MXGP 2019 – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο J.PRADO ΣΤΗΝ ΜΧ2…NIKEΣ ΓΙΑ G.COLDENHOFF KAI T.VIALLE ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

Στον 16ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2019 ο Jorge Prado  κατάφερε να συγκεντρώσει τους βαθμούς που χρειαζόταν για να κατακτήσει στον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην ΜΧ2. Ο τίτλος του Ισπανού, συνοδεύτηκε με την πρώτη νίκη της καριέρας του ομόσταυλου του στην Red Bull KTM Tom Vialle, ενώ στην MXGP o Glenn Coldenhoff με προσπέραση στον τελευταίο γύρο του αγώνα κέρδισε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του φέτος.

Η δεύτερη φετινή νίκη του Glenn Coldenhoff ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την ΚΤΜ, κρατώντας την ζωντανή για τον τίτλο των κατασκευαστών στην μεγάλη κατηγορία, έναντι της πρωτοπόρου Honda. 

Κατηγορία MXGP
Το μεγάλο νέο στην κατηγορία ήταν η επιστροφή του περσινού παγκόσμιου πρωταθλητή Jeffrey Herlings στο πρωτάθλημα, επιστροφή που ναι μεν συνοδεύτηκε με μια εκπληκτική pole position το Σάββατο με μόλις δύο εβδομάδες προπόνησης μετά τον τραυματισμό του, αλλά την Κυριακή όπως δήλωσε, ήταν λάθος να πάρει την εκκίνηση του πρώτου σκέλους καθώς το arm pump ήρθε πιο γρήγορα από ότι θα ήθελε. Μετά από μια πτώση εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο έκανε σωστή διαχείριση τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Για την νίκη τώρα ο Glenn Coldenhoff(1-2) πραγματοποίησε έναν ακόμα εκπληκτικό αγώνα, οδηγώντας σε υψηλό ρυθμό στο πρώτο σκέλος, το οποίο κατάφερε να κατακτήσει περνώντας νωρίς τον Tim Gajser που είχε μια πτώση και μετά τα μισά του σκέλους τον Herlings που όπως αναφέραμε αντιμετώπισε arm pump. Στο δεύτερο σκέλος ο Coldenhoff δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά αργά και σταθερά, κατάφερνε να αναρριχηθεί μπροστά. Στον τελευταίο γύρο πέρασε τον Pauls Jonnas για την δεύτερη θέση, κίνηση που του έδωσε τελικά την νίκη στο GP, έναντι του νικητή του σκέλους, Gajser. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, έδωσε σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη με κυριότερη αυτή του δεύτερου σκέλους με τον Romain Febvre που δυστυχώς έφυγε από τον αγώνα με σπασμένο μηρό μετά από άσχημη πτώση. Ο Gajser(3-1) πλήρωσε με την δεύτερη θέση του βάθρου την πτώση του στο πρώτο σκέλος, καταστρέφοντας την καλή του εκκίνηση. Επέστρεψε στο βάθρο ο Pauls Jonass(4-3) σε ένα ακόμα απαιτητικό GP δείχνοντας ότι τα δύσκολα του ταιριάζουν. Το λάθος του Jeremy Seewer(7-5) στον πρώτο γύρο του πρώτου σκέλους του κόστισε σε δυνάμεις, ουσιαστικά ταλαιπωρώντας  τον Ελβετό και στο τέλος του δεύτερου, τερματίζοντας τον αγώνα στην τέταρτη θέση. Όμορφο αγώνα πραγματοποίησε ο Jeremy vanHorebeek(5-7) κερδίζοντας πολλές μάχες για την πέμπτη θέση της ημέρας με τον Gautier Paulin(6-8) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα Uddevalla MXGP: 1. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 47 2. Tim Gajser (SLO, HON), 45 p.; 3. Pauls Jonass (LAT, HUS), 38 p.; 4. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 30 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 30 p.; 6. Gautier Paulin (FRA, YAM), 28 p.; 7. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 24 p.; 8. Kevin Strijbos (BEL, YAM), 24 p.; 9. Tommy Searle (GBR, KAW), 24 p.; 10. Romain Febvre (FRA, YAM), 22

Ο J.Prado κατέκτησε άνετα τον δεύτερο τίτλο του στην ΜΧ2, πριν αναχωρήσει για την μεγάλη κατηγορία. 

