρατήθηκε μπροστά μετά την εξαιρετική του εκκίνηση.

Κατηγορία 250 Δύσης. 
Μετά την πτώση της μπάρας ο Austin Forkner πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μπροστά από τους Shane McElrath και Justin Hill. Σύντομα ο McElath έκανε την κίνηση του για την πρώτη θέση και οδήγησε τον αγώνα μέχρι και τους τελευταίους δύο γύρους όπου, για ακόμα έναν αγώνα έπρεπε να αντιμετωπίσει την επίθεση του Hill.

Όταν ο J.Hill θέλει την νίκη, δύσκολα την χάνει.

Και αυτή τη φορά ήταν επιτυχημένη με τον Hill να κερδίζει τον δεύτερο σερί του αγώνα μειώνοντας την απόσταση του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας McElrath που πήρε την δεύτερη θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Forkner ενώ μετά από κακή εκκίνηση και έναν εξαιρετικό αγώνα ο Aaron Plessinger κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Κακή εκκίνηση και για τον Martin Davalos αλλά και μεγάλη προσπάθεια για την πέμπτη θέση ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Dan Reardon.

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 04/02/17 Oakland CA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...