AMA/FIM SX 2021 – O J.BARCIA ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ GAS GAS ΣΤΟ HOUSTON I

Από την εικονική αναπαράσταση με το three-peat του Justin Barcia στον εναρκτήριο αγώνα του AMA/FIM Supercross 2021 για λόγους promotion, λίγες μέρες πριν ανοίξει η αυλαία στο Houston I, ήρθε και η πραγματική έκδοση του γεγονότος. Ο Bam Bam έδωσε στην Gas Gas την πρώτη της νίκη, στην πρώτη της συμμετοχή στο αμερικάνικο supercross!

Με μόλις έναν αναβάτη στα 450, η Gas Gas έκανε την σωστή επιλογή με τον J.Barcia. O στόχος για την πρώτη νίκη της ομάδας επιτεύχθει από τον πρώτο αγώνα, κάτι που ξέρει να κάνει καλά ο Bam Bam τα τρία τελευταία χρόνια.

Κατηγορία 450
Ο Justin Barcia σε κάθε ευκαιρία ανέφερε το πόσο καλά νοιώθει με την καινούργια του μοτοσυκλέτα και στον πρώτο αγώνα το απέδειξε κερδίζοντας την προκριματική του σειρά και στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση του μεγάλου Τελικού. Ακολούθησε μια μεγάλη μάχη με τον Ken Roczen που σύντομα βρέθηκε πίσω του ανεβαίνοντας από την πέμπτη θέση. Για τα τρία τέταρτα του αγώνα οι δύο αναβάτες προσπαθούσαν να επιβληθούν ο ένας στον άλλο με τον Barcia όμως να καταφέρνει να κρατήσει την πρώτη θέση κερδίζοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος. Τον συνόδευσαν στο βάθρο δύο αναβάτες που δεν είχαν ολόκληρη αγωνιστική σεζόν την περσινή περίοδο, ο Roczen που έχασε την σεζόν του AMA Motocross και ο Marvin Musquin που δεν αγωνίστηκε στο ΑΜΑ Supercross του 2020. Πραγματοποιώντας δύο εγχειρήσεις την περίοδο της προετοιμασίας στο χέρι του, o Adam Cianciarulo δεν έδειξε έτοιμος στον πρώτο αγώνα και παρά την καλή του εκκίνηση δεν μπόρεσε να κρατηθεί στο βάθρο τερματίζοντας τέταρτος. Με σταθερή οδήγηση ο Malcolm Stewart κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση ολοκληρώνοντας μια πρώτη πεντάδα με πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές! Η εξαιρετική εκκίνηση του Juston Brayton και ο σταθερός του ρυθμός τον έφεραν άνετα στην έκτη θέση του αγώνα. Όσο για τον περσινό πρωταθλητή Eli Tomac, η κακή του εκκίνηση, μια πτώση και τέλος η έξοδος του από την πίστα, τον περιόρισαν στην 13η θέση. Στην μάχη των rookies o Dylan Ferrandis εντυπωσίασε με την έβδομη θέση καθώς δεν είχε πολύ χρόνο με την μεγάλη μοτοσυκλέτα λόγω τραυματισμού στην προετοιμασία, ενώ αντίθετα ο Chase Sexton αν και ξεκίνησε καλά πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά, έμπλεξε και αυτός με κακές εκκινήσεις και πτώσεις, τερματίζοντας στην 14η θέση.

Μετά από πέντε χρόνια ο C.Craig επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος, η μικρή κατηγορία ξεκίνησε από την Ανατολική ακτή. Πολλές οι αλλαγές στις συνθέσεις των ομάδων με πιο χαρακτηριστική του Christian Craig που αναγκαστικά έφυγε την Geico Honda(έκλεισε η ομάδα) που κυριολεκτικά ήταν η οικογένεια του για να μεταφερθεί στην Yamaha. O 29χρονος Craig κέρδισε την προκριματική του σειρά και πέρασε στον πρώτο γύρο του μεγάλου Τελικού τον Rj Hampshire για να οδηγήσει και τους 20 γύρους στην πρώτη θέση, κερδίζοντας άνετα τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Πίσω του ο Austin Forkner ξεκινώντας από την τέταρτη θέση έπρεπε να δώσει δύσκολες μάχες για να περάσει τελικά τους Jett Lawrence και Hampshire για την δεύτερη θέση. Δυνατές μάχες έδωσε και ο ομόσταυλος του Craig Colt Nichols για την τελευταία θέση του βάθρου αν στάθηκε τυχερός με τις πτώσεις των Hampshire και Lawrence που τερμάτισαν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα. Στην τέταρτη θέση εκμεταλλευόμενος και αυτός τις πτώσεις που προαναφέραμε, τερμάτισε ο Jo Shimoda.

Επόμενος αγώνας 19/1/21 Houston II, TX.

947 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...