AMA MX 2024 – ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ…24-0 ΓΙΑ ΤΟΝ J.LAWRENCE ΣΤΗΝ PALA

Την 53η του χρονιά ξεκίνησε το AMA Motocross 2024 με τον καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια, εναρκτήριο αγώνα της Pala ή FOX Raceway αν προτιμάτε. Στην μεγάλη κατηγορία ο Jett Lawrence συνέχισε το περσινό του αήττητο σε σκέλη και σύνολο παραμένοντας αήττητος στην καριέρα του στην Pala. Με διπλή νίκη επικράτησε και ο Haiden Deegan στα 250, ξεκινώντας με το δεξί την φετινή δεύτερη του σεζόν.

Κατηγορία 450
Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για την κατηγορία καθώς μεγάλα ονόματα δεν έδωσαν το παρόν λόγω τραυματισμών, με κυριότερες απουσίες των Eli Tomac, Cooper Webb και Ken Roczen. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, τον Jett Lawrence να έχει ακόμα έναν εύκολο αγώνα στην Pala όπου κυριαρχεί από τις μικρές κατηγορίες, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο εύκολα. Στο πρώτο σκέλος ο αδερφός του Hunter και ο Aaron Plessinger δεν τον άφησαν σε χλωρό κλαρί στους πρώτους γύρους, και προσπαθούσαν να του αποσπάσουν την πρώτη θέση την οποία ο Jett κρατούσε από την εκκίνηση. Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν στην εξίσωση μπήκε ο Chase Sexton στην θέση του Plessinger. Ο περσινός πρωταθλητής όμως δύσκολα θα έχανε στην Pala και παρά την πίεση του Sexton στους τελευταίους γύρους, κατάφερε να παραμείνει αήττητος για 24 συνεχόμενα σκέλη! Στην δεύτερη θέση με τερματισμούς 2-3 τερμάτισε ο αδερφός του Hunter στον πρώτο του motocross αγώνα με 450, δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον με την οδήγηση του. Οι κακή εκκίνηση και οι πτώσεις του πρώτου σκέλους, έφεραν τον Sexton(4-2) να κυνηγάει το βάθρο από τον πρώτο κιόλας γύρο. Παρότι έκανε μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο σκέλος για την τέταρτη θέση, στο δεύτερο ήταν εξίσου ανταγωνιστικός, κέρδισε την μεγάλη μάχη με τον Hunter και προσπάθησε να προσπεράσει τον Jett σε δύο χρονικά σημεία του αγώνα…το ένα, στον τελευταίο γύρο. Κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και είναι ο μόνος μαζί με τον Hunter που φαίνεται ότι μπορούν να απειλήσουν τον Jett. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Dylan Ferrandis(7-5) αντιμετωπίζοντας κακές εκκινήσεις, με τον Justin Barcia(6-6) να παίρνει την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Justin Cooper(5-8).

Κατηγορία 250
Η μικρή κατηγορία δεν γλύτωσε και αυτή από τους τραυματισμούς με κυριότερη αυτή του φετινού πρωταθλητή ΑΜΑ Supercross 250 Δύσης RJ Hampshire, όμως πολλοί από τους κύριους παίχτες της κατηγορίας ήταν εκεί για να δώσουν την μάχη. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ένα μπραντεφέρ ανάμεσα στον Heiden Deegan και τον Levi Kitchen όπου έφυγαν σχεδόν από την αρχή μπροστά δίνοντας την μάχη της τελικής επικράτησης και στα δύο σκέλη. Ο Deegan είχε πάντα τον πρώτο λόγο οδηγώντας από μπροστά τους αγώνες καταφέρνοντας να φύγει από την Pala με διπλή νίκη. Ο Kitchen(2-2) περιορίστηκε στην δεύτερη θέση καθώς δεν μπόρεσε να περάσει νωρίς τον Deegan, και έμεινε από “ατμό” προς το τέλος των αγώνων. Κοντά τους βρέθηκε και ο Tom Vialle(4-3), όμως ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής motocross, έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμος για την σεζόν καθώς φέτος επικεντρώθηκε στην κατάκτηση του τίτλου στο ΑΜΑ Supercross 250 Ανατολής. Παρά την ποινή μιας θέσης που δέχτηκε κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Πολύ καλό αγώνα μετά από κακές εκκινήσεις πραγματοποίησε ο Chance Haymas(3-4) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση αφήνοντας τον πολύ καλό στο δεύτερο σκέλος Jalek Swoll(6-5) στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Jo Shimoda(8-6) αντιμετωπίζοντας και αυτός πολύ κακές εκκινήσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 01/6/2024 Hangtown CA.

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...