AMA/FIM SX 2020 – E.TOMAC, D.FERRANDIS ΚΑΙ C.SEXTON ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ SLC 7

Μετά από τρία χρόνια αγκαλιά με τον τίτλο και φυσικά μέσα στην περίοδο του COVID-19, ο Eli Tomac κατάφερε να πάρει στα 27 του τον πρώτο του πρωτάθλημα στα 450. Με νίκη στον τελευταίο αγώνα shootout Ανατολής και Δύσης, ο Chase Sexton κατέκτησε τον δεύτερο σερί τίτλο του στα 250 Ανατολής ενώ και ο Dylan Ferrandis κατάφερε να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα 250 Δύσης, σε έναν επεισοδιακό αγώνα για την κατηγορία.

Κατηγορία 450
Ο Eli Tomac αυτή τη χρονιά τα έκανε όλα σωστά και μπόρεσε να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο που είχε στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια από ατυχίες την στιγμή που κάθε χρόνο κυριαρχούσε σε νίκες όλο αυτό το διάστημα. Ακόμα και ο COVID-19 δεν μπόρεσε τελικά να τον σταματήσει ούτε το γεγονός ότι έγινε πατέρας ενδιάμεσα της αγωνιστικής σεζόν. Στον τελευταίο αγώνα, πέτυχε τον ταχύτερο γύρο στα δοκιμαστικά της κατηγορίας και με συντηρητικούς αγώνες έφτασε στον Τελικό τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία.

Η Kawasaki επέστρεψε με τον E.Tomac στους τίτλους της μεγάλης κατηγορίας, σπάζοντας ένα σερί, πέντε πρωταθλημάτων του ομίλου ΚΤΜ.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και διώκτης του στην βαθμολογία Cooper Webb, δεν είχε καλή εκκίνηση και δυσκολεύτηκε με την πίστα τερματίζοντας τελικά εκτός πρώτης εξάδας, διασφαλίζοντας όμως την δεύτερη θέση στην βαθμολογία, δείχνοντάς ότι η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ήταν τυχαία. Ο τρίτος της βαθμολογίας Ken Roczen προσπάθησε για την νίκη όμως η κίνηση του να περάσει στην πρωτοπορία του αγώνα τον έφερε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να μπει στην πρώτη εξάδα και αυτός, συμπληρώνοντας μια σειρά απογοητευτικών εμφανίσεων στο Salt Lake City(εκτός από μια νίκη).

Ε.Tomac, C.Webb και K.Roczen οι τριάδα του φετινού πρωταθλήματος στα 450.

Στον αγώνα τώρα, ο Dean Wilson πήρε την εκκίνηση και οδήγησε την κούρσα με τους Jason Anderson, Ken Roczen και Z.Osborne πίσω του. Ο Roczen προσπάθησε να πάρει την πρωτοπορία όμως έπεσε και λίγο αργότερα ο Anderson έκανε την δική του κίνηση στον Wilson με επιτυχία. Προς το τέλος του αγώνα ο Osborne επιτέθηκε για την πρώτη θέση την οποία κατάφερε να πάρει και να κρατήσει μέχρι και τον τερματισμό, κατακτώντας την πρώτη νίκη της καριέρας του στα 450.

Ο Ζ.Οsborne έψαχνε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία ολόκληρη την χρονιά, οδηγώντας πολλούς γύρους στην πρώτη θέση. Στο τέλος δικαιώθηκε.

