AMA MX 2024 – Ο C.SEXTON ΜΕ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ HANGTOWN

Μετά από πάρα πολλά χρόνια η σχεδίαση του Hangtown άλλαξε για να φιλοξενήσει τον δεύτερο γύρο του AMA Motocross 2024. Αυτή η αλλαγή έφερε ανακατατάξεις στους αγώνες με πρώτη και καλύτερη την εκπληκτική εμφάνιση του Chase Sexton που κατάφερε εντυπωσιακά να ανακάμψει από τελευταίος για να πάρει την νίκη στο δεύτερο σκέλος, σπάζοντας το σερί του τραυματία μετά από πτώση Jett Lawrence στην μεγάλη κατηγορία. Πτώση είχαμε και για τον Heiden Deegan στα 250 όμως δεν ήταν αρκετή για να του στερήσει την νίκη.

Κατηγορία 450
Συνεχίζοντας ένα μεγάλο σερί από την προηγούμενη χρονιά, o Jett Lawrence συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στα προκριματικά του Hangtown και πήρε την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος οδηγώντας τον αγώνα μέχρι να κάνει ένα μεγάλο λάθος το οποίο το πλήρωσε με μια μεγαλειώδη πτώση. Άργησε αλλά κατάφερε να σηκωθεί, φανερά χτυπημένος από την πτώση του, κατάφερε να τερματίσει και τα δύο σκέλη αλλά σε κατάσταση safe mode! Κάπως έτσι τελείωσε το εκπληκτικό του σερί των 24άρων σκελών και το αήττητο το του status στα 450 του ΑΜΑ Motocross. Η νίκη παρόλα αυτά παρέμεινε ανοιχτή για τον αγώνα καθώς σε πρώτη φάση ο αδερφός του Hunter φαινόταν ικανός να πάρει την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία οδηγώντας το πρώτο σκέλος, όπως επίσης και ο Aaaron Plessinger που βρέθηκε στην πρώτη θέση του δεύτερου σκέλους μέχρι τον τελευταίο γύρο. Αυτός που τους χάλασε τα σχέδια ήταν ο Chase Sexton(1-1) που παρά τις πολύ κακές του εκκινήσεις κατάφερε να ανέβει θέσεις και μάλιστα να πάρει και τα δύο σκέλη του αγώνα. Η διάσταση της νίκης του ήταν τέτοια που στο δεύτερο σκέλος έπεσε στον πρώτο γύρο και ξεκίνησε τελευταίος, για να πάρει την νίκη στον τελευταίο γύρο από τον ομόσταυλο του Plessinger. Ο Hunter Lawrence(2-4) προσπάθησε να παραμείνει το σερί στο όνομα και την οικογένεια Lawrence όμως ο “rookie” δεν είχε απάντηση στον “τυφώνα’ Sexton που σάρωσε το Ηangtown, καταλαμβάνοντας στο τέλος και πάλι την δεύτερη θέση, όπως και στον πρώτο αγώνα της Pala. Kοντά στην πρώτη του νίκη σε σκέλος στην μεγάλη κατηγορία βρέθηκε ο Plessinger(5-2) και μέχρι ένα σημείο του αγώνα, “έπαιζε” και για την νίκη στο σύνολο, όμως θα πρέπει να νοιώθει χαρούμενος με την νίκη του ομόσταυλου του που ήταν τόσο σημαντική για την ομάδα τους. Ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου κάνοντας το δύο στα τρία για την ΚΤΜ στην κατηγορία. Με όπλο του τις φοβερές του εκκινήσεις αλλά και το οδηγικό του στυλ που ταιριάζει στα 450, ο επίσης “rookie” Justin Cooper(4-3) έφτασε μια ανάσα από το βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Με καλό, ανταγωνιστικό ρυθμό και σχετικά καλές εκκινήσεις, ο Jason Anderson(3-5) πλήρωσε τις πτώσεις του με την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Dylan Ferrandis(6-8) που σιγά σιγά βρίσκει τον καλό motocross εαυτό του.

Κατηγορία 250
Οι αναποδιές ξεκίνησαν από τα προκριματικά για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Heiden Deegan στο Hangtown, δεν μπόρεσε να πετύχει τον καλύτερο χρόνο όταν στα χρονομετρημένα έχασε το λεβιέ ταχυτήτων του. Η κακοδαιμονία συνεχίστηκε και στο πρώτο σκέλος με μια πολύ κακή εκκίνηση και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο δεύτερο σκέλος όταν έχασε την πρωτοπορία μετά από μια εντυπωσιακή πτώση. Ωστόσο ο νεαρός παρέμεινε ο ταχύτερος αναβάτης και στα δύο σκέλη, με εξαίρεση τον Tom Vialle, και κατάφερε αργά η γρήγορα να βρεθεί μπροστά και να πάρει την δεύτερη σερί του νίκη με τερματισμούς 1-2. Ο μόνος που μπορούσε να αμφισβητήσει την ταχύτητα και ίσως την νίκη του Deegan ήταν ο Vialle, που μετά από δύο καταστροφικές εκκινήσεις κατάφερε να βρεθεί μπροστά και μάλιστα να πάρει την νίκη στο δεύτερο σκέλος μετά την πτώση του Deegan. Μετά από αυτή την απόδοση, ο Γάλλος κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις ακόμα και για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Με καλές εκκινήσεις αλλά χωρίς την διάθεση νίκης ο Levi Kitchen(3-3) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, δείχνοντας ότι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί από την μετάβαση στο motocross μετά την supercross σεζόν. Ένας ακόμα αναβάτης που εντυπωσίασε ήταν ο Chance Hymas(2-4) που μετά από εξαιρετική εκκίνηση στο πρώτο σκέλος κατάφερε να οδηγήσει στην πρώτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ολοκλήρωσε την ημέρα στην τέταρτη θέση αφήνοντας υποσχέσεις και αυτός για το άμεσο μέλλον. Ο Jo Shimoda(7-5) δεν είχε τις εκκινήσεις αλλά μάλλον δεν βρήκε ποτέ καλό ρυθμό σε αυτή την πίστα, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Μετά από μέτριες και κακές εκκινήσεις ο Pierce Brown(5-10) έδωσε πολλές και σκληρές μάχες για να μπει στην πρώτη εξάδα του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 8/6/2024 Thunder Valley CO.

2026 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – J.PRADO KAI K.DE WOLF ΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ Ι

Ο Jorge Prado έδωσε τέλος στα σενάρια τραυματισμού του επικρατώντας ανέλπιστα στον ενδέκατο γύρο του...