AMA SX 2024 – SALT LAKE CITY…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

Στον 17ο και τελευταίο γύρο του AMA Supercross 2024 κρίθηκαν όλα τα πρωταθλήματα με τον Jett Lawrence να καταφέρνει να μπει σε μια πολύ μικρή λίστα αναβατών που κατέκτησαν στην πρώτη τους χρονιά τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία. Στο Shootout Ανατολής – Δύσης ο Haiden Deegan κατάφερε να πάρει την νίκη όμως ο αγώνας ανήκε στους πρωταθλητές RJ Hampshire(Δύσης) και Tom Vialle(Ανατολή) που κατέκτησαν τους πρώτους τους τίτλους στο Supercross.

Κατηγορία 450
Ερχόμενος στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο Jett Lawrence ήθελε μια 17η θέση για να πάρει τον τίτλο ανεξαρτήτως από το τι θα έκαναν οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου. Μετά την μέτρια εκκίνηση του μέσα στην πρώτη δεκάδα, ο Αυστραλός απλά έπρεπε να τερματίσει χωρίς να μπει σε περιπέτειες. Τερματίζοντας τελικά στην έβδομη θέση ο Jett κατάφερε να πάρει τον τίτλο στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία και έβαλε το όνομα του δίπλα στους Jeremy Mcgrath και Ryan Dungey σε αυτή την λίστα. Αυτός είναι ο τέταρτος σερί τίτλος που κατακτάει στην καριέρα του επί αμερικανικού εδάφους και τις επόμενες εβδομάδες θα ετοιμαστεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο πρωτάθλημα ΑΜΑ Motocross που ξεκινάει.

Στον υπόλοιπο αγώνα του Salt Lake City τώρα, μπροστά έφυγε από την αρχή ο Chase Sexton που έχει ανέβει πολύ το τελευταίο διάστημα. Ο Sexton κατάφερε να κρατήσει δυνατό ρυθμό και να μην απειληθεί ποτέ από τον ανταγωνισμό, κλείνοντας με νίκη την χρονιά. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ένας ακόμα “rookie” της κατηγορίας o Jusin Cooper που κράτησε πίσω του στην τρίτη θέση τον Cooper Webb. Ο Webb ήθελε την νίκη και τερματισμό έξω από την πρώτη 17άδα του Jett για να πάρει αυτός τον φετινό τίτλο όμως ο τραυματισμός του στον αντίχειρα και η έβδομη θέση του φετινού πρωταθλητή, δεν του άφησαν περιθώρια για κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Μετά από μέτρια εκκίνηση και ανοίγοντας λογαριασμούς με τον Hunter Lawrence στην επαφή τους κατά την μεταξύ τους μάχη, ο Jason Anderson θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο όμως ο Hunter ανταπέδωσε όταν ο Jason του έριχνε γύρο, στέλνοντας τον στην τέταρτη θέση του αγώνα! Και οι δύο επισκέυτηκαν τους αγωνοδίκες μετά το πέρας του αγώνα. Καλή εμφάνιση για τον Justn Barcia στην πέμπτη θέση όπως και του Malcolm Stewart που ανέκαμψε από κακή εκκίνηση για να τερματίσει στην έκτη θέση. Στην βαθμολογία πίσω από τους J.Lawrence και Webb, τερμάτισε ο νικητής του αγώνα Sexton, προσπερνώντας τον τέταρτο τελικά Eli Tomac που δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού. Anderson και Cooper συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Κατηγορία 250 Ανατολής-Δύσης
Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς είναι παραδοσιακά μια αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο περιφέρειες, και μέσα από αυτή την διαδικασία στο Salt Lake City, θα έβγαιναν και οι φετινοί πρωταθλητές. Από την εκκίνηση ο Haiden Deegan οδήγησε τον αγώνα με τον Nicholas Romano πίσω του, και τους RJ Hampshire και Jordon Smith να τους ακολουθούν. Ο Romano άρχισε γρήγορα να χάνει θέσεις και ο Smith έφτασε τον Deegan νοιώθοντας την πίεση του Hampshire. Στην προσπάθεια του να περάσει στην πρώτη θέση, οι δύο αναβάτες συγκρούστηκαν με τον Smith να πέφτει και να μένει πίσω. Ο Hampshire είχε φτάσει ισόβαθμος στο πρωτάθλημα της Δύσης με τον Levi Kitchen, και βλέποντας τον αντίπαλο του στο πρωτάθλημα να βρίσκεται στην έβδομη θέση, δεν ήθελε να ρισκάρει το τίτλο που κράταγε στα χέρια του. Αν και βρέθηκε πολύ κοντά στον Deegan στους τελευταίους γύρους, πέρασε την γραμμή του τερματισμού δεύτερος για να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία, μετά από μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Παρά την πτώση του ο Smith κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στον αγώνα, θέση που του εξασφάλισε και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Δύσης αφού πολύ κοντά του βρισκόταν στην βαθμολογία αλλά και στον αγώνα ο τέταρτος τελικά Jo Shimoda. Μέχρι την πέμπτη θέση κατάφερε να αναρριχηθεί ο Kitchen, κάτι που του στέρησε την δυνατότητα να στεφτεί πρωταθλητής, τερματίζοντας την χρονιά στην δεύτερη θέση της Δύσης….το μέλλον δείχνει όμως ότι του ανήκει.

Οι Nate Thrasher και Garrett Marchbanks συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στην Ανατολή Tom Vialle να κάνει ένα συντηρητικό αγώνα τερματίζοντας στην όγδοη θέση, για να κατακτήσει με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Το επίτευγμα του Γάλλου και δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ΜΧ2, είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς, ότι είναι μόλις η δεύτερη του χρονιά στο supercross. Πίσω από τον Γάλλο στο πρωτάθλημα τερμάτισαν με την σειρά οι Deegan, Cody Shock, Pierce Brown και Max Anstie, αποτελέσματα που εκτός του Deegan, τους έδωσαν νέα συμβόλαια και μεταγραφές για την επόμενη χρονιά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

947 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...