Ο Anderson τον ακολούθησε στην δεύτερη θέση ενώ το βάθρο ντύθηκε εξολοκλήρου στα χρώματα της Rockstar Energy Husqvarna, με τον Wilson να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Malcolm Stewart αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση την οποία και τερμάτισε με τον Tomac πέμπτο και τον Broc Tickle να μπαίνει στην πρώτη εξάδα

Κατηγορία 250 Ανατολής – Δύσης
Έξι βαθμοί διαφοράς χώριζαν τον Chase Sexton από τον Shane McElrath στην Ανατολή και επτά τους Dylan Ferrandis και Austin Forkner στην Δύση, αφήνοντας όλα ανοιχτά σε έναν αγώνα όπου οι δύο περιφέρειες θα αναμετρούνταν μαζί στον Τελικό. Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται δραματικά όταν οι πρωτοπόροι των δύο βαθμολογιών είχαν πτώσεις στα προκριματικά σκέλη. Ο Ferrendis της Δύσης, παρασύρθηκε σε μια πτώση λίγο μετά την εκκίνηση, και για μια θέση έπρεπε να περάσει από την διαδικασία της τελευταίας ευκαιρίας στον Τελικό ενώ ο Sexton της Ανατολής , προσγειώθηκε πάνω στον Colt Nichols ρίχνοντας και τους δύο στο έδαφος αλλά συνέχισαν και πήραν τελικά την πρόκριση.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο D.Ferrandis πέρασε στον Τελικό από τον αγώνα της δεύτερης ευκαιρίας, “ένοιωσα όπως ο A.Cianciarulo στον τελευταίο αγώνα πέρσι” δήλωσε, αλλά στο τέλος τα πράγματα πήγαν χειρότερα για τον ανταγωνισμό του.

Το δράμα συνεχίστηκε και στον Τελικό με τους McElrath και Forkner να οδηγούν τον αγώνα και τους Ferrandis και Sexton να βρίσκονται αρκετά πίσω. Όμως όλα άλλαξαν με την πτώση και τραυματισμό του Forkner που ανάγκασε τους διοργανωτές να βγάλουν την κόκκινη σημαία και να επανεκκινήσουν τον αγώνα. Στην δεύτερη εκκίνηση ο McElrath πήρε και πάλι την πρωτοπορία με τον Sexton όμως να είναι πίσω του αυτή την φορά. Όσο για τον Ferrandis η εγκατάλειψη του Forkner του έδινε τον τίτλο με έναν απλό τερματισμό. Μπροστά, οι Sexton και McElrath άρχισαν τα παιχνίδια για να βγάλουν ο ένας τον άλλο εκτός ρυθμού στοχεύοντας σε κάποιο λάθος αφού μόνον έτσι θα άλλαζε κάτι στην βαθμολογία.

Ο C.Sexton ολοκλήρωσε την αποστολή του στα 250 κατακτώντας τον δεύτερο του τίτλο στην Ανατολή. Θα τον δούμε με 450 στο AMA Motocross 2020;

Ο Sexton όμως βρήκε την ευκαιρία να απομακρυνθεί, κερδίζοντας τελικά τον αγώνα και τον δεύτερο σερί τίτλο της καριέρας του. Ο McElrtath τερμάτισε στην δεύτερη θέση απογοητευμένος, χάνοντας ένα πρωτάθλημα που θα του έδινε μια θέση σε ομάδα των 450 την επόμενη χρονιά. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο μαχητικός Micheal Mossiman με τον Dylan Ferrandis περνάει την γραμμη του τερματισμού στην τέταρτη θέση έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στα 250 Δύσης για δεύτερη σερί χρονιά. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο εντυπωσιακός 16χρονος Jett Lawrence με τον Brandon Hartranft να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Να αναφέρουμε ότι πίσω από τους Sexton-McElrath την τρίτη θέση κατάλαβε ο Jo Simoda στο πρωτάθλημα της Ανατολής ενώ στην Δύση η εγκατάλειψη του Forkner τον έριξε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με τον Justin Cooper να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση.

Ο Martin Davalos κατάφερε στα 33 του να πάρει το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς “rookie” στα 450.
Για τα 250 ο Jo Simoda βραβεύτηκε ο του καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος της χρονιάς “rookie” καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα 250 Ανατολής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

450

250 ΔΥΣΗΣ

250 ΑΝΑΤΟΛΗΣ

947 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...