FIM HARD ENDURO 2024 – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο M.LETTENBICHLER!

Ο εναρκτήριος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro είδε τον Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing να κερδίζει μια επιβλητική νίκη στο Valleys Hard Enduro συνεχίζοντας το αήττητο της περσινής περιόδου. Το δίδυμο της Sherco Factory Racing, Teodor Kabakchiev και Mario Roman, ολοκλήρωσε το βάθρο στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro 2024 είδε τους αναβάτες να πηγαίνουν στη γραμμή εκκίνησης την Κυριακή για τον κύριο αγώνα., μετά από δύο συναρπαστικές ημέρες αγώνων την Παρασκευή και το Σάββατο. Το Hard Enduro των τριών γύρων της Κυριακής θα έκρινε το αποτέλεσμα της έναρξης της σεζόν στο Valleys Hard Enduro. Ως υπερασπιστής του τίτλου και νικητής των αγώνων της Παρασκευής και του Σαββάτου, ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing ήταν το καυτό φαβορί για τη νίκη την Κυριακή…και δεν απογοήτευσε! Γρήγορα από την εκκίνηση, ο αναβάτης της KTM πήρε γρήγορα το προβάδισμα του αγώνα και δεν απειλήθηκε ποτέ.

Παρά τις συνθήκες ζέστης και σκόνης, ο Lettenbichler βρήκε τον ρυθμό του και άνοιξε ένα δυνατό προβάδισμα. Μια επίθεση στα μέσα του αγώνα από τον Teodor Kabakchiev της Sherco Factory Racing είδε αυτή τη διαφορά να μειώνεται ελαφρώς η διαφορά. Αλλά καθώς ξεκίνησαν τον τρίτο και τελευταίο γύρο, ο Manuel ανέβασε ακόμη περισσότερο το ρυθμό του και πήρε ένα πολύ επιβλητικό περιθώριο νίκης τριών λεπτών.

Πίσω από τον Manuel, η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου άλλαζε συνεχώς. Αρχικά, ήταν ο Jonny Walker της Red Bull Beta που κατείχε τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο. Αλλά το ζεύγος Sherco των Kabakchiev και Mario Roman έκλεισε και πέρασε τον Βρετανό. Ο Kabakchiev φαινόταν δυνατός στις τεχνικές αναβάσεις και δεν υπέφερε από τη ζέστη. Ο Βούλγαρος φάνηκε να έχει στο στόχαστρο τον Lettenbichler στον δεύτερο γύρο, αλλά δεν μπόρεσε να γεφυρώσει το χάσμα που χρειαζόταν. Μόλις έφτασε στην τρίτη θέση, ο Roman δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ρυθμό του συμπαίκτη του. Διαχειρίστηκε άνετα την διαφορά έναντι του Walker στην τέταρτη θέση, ο Ισπανός έκανε αρκετά για να πάρει την τρίτη θέση και να κερδίσει το πρώτο του αποτέλεσμα στο βάθρο της σεζόν.

Μετά από ένα σταθερό ξεκίνημα, ο Walker έχασε ένα πιθανό αποτέλεσμα στο βάθρο με τέταρτο, ενώ ο Will Hoare της RIEJU Factory Racing συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα. Ο Wade Young της Red Bull Leader Tread ήταν έκτος.

Μετά από ένα απίστευτο ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκληρού Enduro της FIM 2024, ο δεύτερος γύρος θα λάβει χώρα στο Red Bull Erzbergrodeo της Αυστρίας από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Manuel Lettenbichler (KTM): «Δεν ήταν εύκολο εκεί έξω. Ο ρυθμός ήταν τόσο γρήγορος και η ένταση υψηλή. Ήταν δύσκολο να βρεις ρυθμό, αλλά το να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα κενό βοήθησε. Ωστόσο, στον τελευταίο γύρο, ο Teodor άρχισε να κλείνει και έπρεπε να το ξανασηκώσω το τέμπο. Είναι υπέροχο να παίρνεις τη νίκη στον πρώτο γύρο και να ξεκινήσεις το πρωτάθλημα με τόσο δυνατό τρόπο. Είμαι πολύ χαρούμενος και τώρα ανυπομονώ για τον επόμενο γύρο στο Red Bull Erzbergrodeo σε δύο εβδομάδες».

Αποτελέσματα πρώτου γύρου FIM Hard Enduro World
1. Manuel Lettenbichler (KTM), 3 laps, 2:06:57.11
2. Teodor Kabakchiev (Sherco), 3 laps, 2:09:58.79
3. Mario Roman (Sherco), 3 laps, 2:11:15.38
4. Jonny Walker (Beta), 3 laps, 2:15:18.25
5. Will Hoare (RIEJU), 3 laps, 2:18:35.60
6. Wade Young (GASGAS), 3 laps, 2:19:45.73
7. Mitch Brightmore (GASGAS), 3 laps, 2:21:56.68
8. Ashton Brightmore (GASGAS), 3 laps, 2:23:53.84
9. Francesc Moret (KTM), 3 laps, 2:24:21.13
10. Alfredo Gomez (RIEJU), 3 laps, 2:25:08.67

Βαθμολογία FIM HEWC
1. Manuel Lettenbichler (KTM) 23pts
2. Teodor Kabakchiev (Sherco) 19pts
3. Mario Roman (Sherco) 15pts
4. Will Hoare (RIEJU) 13pts
5. Mitch Brightmore (GASGAS) 11pts
6. Wade Young (GASGAS) 11pts
7. Alfredo Gomez (RIEJU) 9pts
8. Marc Riba (KTM) 8pts
9. Matthew Green (KTM) 7pts
10. Vaclav Nedved (KTM) 6pts

504 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ MINI ENDURO CUP 2024 – 70 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

Μετά την επιτυχία του πρώτου γύρου στην Ιταλία στα τέλη Μαΐου, το Mini Enduro Cup...