MXGP 2024 – ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο T.GAJSER…ΣΤΟΝ 7Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

Το γαλλικό κοινό περίμενε με αδημονία τον αγώνα του St. Jean d’Angely για τον έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024, ώστε να βοηθήσει τον Romain Febvre να πάρει την νίκη. Μαζεύτηκαν σε μεγάλα πλήθη, δεν απογοητεύτηκαν με την τρίτη θέση του σκέλους αλλά ούτε και με την δεύτερη στο επόμενο υπομένοντας την βροχή. Στο τέλος πανηγύρισαν την άνοδο στο ψηλότερο σκαλί του συντοπίτη τους για να ενημερωθούν αμέσως μετά ότι η νίκη πήγε στον Tim Gajser.

Κατηγορία MXGP
Στο St. Jean d’Angely ο καιρός ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς η απογευματινές βροχές του Σαββάτου και της Κυριακής έφεραν τον αστάθμητο παράγοντα στο παιχνίδι. Ο τοπικός ήρωας Romain Febvre, ήρθε στον αγώνα με τραυματισμό στον αντίχειρα και όπως δήλωσε χαμογέλασε όταν είδε την βροχή να πέφτει λίγο πριν το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου και στο δεύτερο της Κυριακής. Με καλές εκκινήσεις κατάφερε να οδηγήσει και τα τρία σκέλη, κερδίζοντας το προκριματικό και πετυχαίνοντας τερματισμούς 3-2, ήταν αυτό που χρειαζόταν για να πάρει την νίκη. Όμως τα πράγματα ήταν οριακά καθώς ο Tim Gajser πέρασε νωρίς τον Γάλλο στον δρόμο του για την νίκη στο πρώτο σκέλος και οδηγούσε στην τρίτη θέση στο δεύτερο δίνοντας σκληρές μάχες με τον Jeffrey Herlings. Στην μάχη αυτή ο Σλοβένος είχε μια πτώση πέφτοντας στην έκτη θέση από την οποία δεν ανέκαμψε ποτέ. Ωστόσο και ο Febvre είδε τον Herlings να τον πλησιάζει στους τελευταίους γύρους και μάλιστα να τον περνάει στον τελευταίο γύρο για την νίκη του δεύτερου σκέλους. Χωρίς να ξέρει ποιος έχει κερδίσει το GP o Febvre έμαθε από τους θεατές ότι αυτός τους έφερε την νίκη μέσα στο σπίτι τους, γεγονός που οδήγησε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς μέχρι και την τελετή των απονομών. Μόλις έφυγαν σχεδόν όλοι από την πίστα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι νικητής του GP είναι ο Gajser καθώς από την έκτη θέση βρέθηκε στην τέταρτη μετά την ποινή που δέχτηκαν οι Kevin Horgmo και Jeremy Seewer για παράβαση της κίτρινης σημαίας. H νέα εξέλιξη έφερε τον Febvre στην δεύτερη θέση ενώ ο Herlings(6-1) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά το εκπληκτικό δεύτερο σκέλος που κέρδισε στην λάσπη. O Jorge Prado(2-5) πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο σκέλος περνώντας στην δεύτερη θέση στους τελευταίους γύρους αλλά και πάλι στην λάσπη του προκριματικού όπως και του δεύτερου σκέλους δεν τα πήγε καλά, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση χάνοντας έτσι την πρωτοπορία στην βαθμολογία από τον Gajser. Μετά από ένα εξαιρετικό σκέλος στην λάσπη ο Pauls Jonass(5-3) κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση του GP ενώ στην έκτη θέση μετά την ποινή του κατέλαβε ο Seewer(4-6).

Κατηγορία ΜΧ2
Συνεχίζοντας με το φοβερό μομέντουμ της νίκης του προηγούμενου αγώνα, ο Lucas Coenen(1-1) με όπλο του τις καλές του εκκινήσεις κατάφερε να επικρατήσει του ανταγωνισμού αλλά και των εναλλαγών του καιρού στα δύο σκέλη της κατηγορίας. Αφού προσπέρασε και στα δύο σκέλη τον αδερφό του Sacha, δεν κοίταξε ποτέ πίσω του φεύγοντας από την Γαλλία με το απόλυτο των βαθμών καθώς επικράτησε και στο προκριματικό σκέλος. Καλές εκκινήσεις αλλά και πτώσεις αντιμετώπισε ο ομόσταυλος του και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Kay de Wolf(3-2) για να βρεθεί τελικά στην δεύτερη θέση κερδίζοντας πολλές μάχες. Παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε, κατάφερε ξανά να μεγαλώσει το βαθμολογικό του προβάδισμα από τον Simon Langenfelder που βρίσκεται στην δεύτερη θέση ο οποίος βλέπει τον τρίτο στην κατάταξη Lucas να τον πλησιάζει επικίνδυνα. Ο περσινός πρωταθλητής Adrea Adamo(2-4) κατάφερε να ανέβει στο βάθρο δίνοντας και αυτός πολλές μάχες, με τον Langenfelder(4-3) να τερματίζει στην τέταρτη θέση προσπαθώντας να μαζέψει βαθμούς την στιγμή που αγωνίζεται τραυματίας. Με σταθερούς αγώνες ο Liam Everts(6-5) πήρε την πέμπτη θέση από τον έκτο Mikkel Haarup(5-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 2/6/2024 Teutschenthal Γερμανία.

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...