Κατηγορία ΜΧ2
Το σουηδικό GP έστεψε πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Jorge Prado, μαζεύοντας τους απαιτούμενους βαθμούς για την κατάκτηση του τίτλου από το πρώτο σκέλος. Ο Ισπανός κέρδισε την μάχη από τον ομόσταυλό του Tom Vialle, πέφτοντας στις αγκαλιές της ομάδας του μετά τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος ο Prado είχε μια πτώση τραυματίζοντας την μοτοσυκλέτα του. Με τερματισμούς 1-4 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, σπάζοντας το αήττητο σερί 13ών αγώνων, ενώ έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τους 14 από τους 16 αγώνες της χρονιάς! Η νίκη όμως στην Uddeevalla δεν έπεσε σε ξένα χέρια με τον ομόσταυλό του Tom Vialle(2-2) να δίνει σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη για την πρώτη θέση, αποτέλεσμα που μπορεί να μην του έδωσε νίκη σε σκέλος αλλά τον έφερε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Tom Vialle πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην Σουηδία.  

Αθόρυβα και αποτελεσματικά ο Calvin Vlaanderen(4-1) πραγματοποίησε τις προσπεράσεις που χρειαζόταν και στα δύο σκέλη καταφέροντας μάλιστα να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο δεύτερο, κερδίζοντας το πρώτο του φετινό σκέλος. Με αυτή του την νίκη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας τρίτο τον πρωταθλητή Prado. Συνεχίζοντας την περίοδο ανοδικής πορείας το τελευταίο διάστημα, ο Adam Sterry(5-3) είχε σχετικά καλές εκκινήσεις και πάλεψε για το βάθρο καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση. Σε άνοδο βρίσκεται και ο Maxime Renaux(6-5) ανακάμπτοντας στην Σουηδία από μέτριες εκκινήσεις για την πέμπτη θέση της ημέρας. Το κακό προκριματικό σκέλος του δεύτερου της βαθμολογίας Thomas Olsen(8-6) του έδωσε κακή θέση στην μπάρα και ως αποτέλεσμα κακές εκκινήσεις τερματίζοντας τελικά στην έκτη του Σουηδικού GP.

Αποτελέσματα Uddevalla MX2: 1. Tom Vialle (FRA, KTM), 44 2. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 43 p.; 3. Jorge Prado (ESP, KTM), 43 p.; 4. Adam Sterry (GBR, KAW), 36 p.; 5. Maxime Renaux (FRA, YAM), 31 p.; 6. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 28 p.; 7. Mitchell Evans (AUS, HON), 24 p.; 8. Dylan Walsh (NZL, HUS), 23 p.; 9. Mathys Boisrame (FRA, HON), 23 p.; 10. Darian Sanayei (USA, KAW), 22 p.;

Βαθμολογίες

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 709
2. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 511
3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 468
4. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 446
5. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 443
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 397
7. Pauls Jonass (LAT, HUS), 390
8. Romain Febvre (FRA, YAM), 384
9. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 377
10. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 358

MX2
1. Jorge Prado (ESP, KTM), 737
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 592
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 467
4. Tom Vialle (FRA, KTM), 460
5. Henry Jacobi (GER, KAW), 442
6. Adam Sterry (GBR, KAW), 356
7. Maxime Renaux (FRA, YAM), 340
8. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 324
9. Ben Watson (GBR, YAM), 282
10. Mathys Boisrame (FRA, HON), 278

Επόμενος αγώνας 8/9/2019 Afyonkarahisar Τουρκία.

 

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...