ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – “DEJA VU” ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.ΖΟΥΝΗ…ΔΥΣΚΟΛΑ Ο Π.ΚΟΥΖΗΣ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Για τρίτη συνεχόμενη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 επηρεάστηκε από τις καιρικές συνθήκες, αλλά αυτό και πάλι δεν εμπόδισε τους διοργανωτές και τους αγωνιζόμενους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ολοκληρώνοντας ακόμα έναν επιτυχημένο αγώνα. Την παράστασή έκλεψε η “Deja Vu” νίκη στην ΜΧ2 του Φραγκίσκου Ζούνη επί του Μάριου Κανάκη ενώ στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής αντιμετώπισε προβλήματα μέσα και έξω από την πίστα, κερδίζοντας δύσκολα την κατηγορία.

Η πανέμορφη πίστα της Σπερχειάδας, φόρεσε την ανοιξιάτικη φορεσιά της για να υποδεχτεί τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 με το Σωματείο της ΛΕ.Μ.Σ. να πραγματοποιεί μια μεγάλη προσπάθεια για να ικανοποιήσει τις 144 συμμετοχές του αγώνα αλλά και τους πολλούς θεατές που περίμεναν αυτόν τον αγώνα. Δυστυχώς και πάλι είχαμε τις καιρικές συνθήκες να μην συνεργάζονται με την καταιγίδα της Παρασκευής να χαλάει τα σχέδια των διοργανωτών. Δεδομένου ότι κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος του Σαββάτου, αποφασίστηκε οι αγώνες να συμπτυχθούν την Κυριακή, απόφαση που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε σωστή. Με αυτή την αλλαγή έγινε το τρία στα τρία στους φετινούς αγώνες όπου το πρόγραμμα έπρεπε να μεταβληθεί, κάτι που έφερε μια σχετική γκρίνια στις τάξεις των ομάδων και των αγωνιζομένων, αλλά όπως έχουμε πει ξανά, δεν έχουν απομείνει πολλοί διοργανωτές και πίστες για να αναλάβουν διοργανώσεις και περισσότερο χρειάζονται βοήθεια από όλους, παρά κριτική. Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της πίστα της Πτολεμαϊδας, όπου ήταν προγραμματισμένος ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος. Όπως ανακοινώθηκε, δεν θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας και από αυτά που καταλαβαίνουμε η πίστα θα αλλάξει χρήση και θα βγει από τον motocross χάρτη. Εμείς από την μεριά μας θα δώσουμε συγχαρητήρια στην ΛΕ.Μ.Σ. για έναν ακόμα απολαυστικό αν και δύσκολο αγώνα και να τους ευχαριστήσουμε που αναλαμβάνουν αγώνες κάθε χρόνο, αναγνωρίζοντας την δυσκολία του εγχειρήματος.

Κατηγορία ΜΧ1
Είναι γνωστό την φετινή σεζόν το διαζύγιο του Παναγιώτη Κουζή με την ομάδα του, σχεδόν από την αρχή της περιόδου, με τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας να μην έχει βρει ακόμα στέγη σε κάποια ομάδα, συνεχίζοντας την προσπάθεια του με ιδιωτική πρωτοβουλία. Αν μας μπέρδεψε πέρσι με τα δίχρονα-τετράχρονα που εμφανιζόταν σε διαφορετικά σκέλη, φέτος μάλλον θα πρέπει να τον συνηθίσουμε με διαφορετικές μοτοσυκλέτες, γενικώς, σε κάθε αγώνα. Στην Σπερχειάδα εμφανίστηκε με νέα μοτοσυκλέτα γεγονός που από ότι φαίνεται δεν τον επηρέασε καθώς ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και στα δύο σκέλη. Ανταγωνιστικός όμως εμφανίστηκε και ο Ανέστης Ράδος που ήθελε να “ρεφάρει” από τον καταστροφικό του αγώνα στα Τρίκαλα. Πήρε και τις δύο εκκινήσεις του αγώνα και οδήγησε τους πρώτους γύρους σε δυνατό ρυθμό με τον Κουζή στον τροχό του. Δυστυχώς και οι δύο μάχες στα σκέλη έληξαν άδοξα, με λίγο περισσότερο ενδιαφέρον στο δεύτερο.

Ο ρυθμός των δύο πρωτοπόρων ήταν τέτοιος που από τους πρώτους γύρους του πρώτου σκέλους άρχισαν να ντουμπλάρουν αναβάτες και μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν αρνητική για τον Ράδο όταν προσγειώθηκε πάνω σε έναν πιο αργό αναβάτη, χάνοντας θέσεις και το μπροστινό του φτερό κατά την πτώση του. Στο δεύτερο ήταν η σειρά του Κουζή να έχει πτώση αλλά σε αυτή την περίπτωση από δικό του λάθος όταν έχασε τον μπροστινό τροχό σε μια στροφή. Από εκεί και μετά άρχισε ένα λυσσαλέο κυνηγητό να πιάσει τον Ράδο, γεγονός που το κατάφερε στον τελευταίο γύρο όμως ο Ράδος έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και να στερεί την νίκη σε σκέλος στην καθιερωμένη ως έδρα του Κουζή, την Σπερχειάδα.

