FIM HARD ENDURO 2024 – ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ “MANI” ΣΤΟ ERZBERG…ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ!

Ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing πραγματοποίησε ένα masterclass στον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro 2024 κερδίζοντας το Red Bull Erzbergrodeo για τρίτη φορά στην καριέρα του ενώ παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα από πέρσι! Ο Γερμανός ήταν εντυπωσιακός στο Iron Giant της Αυστρίας, διεκδικώντας μια άνετη νίκη έναντι του Trystan Hart της FMF KTM Factory Racing και του Mario Roman της Sherco Factory Racing.

Μετά από μια συναρπαστική συγκέντρωση προκριματικών κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM, όλη η προσοχή στράφηκε στο πολύ σημαντικό Red Bull Erzbergrodeo της Κυριακής στην Αυστρία. Με 500 αναβάτες να παίρνουν την αρχική τους θέση στον πάτο του λατομείου, η πρώτη σειρά των αγωνιζομένων ξεχύθηκε μακριά από τη γραμμή εκκίνησης στις 13.00 CEST.

Ο Will Hoare της RIEJU Factory Racing κέρδισε το holeshot, αλλά αμέσως τον ξεπέρασε ο Γερμανός Chris Gunderman (KTM) στο πρώτο σετ της διαδρομής, σε ένα γρήγορο κομμάτι με χαλίκι. Υπήρξε πρόβλημα στην πρώτη στροφή με τον Trystan Hart (KTM) να πέφτει, το οποίο δημιούργησε επίσης εμπόδιο για τον Teodor Kabakchiev της Sherco Factory Racing και τον Wade Young της Leader Tread της Red Bull.

Μπαίνοντας στο πρώτο μεγάλο τμήμα, το 24MX Wasserleitung, ο Manuel Lettenbichler πέρασε τον Hoare και τον Gunderman για να πάρει την πρωτοπορία. Σε εκείνο το σημείο πολλοί περίμεναν ότι ο Lettenbichler θα εξαφανιζόταν μακριά, αλλά τα ακόλουθα δασώδη τμήματα είδαν τις θέσεις να αλλάζουν για λίγο και πάλι. Από το σημείο ελέγχου οκτώ στο Repository, ο Lettenbichler είχε μπει ξανά στο προβάδισμα και ξεκίνησε την πορεία για την νίκη του. Με τις αναθεωρήσεις του διάσημου κομματιού Carl’s Dinner να ταλαιπωρεί τους αναβάτες νωρίτερα φέτος, ο Lettenbichler μπήκε στον βραχόκηπο στο 30 λεπτό του αγώνα. Αρχίζοντας να εργάζεται με άνεση και ισορροπία, αύξησε σταθερά το προβάδισμά του. Του πήρε 40 λεπτά για να περάσει στο Carl’s Dinner Light και το Carl’s Dinner αλλά ο Lettenbichler ήταν πλέον οκτώ λεπτά μακριά από τους αντιπάλους του.

Επιλέγοντας τα υπόλοιπα 13 σημεία ελέγχου, ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 35 χιλιομέτρων σε δύο ώρες και 47 λεπτά για να εξασφαλίσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Red Bull Erzbergrodeo και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο FIM HEWC του 2024.

Πίσω από τον Lettenbichler και οι θέσεις άλλαζαν συνεχώς. Ο Kabakchiev οδηγούσε δυνατά, αλλά πολλά λάθη εμπόδιζαν τον πρώιμο ρυθμό του. Ο Hart, ωστόσο, ανέβαινε θέσεις μετά την πτώση του στην πρώτη στροφή. Ολοκληρώνοντας το σημείο ελέγχου 14 Machine, είχε περάσει στη δεύτερη θέση. Από εκεί και πέρα έμεινε μόνος του για να τερματίσει στην δεύτερη θέση.

Η μάχη για την τρίτη άνοιξε με τον Mario Roman της Sherco Factory Racing και τον Graham Jarvis της Jarvis Racing να ανεβαίνουν θέσεις μετά από κακές εκκινήσεις. Στο σημείο ελέγχου 23 MOTOREX Highway, το δίδυμο πήγαινε χέρι χέρι με το πλεονέκτημα από την πλευρά του Roman. Βοηθώντας ο ένας τον άλλον σε μια απότομη, ανηφόρα με ρίζες, συνέχισαν την μάχη τους μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Μέχρι το προτελευταίο σημείο ελέγχου Dynamite, ο Roman είχε σταθερή απόδοση για την τρίτη θέση. Σκαρφαλώνοντας άνετα την τελευταία ανάβαση Lazy Noon, ο Ισπανός ανέβηκε στη γραμμή τερματισμού για να εξασφαλίσει το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Με αυτόν τον τρόπο, σηματοδότησε το δεύτερο του αποτέλεσμα στην πρώτη τριάδα της σεζόν. Για τον Jarvis, τα όνειρα για ένα ακόμη αποτέλεσμα στο βάθρο της Red Bull Erzbergrodeo έφτασαν στο τέλος τους και ο πέντε φορές νικητής του αγώνα έπρεπε να συμβιβαστεί με την τέταρτη θέση.

