MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας πέρασε στον έκτο του γύρο στο Lugo της Ισπανίας σε μια πίστα που από πέρσι φέρει το όνομα του Jorge Prado. Ο Ισπανός παρά το μεγάλο βάρος στους ώμους του κατάφερε να πάρει την νίκη μέσα στην πίστα του, ικανοποιώντας τους χιλιάδες του φίλους που κατέκλυσαν την πίστα. Στην ΜΧ2 ο Lucas Coenen κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη.

Κατηγορία MXGP
H πίστα του Δήμου του Lugo θέλοντας να τιμήσει τον πρώτο Ισπανό παγκόσμιο πρωταθλητή των κατηγοριών MX2 και ΜΧGP αλλά και δημότη του Jorge Prado, έδωσε το όνομα του στην δημοτική πίστα του Lugo και παράλληλα διοργάνωσε τον έκτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP, θέλοντας να τιμήσει με πανηγυρικό τρόπο το γεγονός. Αυτό βέβαια έφερε μεγάλο βάρος στους ώμους του Prado που έπρεπε να κερδίσει μέσα στην πίστα του, μπροστά στους χιλιάδες οπαδούς του. Παρά τον καταστροφικό του αγώνα στην Πορτογαλία ο Prado κατάφερε να τον αφήσει πίσω του και να εμφανιστεί έτοιμος για το δεύτερο από τα τρία φετινά GP της πατρίδας του. Από τον προκριματικό αγώνα του Σαββάτου έδειξε ότι δεν έχει διάθεση να του χαλάσει κανένας το πάρτι, κέρδισε τις μάχες με τους Jeffrey Herlings και Tim Gajser και πήρε του 10 πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Στους αγώνες οι καλές του εκκινήσεις τον έφεραν να οδηγεί νωρίς τα σκέλη και ουσιαστικά απειλήθηκε στα μισά του δεύτερου σκέλους από τον Gajser αλλά ο Prado έλεγχε τον αγώνα φεύγοντας με τριπλή νίκη και το απόλυτο των βαθμών από την “πίστα του”. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις πτώσεις του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Gajser, κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Herlings(4-2) που εμφανίστηκε αρκετά δυνατός και σε αυτόν τον αγώνα όμως οι κακές του εκκινήσεις δεν τον βοήθησαν για κάτι καλύτερο. Αντίθετα ο Romain Febvre(2-4) είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη όμως στο δεύτερο άρχισε να χάνει θέσεις καθώς από ότι φαίνεται δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα. Τερμάτισε στην τρίτη θέση, μπροστά από τον τέταρτο τελικά Gajser που πίεσε την μοτοσυκλέτα του παραπάνω από όση πρόσφυση μπορούσε να του προσφέρει, έχοντας πτώσεις και στα δύο σκέλη. Αυτό του στοίχισε σε βαθμούς, πέφτοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Πολύ κοντά στο πρώτο του βάθρο βρέθηκε ο Calvin Vlaanteren(3-7) μετά το πολύ καλό του πρώτο σκέλος αλλά και στο δεύτερο που πήρε την εκκίνηση και σταθεροποιήθηκε στην τέταρτη θέση. Μια πτώση αμέσως μετά την προσπέραση του Herlings, τον έστειλε στην πέμπτη θέση της ημέρας. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Jeremy Seewer(5-6) που πήρε την πρώτη εκκίνηση του δεύτερου σκέλους αλλά έγινε επανεκκίνηση καθώς οι μπάρες των Prado και Herlings δεν έπεσαν.

Κατηγορία ΜΧ2
Σκληρή μάχη για την τελική επικράτηση του αγώνα έδωσαν οι Lucas Coenen και Andrea Adamo καταλήγοντας ισόβαθμοι στο τέλος της ημέρας. Με το καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτεrο σκέλος ο Coenen(4-1) κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη δίνοντας πολλές μάχες στο πρώτο σκέλος ενώ η καλή του εκκίνηση στο δεύτερο έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Ο Adamo(1-4) έπρεπε να δώσει μάχες και στα δύο σκέλη για να κερδίσει το πρώτο και να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση στο δεύτερο για να ολοκληρώσει τον αγώνα στην δεύτερη θέση τελικά. Καλές εκκινήσεις και γενικά καλούς σταθερούς αγώνες πραγματοποίησε ο νικητής των δύο προηγούμενων GP Liam Everts(3-2) ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Σε ακόμα ένα αγώνα ο Kay de Wolf(2-3) στερήθηκε το βάθρο χάνοντας με το bonus του δεύτερου σκέλους στην ισοβαθμία του με τον Everts, όμως κοιτάζει την μεγάλη εικόνα που είναι η κατάταξη στην βαθμολογίας όπου αύξησε για άλλη μια φορά το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον δεύτερο Simon Langenfelder. Σε τροχιά της πρώτης του φετινής νίκης βρέθηκε και ο Thibault Banestant(5-6) όταν κέρδισε άνετα το προκριματικό σκέλος και οδήγησε το πρώτο της Κυριακής, όμως μια άσχημη πτώση επηρέασε την μετέπειτα απόδοση του τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Όπως πάντα, με όπλο του τις καλές του εκκινήσεις ο Sacha Coenen(6-7) πέτυχε έναν ακόμα τερματισμό στην πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 19/05/2024 St Jean d’Angely Γαλλία.

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...