Ωστόσο νικητής του αγώνα ήταν ο Κουζής(1-2) αφού ο δεύτερος τελικά Ράδος(3-1), δεν κατάφερε να περάσει τον Μανώλη Κρητικό(2-3) στο πρώτο σκέλος. Ο Κρητικός, είχε καλές εκκινήσεις και προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων και στα δύο σκέλη, όμως ακόμα δεν δείχνει έτοιμος να απειλήσει για την πρώτη θέση, ανεβαίνοντας όμως για ακόμα μια φορά στο βάθρο της κατηγορίας. Για τις υπόλοιπες θέσεις κυριάρχησαν οι διεκδικητές της κατηγορίας ΜΧ300, με τον τοπικό Δημήτρη Μπάκα(4-5) να καταφέρνει να πάρει την τέταρτη θέση περιορίζοντας τον Κων/νο Τζιάτζιο(7-6) στην έκτη θέση ενώ ανάμεσα τους μπήκε ο τετράχρονος Γιάννης Πάσσας(5-7) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο αγώνας της κατηγορίας ήταν για ακόμα μια φορά συναρπαστικός, με τους Φραγκίσκο Ζούνη και Μάριο Κανάκη να δίνουν σκληρές μάχες για την επικράτηση του αγώνα αλλά και της βαθμολογίας. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω φωτογραφία η νίκη του πρώτου σκέλους κρίθηκε στο “photo finish” στο άλμα του τερματισμού. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή με την εκκίνηση του πρώτου σκέλους όπου ο Κανάκης έφυγε καλύτερα από τον Ζούνη και κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία από τον Σπύρο Κοσμά σχετικά νωρίς. Ο Ζούνης πάλευε να ανέβει θέσεις και όταν τελικά έφτασε στην δεύτερη θέση ο Κανάκης είχε σημαντική διαφορά, όμως τα ντουμπλαρίσματα στο βαρύ λασπωμένο τερέν, άρχισαν να παίζουν τον ρόλο τους. Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Ζούνης κατάφερε να βρεθεί στον τροχό του Κανάκη θυμίζοντας μια “Deja Vu” κατάσταση από τον αγώνα της Κέρκυρας, όμως αυτή τη φορά ο Ζούνης κατάφερε να πάρει την νίκη ακριβώς στο άλμα του τερματισμού αφήνοντας δεύτερο τον Κανάκη. Στο δεύτερο σκέλος οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Ζούνης έφυγε από νωρίς μπροστά αφήνοντας τον Κανάκη να προσπαθεί αυτή τη φορά να ανέβει στην δεύτερη θέση. Η διαφορά των δύο αθλητών δεν μειώθηκε και έτσι ο περσινός πρωταθλητής Ζούνης(1-1) πήρε τον δεύτερο φετινό του αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον Κανάκη(2-2). Σκληρή μάχη για την τρίτη θέση είχαμε κυρίως στο δεύτερο σκέλος με τους Νίκο Λυρίου, Σπύρο Κοσμά και Δημήτρη Γανωτή να διεκδικούν το τρίτο σκαλί του βάθρου. Παρά τις πτώσεις, ο Λυρίου(4-3) ήταν αυτός που κατάφερε να πετύχει το πρώτο του φετινό βάθρο, αφήνοντας τέταρτο τον Κοσμά(3-5) που βρέθηκε με πολύ καλούς αγώνες για άλλη μια φορά στην τέταρτη θέση. Τα πολλά λάθη περιόρισαν τον Δημήτρη Γανωτή(5-6) παρά τις καλές του εκκινήσεις στην πέμπτη θέση, με τον Κων/νο Μερκούρη(6-7) να ανακάμπτει από μέτριες εκκινήσεις, τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ300
Την πρώτη του φετινή νίκη κατάφερε να πάρει εντός έδρας ο Δημήτρης Μπάκας(1-1), σε έναν αγώνα όπου οι εκκινήσεις του δεν τον βοήθησαν και στα δύο σκέλη ενώ έπρεπε να αντιμετωπίσει και μια πτώση. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο νικητής της Κέρκυρας Κων/νος Τζιάτζιος(2-2) με τον νικητή των Τρικάλων Κων/νο Τσάτσο(3-3) να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Κυριάκος Μπόγρης(4-4) επικράτησε στην τέταρτη θέση του πέμπτου Παναγιώτη Θερριού(5-5) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Θανάσης Χριστοδούλου(6-6).