Η μάχη για την πέμπτη ολοένα και ζωντάνευε στα τελευταία στάδια του τετράωρου αγώνα μεταξύ Young και Kabakchiev. Το δίδυμο αντάλλαξε θέσεις πολλές φορές, προτού ο Young τελικά ξεφορτωθεί τον Βούλγαρο στο Dynamite και κερδίσει επάξια την πέμπτη θέση στο σύνολο. Αρχικά ο Kabakchiev φαινόταν ότι κράτησε στην έκτη θέση, παρά την επίθεση που δέχτηκε στο τέλος από τον Jonny Walker (Beta). Ωστόσο, ο Βούλγαρος θα είχε περαιτέρω κακή τύχη όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε χάσει το σημείο ελέγχου πέντε, μαζί με τον Will Hoare (RIEJU) και τον Marc Fernandez (KTM). Ως αποτέλεσμα, η τριάδα κατατάσσεται επίσημα μέχρι το σημείο ελέγχου τέσσερα, βγάζοντας τον Kabakchiev από την έκτη θέση.

Manuel Lettenbichler (KTM): «Μένω άφωνος με αυτή τη νίκη. Είναι απίστευτο συναίσθημα να κάνω τρεις νίκες στη σειρά στο Red Bull Erzbergrodeo, αλλά και τη 10η συνεχόμενη νίκη μου σε αγώνα στο πρωτάθλημα. Ο αγώνας ήταν τόσο ζόρικος σήμερα. Υπήρχαν πολλά νέα τμήματα και δυσκολεύτηκα λίγο με την MOTOREX. Αλλά συνολικά, κατάφερα να οδηγήσω τον δικό μου αγώνα, να αποφύγω μεγάλα λάθη και να βγω ξανά στην κορυφή. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα, θα το γιορτάσουμε σίγουρα!»

Trystan Hart (KTM): «Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά με τη πτώση στην πρώτη στροφή. Ήταν σαν μια εμπόλεμη ζώνη για τα πρώτα 30 λεπτά που προσπαθούσα να απομακρύνω τους αναβάτες και να μη με σκεπάζουν με λάσπη. Αλλά μετά το Carls Diner, βρήκα τον ρυθμό μου και τον έφτασα στον τερματισμό».

Mario Roman (Sherco): «Το επίπεδο του αγώνα φέτος ήταν εξαιρετικά σκληρό. Με ξάφνιασε από νωρίς. Υπήρχαν πολλά τμήματα βράχων και μεγάλες αναρριχήσεις. Έπρεπε να κόψουμε και νέες γραμμές. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να πολεμάς με τον Graham και ήταν ωραίο να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Μετά την MOTOREX, μπήκα μπροστά του για να είμαι τρίτος και έλεγξα αυτή τη θέση μέχρι τη γραμμή τερματισμού. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Με δύο αποτελέσματα στο βάθρο μέχρι στιγμής φέτος, ήταν ένα υπέροχο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.”

Βαθμολογία FIM HEWC

1. Manuel Lettenbichler (KTM) 45pts

2. Mario Roman (Sherco) 32pts

3. Wade Young (GASGAS) 29pts

4. Mitch Brightmore (Husqvarna) 24pts

5. Teodor Kabakchiev (Sherco) 20pts

6. Francesc Moret (Sherco) 18pts

7. Marc Riba (KTM) 17pts

8. Matthew Green (KTM) 17pts

9. Will Hoare (RIEJU) 13pts

10. Vaclav Nedved (KTM) 12pts 

FIM HEJWC supported by KLIM

1. Mitch Brightmore (Husqvarna) 42pts

2. Ashton Brightmore (GASGAS) 37pts

3. Richard Moorhouse (Beta) 28pts

4. Robert Crayston (KTM) 27pts

5. Barnabas Csizmazia (Husqvarna) 20pts

498 More posts in ENDURO category
Recommended for you
AMOTOE – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΟΤΟΕ ME TA PAPASTAVROU SHOPS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΑΜΟΤΟΕ, στα πλαίσια της εξεύρεσης οικονομικών προσφορών για την ένδυση των...