Κατηγορία ΜΧ125
Μεγάλες μάχες είχαμε στην κατηγορία καθώς οι αναβάτες των δίχρονων 125 παραδοσιακά υστερούν στις εκκινήσεις με τις μοτοσυκλέτες της ΜΧ2 όπου αγωνίζονται. Ο Κων/νος Μερκούρης(1-1) πλοηγήθηκε καλύτερα μέσα από το πλήθος της ΜΧ2 για να βρει και να περάσει τους αντιπάλους του στο πρώτο σκέλος, φεύγοντας με ακόμα μια διπλή νίκη. Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος(2-3) και ο Λευτέρης Παπαδάκης(3-2) με τον Παπαδάκη όμως να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος. Ο “rookie” της κατηγορίας Ταμβάκος κατέλαβε την τρίτη θέση με τον Σόλων Τριανταφυλλόπουλο(4-4) να είναι ο απόλυτος τέταρτος της ημέρας. Οι Στέλιος Γκάργκας και Μάνος Διακάκης τερμάτισαν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Κατηγορία ΜΧ85
Τα πάνω κάτω ήρθαν στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας όπου τελικά κρίθηκε και ο τελικός νικητής. Τις πρώιμες μάχες του πρώτου σκέλους κέρδισε ο Γιώργος Χατζάκης από τον Γιώργο Κουκαλιώτη και ενώ επικρατούσε και της μάχης του δεύτερου από τον Γιώργο Τσαλίκη, μηχανικά προβλήματα του Χατζάκη και πτώση του Τσαλίκη έφεραν στην πρώτη θέση τον Κουκαλιώτη που τους ακολουθούσε από κοντά. Με αυτόν τον τρόπο κρίθηκε και η νίκη του αγώνα με τον Κουκαλιώτη(2-1) να κατακτά την πρώτη του φετινή νίκη αφήνοντας δεύτερο τον Χατζάκη(1-2) και τρίτο τον Ερμή Χατζηβασιλείου(3-4) που είχε καλές εκκινήσεις αλλά και πτώσεις. Ο Ανδρέας Τρακαδας(4-4) πήρε την τέταρτη θέση από τον περσινό πρωταθλητή της ΜΧ65 Τσαλίκη(10-3) που τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Έκτος τερμάτισε ο Κων/νος Ποϊραζης(6-6).

Κατηγορία ΜΧ65
Τρίτο διαφορετικό νικητή είχαμε στην κατηγορία γεγονός που συνηγορεί ότι οι πιτσιρικάδες το έχουν πάρει σοβαρά και δεν “μασάνε” όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες της πίστας πάνω στις λιλιπούτειες μοτοσυκλέτες τους. Πετυχαίνοντας τους καλύτερους τερματισμούς με σταθερή απόδοση και στα δύο σκέλη ο Κων/νος Τρακαδας(1-2) πήρε την πρώτη του φετινή νίκη, αφήνοντας δεύτερο τον νικητή του πρώτου σκέλους Ευθύμιο Ψαρογιάννη(7-1). Την πρώτη του εμφάνιση στο βάθρο πραγματοποίησε ο Ιάσων Αρώνης(4-3) τερματίζοντας στην τρίτη θέση με τον Θεόδωρο Στρούγκη(2-5) να πληρώνει με ποινή το λάθος του στο πρώτο σκέλος καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση της ημέρας. Ο Αντώνης Τσιγκολης(3-5) ήταν πέμπτος με έκτο τον Δημήτρη Φωτόπουλο(5-4).

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Οι σχετικά κακές εκκινήσεις δεν εμπόδισαν τον Δημήτρη Βαγγελάκο(1-1) να φύγει από την Σπερχειάδα με μια ακόμα διπλή νίκη, με τον Νικό Σωτηρόπουλο(4-2) να επιστρέφει στους αγώνες και στα βάθρα της κατηγορίας στην δεύτερη θέση. Δυνατός όπως πάντα στην λάσπη ο περσινός πρωταθλητής Θανάσης Αυγέρης(2-5) έσπασε το ρόδι και ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο, τερματίζοντας τρίτος. Η καλή εμφάνιση στο δεύτερο σκέλος έφερε τον Σταμάτη Δημολιάνη(5-3) στην τέταρτη θέση με τον Γιώργο Γρηγοριάδη(7-6) πέμπτο, και τον Χρήστο Κοτούλα(13-4) έκτο.

Κατηγορία Senior
Με όπλο τις εξαιρετικές εκκινήσεις ο Μάρκος Καρασακαλίδης(1-1) έφυγε αλώβητος και από την Σπερχειάδα προτατεύοντας το αήττητο σερί του. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο τοπικός Βασίλης Ράπτης(2-2) που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Μάρκο, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Κεραμιδάς(3-3) μετά από όμορφη μάχη με τους Παναγιώτη Τσιμπρή και Άδαμο Πράσσο.

Κατηγορία Γυναικών
Με μόλις τρεις συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο αγώνας της κατηγορίας, με κύριο ενδιαφέρον στο πρώτο σκέλος της ενδοοικογενειακής μάχης Λάμπρου, με την Ιωάννα να κυνηγάει και να περνάει τελικά την αδερφή της Αμαλία. Στο δεύτερο σκέλος δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Ιωάννα Λάμπρου(1-1) πήρε την νίκη από την Αμαλία(2-2) με τρίτη την Δέσποινα Πασαλή(3-3) που επέστρεψε στους αγώνες μετά από τραυματισμό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας Θ/Α.

1162 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΑΜΟΤΟΕ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ JUNIOR MOTOCROSS 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα...